nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Magyar Kupa sorsolás

A párharcok szokás szerint egy meccsen dőlnek el, és ha különböző osztályú csapatok találkoznak, akkor döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú a továbbjutó. Az első fordulót október 4-én rendezik, míg a másodikat november 29-én.

Csütörtökön elkészítették az MLSZ-ben a férfi Magyar Kupa első két fordulójának sorsolását, adta hírül a futsalhungary.hu. Az első fordulóban kiemelt volt a 10 elsőosztályú együttes és azok a másodosztályúak, akik tavaly is indultak. A többi együttesből hatot sorsoltak ki, akik az első fordulóban érdekeltek. Ennek a három párharcnak a győztese kapcsolódik a többi 27 csapathoz, akiket 15 párba sorsolva kialakul a második forduló. Az ETO, mint címvédő, a harmadik körben csatlakozik a legjobb 16 között.

Az első párba rögtön két másodosztályú élcsapat került össze, hiszen a Szigetszentmiklós fogadj a Kincsemet. A második párban az egyetlen harmadosztályú alakulat, a Bodon Péter találkozik a Gyöngyössel, míg harmadikként az UTE csap össze a Gyömrővel.

A folytatásban következtek az igazi izgalmak, hiszen a második fordulóban már az NBI-es csapatok is érdekeltek voltak. Mivel itt már nem volt kiemelés, így nem volt meglepő, hogy összekerültek első osztályú csapatok is. A Dunaújváros nem volt túl szerencsés, hiszen a Berettyóújfaluhoz kell látogatnia, ami nem ígérkezik könnyűnek. A másik NBI-es párharc az Aramis és a Veszprém összecsapása lesz, Budaörsön. Rajtuk kívül még a Bőny kapott szintén elsőosztályú ellenfelet, a Haladás személyében. A Fradi tavaly hatszor is találkozott a Göcsejjel, így számukra nem lesz újdonság Zalaegerszegre utazni. Az újonc DEAC annak örülhet, hogy nem kell túl messzire utaznia, viszont a Csenger otthonában igen nehéz lesz, bár ők ezt tavalyról jól tudják, hiszen ott harcolták ki az NBII keleti csoport első helyét. A Nyírgyulaj kapta talán az egyik legkönnyebbet az NBI-esek közül, bár Piliscsabán meg kell küzdeni a továbbjutásért. Akadnak még erős párharcok ott is, ahol nem NBI-es csapat az egyik fél. Igazi nagy csatának ígérkezik a BME és a Rubeola összecsapás is, illetve a Szigetszentmiklós-Kincsem párharc győztese, akik a TFSE-hez látogatnak.

A párharcok szokás szerint egy meccsen dőlnek el, és ha különböző osztályú csapatok találkoznak, akkor döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú a továbbjutó. Az első fordulót október 4-én rendezik, míg a másodikat november 29-én.

2017. szeptember 8. 15:56