nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ASF Nyíregyháza
holnap
Utolsó mérkőzés
Dunaújváros
1
1. FC Veszprém
4
2024. február 18.
#együttdobban

Fontos találkozó előtt a futsalosok

Egy hónap szünet folytatódik az első osztályú futsalbajnokság a Veszprém számára, amely hétfőn (18.30) a válogatottak sorát felvonultató Dunaferrt fogadja.

Egy hónapig szüneteltek a küzdelmek a futsal NB I-ben, a válogatott ugyanis Azerbajdzsánban szerepelt Eb-selejtezős tornán, melynek végén megcsípte csoportjában a pótselejtezőt érő második helyet a házigazda mögött.

Az 1. FC Veszprém – amely Győrben 9-3-as vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást, majd 5-2-re legyőzte az Aramist – sok-sok edzéssel és egy különleges felkészülési mérkőzéssel „vészelte át” az elmúlt négy hetet.

– A Bőny vendégeként játszottunk egy speciális, 3x20 perces edzőmeccset, amelyen mindkét félnek lehetősége volt a különböző taktikai variációkat gyakorolására. Kifejezetten tanulságos volt számunkra az ütközet. Az elmúlt egy hónapot is nagyon hasznosan töltöttük, amely során előbb a játékra, majd a taktikai elemekre fektettünk hangsúlyt. Úgy vélem, felkészültünk a bajnokság folytatására – húzta alá bakonyiak vezetőedzője, Madarász János.

A hétfői rivális Dunaferr 1-0-s vereséggel kezdett a Berettyóújfalu vendégeként, majd bravúros, 4-4-es döntetlent ért a címvédő ETO vendéglátójaként. Jelenleg az újvárosiaknak és a mieinknek is hat pontjuk van, az tehát biztos, hogy az összecsapás győztese a dobogón zárja majd a fordulót. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy vízválasztó találkozó következik, e jelző azonban – a lebonyolítás miatt – a rájátszás valamennyi találkozójára illik.

– Mi is arról beszéltünk az öltözőben, hogyha az Aramis után a Dunaferrt is sikerülne két vállra fektetnünk, elkezdhetnénk egy olyan győzelmi sorozatot, amilyet a bajnokság elején már bemutattunk. Megnőne a fiúk önbizalma, elhinnék, hogy bárkit meg tudnak verni. A rájátszásban azonban rendkívül picik a különbségek, jelenleg megjósolhatatlan, hogy mi lesz a bajnokság végkimenetele. Egyedül a Győr lóg ki a mezőnyből, mindenki más bárkit megverhet. Ezt bizonyítja az is, hogy az Aramis csütörtökön nyerni tudott a Berettyóújfalu vendégeként – figyelmeztetett a szakember.

Visszatérve a soron következő találkozóra: a Duna-partiak számítanak a párharc esélyesének, de a Veszprém az alapszakaszban egyszer már megmutatta (1-1), hogy miként lehet kompenzálni a rivális valamivel nagyobb játékerejét.

– Az ilyen meccseket két tényező szokta eldönteni: a kapusteljesítmény, tehát az extra bravúrok száma, illetve a helyzetkihasználás. A Dunaferr kerete tele van válogatott játékosokkal, ők a mérkőzés esélyesei, de mi nem vagyunk egy gyáva csapat, amely megijedne a saját árnyékától. Bízom a játékosaimban, s abban, hogy be tudjuk gyűjteni a három pontot – fogadkozott a tréner.

Hozzátette: Tatai József sérvműtétjét követően lábadozik. Ismerve azonban a gólvágó harcosságát, elképzelhető, hogy hétfőn már játékra jelentkezik. A térdszalag-szakadást szenvedő Füzy Zsoltra azonban biztosan nem számíthat a stáb. A vállműtéten átesett Fehér Krisztián ugyan már elkezdte az edzéseket, de az ő állapota még nem megfelelő.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Rajki Tamás: Arra koncentrálunk, hogy a fiataljainknak még több lehetőséget tudjunk biztosítani! A futsal NB I alapszakaszát tekintve a veszprémiek remekül teljesítettek: a harmadik pozícióban végezve négy pontot vihetnek magukkal a február végén rajtoló felsőházi rájátszásba. A klub ügyvezetője, Rajki Tamás rámutatott, elsődleges céljuk továbbra is az, hogy a fiatal játékosaik idővel húzóemberekké, vezérekké váljanak. elolvasom Győzelemmel zártuk az alapszakaszt A Veszprém kiélezett csatában nyert az újonc Maglód vendégeként a férfi futsal NB I alapszakaszának utolsó fordulójában, csütörtökön. Fehér Zsolt legénysége a harmadik helyen zár, így négy pontot vihet magával a felsőházi rájátszásba. elolvasom Oda a hazai veretlenségünk, a Haladás nyerte a rangadót Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, de nem tudott pontot szerezni a címvédő, éllovas Haladás vendéglátójaként csütörtökön a Veszprém a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti körében. elolvasom Három pont a sereghajtó otthonából Az 1. Futsal Club Veszprém nagy csatában, kemény küzdelemben nyert a fővárosi Magyar Futsal Akadémia vendégeként hétfőn az NB I-ben. elolvasom Ellentétes félidők után egy pontot szereztünk A vendég DEAC kétgólos hátrányból fordított a Veszprém ellen, Fehér Zsolt legénysége aztán két perccel a vége előtt döntetlenre mentette a futsal NB I hétfő esti összecsapását. elolvasom
2017. április 23. 14:20