A dobogóra lépnénk

Szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk hétfő délután, a Haladás elleni felkészülési meccsen alakulatunk újoncai is bemutatkoztak.

Szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartott hétfő délután az 1. Futsal Club Veszprém. A Haladás elleni felkészülési meccsen az alakulat újoncai is bemutatkoztak.
Három játékos távozott az elmúlt szezonban az NB I ötödik helyén záró veszprémi futsalcsapattól. A legérzékenyebb veszteség a válogatott Németh Péter eligazolása, aki a rivális Dunaújvárosban folytatja pályafutását. A szintén válogatott Vas Ádám a bajnoki címvédő Győrhöz igazol, míg Gunther Zsolt felhagy a futsalozással, s a továbbiakban a nagypályára koncentrál az NB III-as VLS Veszprémnél.

Pótlásukra ketten érkeztek. A huszonnégy esztendős védő, Fehér Krisztán megtiszteltetésnek tartja, hogy a másodosztályból is felfigyelt rá a bakonyi együttes. A Ferencvárostól érkező játékos elmondta, korábban is jól ismerte a bakonyiak játékát, s Madarász János vezetőedzőt is, akivel közös a nevelőedzőjük is. Füzy Zsolt a Vasasból tette át székhelyét a királynék városába. A huszonhét éves játékos NB I-es rutinnal, s válogatott mérkőzésekkel a háta mögött segítené éremhez új egyesületét.

Mindketten a dobogót nevezték meg kitűzött célként a szeptember 12-én rajtoló bajnokságban. Ehhez az kell, hogy a sérülések elkerüljék a gárdát – emelték ki egyetértésben. S abban is közös nevezőn voltak, hogy Veszprémben minden körülmény adott a sikeres munkához.

Madarász János vezetőedző szerint a játékosállomány sikerekre hivatott. A mester kíváncsian várja, miként muzsikálnak csapatként tanítványai. Megjegyezte, hogy a mögöttük lévő szezon a sérülések és eltiltások miatt nem úgy sikerült, ahogy azt tervezték. Az alapcélkitűzés továbbra is változatlan: a gárdának az első hat hely valamelyikét kell elérnie. A rájátszásban pedig „villantani” szeretnének, tette hozzá a tréner, aki az érkezőkről megjegyezte, mindkét spílert jól ismeri, erősítést vár tőlük.

Az 1. FCV ügyvezetőjétől, Rajki Tamástól megtudtuk, az élvonalbeli futsal bajnokság változatlan rendszerben, oda-visszavágós alapszakasz után felső és alsóházi rájátszással zárul. Rajki szerint a mezőny tagjai évről évre közelebb kerülnek egymáshoz, hat gárda is odaférhet a dobogóra, s a Veszprém is erre pályázik. Új „belső szabályzat” is született a klubnál, ami a fegyelmezetlenségek számát hivatott visszaszorítani – húzta alá.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, hogy az egyesület fiatal kora ellenére már bizonyított a legjobbak között, s méltán alakított ki magának szép számú törzsközönséget. A városvezető szerint az futsalosok érettségét az is bizonyítja, hogy egy kevésbé sikeres idényt követően kettőzött motivációval lépnének előre.

Az első forduló időpontja is napvilágra került. Igazi közönségszórakoztató presztízscsatával indul a harc a 2016/17-es idényben: szeptember 12-én (18.30) a Dunaferr látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Az eseményt követően a Szombathelyi Haladás ellen vívott felkészülési mérkőzést az 1. FC Veszprém, amely az újonc Fehér, valamint Tatai góljaival 2-1-re nyert.

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2016. augusztus 24. 19:17