nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC
VEHIR FC VESZPRÉM
2024. szeptember 6.
Utolsó mérkőzés
VEHIR FC VESZPRÉM
8
RUBEOLA FC
1
2024. augusztus 30.

Harmadik bajnokiján is kiütéssel nyert a VEHIR.HU Futsal Veszprém

A házigazda veszprémi futsalcsapat döcögős kezdés után 8-1-re diadalmaskodott a Rubeola FC ellen az első osztályú bajnokság péntek esti összecsapásán. Fehér Zsolt legénysége újabb sikerével megerősítette vezető helyét a tabellán.

Az első az utolsó ellen – a futsal NB I harmadik körének péntek esti meccsén az éllovas, eddigi két bajnokiját egyaránt magabiztosan megnyerő Veszprém a két sima vereséggel rajtoló Rubeola FC-t látta vendégül a Március 15. utcai csarnokban.

A bakonyiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de gyorsan kirajzolódott, hogy a fővárosiak nem adják olcsón a bőrüket. Sorrendben Horváth, Matheus és Dorogi is „megkínálta” egy-egy életerős lökettel Iváncsik kapust, aki mindegyik kísérletet hárította. A vendégektől a 7. percben jegyezhettük fel az első nagyobb lehetőséget, a gyors kontrájuk végén Dorogi szerelt becsúszva kitűnő üzemérzékkel.

Kisvártatva Thiago csillogtatta meg nagyszerű rúgótechnikáját: a tíz méterről eleresztett lövésénél már Iváncsik sem segíthetett a társain (1-0).

A sárga-fekete mezesek egygólos hátrányban is szívósan küzdöttek. A játékrész derekánál pedig az egyenlítés is összejött nekik, miután Kis Boldizsár labdát szerzett a félpályánál, majd egy szép szóló után kilőtte a hosszú felsőt (1-1).

Fehér Zsolt időkéréssel rázta fel tanítványait, ami sikeresnek tűnt, hiszen Kártik nem sokkal később kapufát talált. Hattal a szünet előtt pedig a vezetést is visszavette a csapata, miután Horváth Benedek lefordult védőjéről és a hosszú alsóba durrantott (2-1).

Az utolsó percre is maradtak lehetőségek mindkét kapu előtt: Koncsol előbb magabiztosan védett, majd Tatait indította, aki nagy helyzetben az oldalhálót találta el.

Mindkét hálóőrnek védeni kellett a második felvonás elején, majd egy-egy kapufát is feljegyezhettünk Szabó, illetve Fellembek jóvoltából.

A 28. minutumban Tatai és Lipl szép összejátéka végén a csapat rangidőse duplázta meg a különbséget. Néggyel később Thiago szerzett labdát és a második hullámban érkező Tóthnak passzolt, aki hatalmas gólt zúdított a bal felsőbe (4-1).

Fáradtak a vendégek, szinte azonnal jött az újabb veszprémi gól. Ezúttal Horváth szerzett labdát, aki Tóthnak továbbított, majd a bal oldalon érkező Matheus fejezte be eredményesen az akciót (5-1).

Hattal a vége előtt Kardos kapta meg a második sárgáját, így emberelőnybe került az éllovas. Az ellenfél legjobbja, Iváncsik két védést is bemutatott, Lux közeli kísérleténél viszont már nem volt esélye (6-1).

A hajrára teljesen „elfogyott” a Rubeola, előbb Tatai zörgette meg a hálót, majd a saját nevelésű Juhász is így tett, aki először volt eredményes a felnőtt élvonalban (8-1).

A végén tízméteresből szépíthetett volna a rivális, de Szabó próbálkozása elkerülte Koncsol kapuját.

A Veszprém az idénybeli harmadik meccsét is kiütéssel nyerte, így az élről várhatja a Berettyóújfalu elleni szeptember 6-ai, idegenbeli rangadót.

Férfi futsal NB I, 3. forduló:
VEHIR.HU Futsal Veszprém–Rubeola FC 8-1 (2-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Wittner (Apkó, ifj. Imrő)
Veszprém: Koncsol – Horváth B., Dorogi, Lipl, Lux
Csere: Spandler M. (kapus), Juhász V. M., Tatai, Tóth A., Kártik, Thiago, Fellembek, Vér, Matheus. Vezetőedző: Fehér Zsolt
Rubeola: Iváncsik N. – Fellegi, Szabó M., Sulyok, Gémesi
Csere: Oláh (kapus), Kardos, Czinege, Szenyán, Beteschek, Kiss B., Hajzsel, Katona Melovics
Vezetőedző: Baranyai Gábor
Gólszerzők: Thiago (8.), Horváth B. (14.), Tatai (28., 37.), Tóth A. (32.), Matheus (33.), Lux (36.), Juhász (37.), ill. Kiss B. (9.)
Piros lap: Kardos (34.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Nem tudom, mi okozza azt, hogy a szerényebb csapatok ellen döcögősen indul be a gépezet. A szünetben felvilágosítottam a srácokat, hogy a Rubeolát nem lehet lebecsülni. Szeretném külön kiemelni a vendégek kapusát, Iváncsikot, aki a statisztikánk szerint harminchárom védést mutatott be. Ilyen teljesítményt ritkán látni kapustól, a vállán cipelte a csapatát. Gőzerővel készülünk a Berettyóújfalu elleni rangadóra, ahol ismét bizonyítani szeretnénk szurkolóinknak, akiknek ezúttal is rengeteget köszönhetünk!

Baranyai Gábor: – Büszke vagyok a fiúkra, hiszen harminckét percig szoros meccset játszottunk a bajnokaspiráns Veszprémmel. Ilyen akarattal, szívvel kell küzdenünk a folytatásban is. A végére elfáradtunk fejben, ekkor minden téren fölénk kerekedett a Veszprém. 

futsalveszprem.hu

További cikkek

Micsoda idényrajt! A DEAC-ot is kiütötte a Veszprém! Két meccsen tizenhárom rúgott, nulla kapott gól – a VEHIR.HU Futsal Veszprém az MFA hétfői idegenbeli legyőzése után pénteken, immáron saját közönsége előtt a DEAC-ot is tükörsimán verte az NB I-ben. elolvasom Remekeltek az új igazolások, kiütéses győzelemmel kezdett a VEHIR.HU Futsal Veszprém Kétség sem fért a Veszprém győzelméhez, amely a futsal NB I első fordulójának hétfő esti találkozóján nagyarányú, 7-0-s győzelmet aratott Magyar Futsal Akadémia vendégeként. elolvasom Veszprém piacvezető hírportálja a névadó szponzorunk Tizenhárom évnyi „csapatmunkát” követően új szintre emeltük együttműködésünket a VEHIR.HU-val: a térség piacvezető hírportáljával főszponzori megállapodást kötöttünk, melynek keretében VEHIR.HU Futsal Veszprém néven versenyzünk a 2024/2025-ös kiírásban. elolvasom Elkészült a hazai menetrendünk! Hivatalossá vált, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mely napokon rendezzük hazai találkozóinkat. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. elolvasom Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. elolvasom
2024. augusztus 30. 22:16