Válogatottak távoznak

Németh Péter, Vas Ádám és Gunther Zsolt is távozik az 1. Futsal Club Veszprém együttesétől, melynek vezetése gőzerővel dolgozik a távozók pótlásán, az együttes megerősítésén.

A veszprémi futsalcsapat az ötödik helyen zárta a válogatott programja miatt többször megszakított alapszakaszt, így az 1-6. helyért zajló rájátszásában szerepelhetett. Madarász János vezetőedző – sérülések és eltiltások miatt – éppen ekkor, az idény legfontosabb időszakában vesztette el több meghatározó játékosát, együttese így gyengén kezdte a felsőház küzdelmeit. Az utolsó fordulókra azonban ismét magára rátalált a gárda, amely így végül maga mögött tartotta a Nyírgyulaj együttesét, s ötödik lett az NB I-ben.

– Az alapcélkitűzést teljesítette a csapat, amely a legjobb hat közé jutott a bajnokságban. Ennek köszönhetően a felsőházi rájátszásban izgalmas, látványos mérkőzéseket láthatott a közönség. Sajnos az eltiltások és sérülések miatt ismét „elfogytunk” a fontosabb szakaszra, ezért úgy ítélem meg, hogy reális a megszerzett ötödik helyünk – értékelte az idényt az 1. FCV ügyvezető elnöke, Rajki Tamás.

Németh Péter és Vas Ádám személyében két válogatott játékos is távozik az alakulatból. Rajki Tamás elmondta, hogy velük nem sikerült megegyezni a folytatásról. Mindkettejüknek sok sikert kívántak a további pályafutásukhoz. Szintén távozik Gunther Zsolt, aki mostantól csak a nagypályás játékra koncentrál az NB III-ba feljutó Veszprémi LS-nél.

Természetesen az érkezőkről is megkérdeztük a klubvezetőt, ám ezzel kapcsolatosan még nem tudott konkrétumokkal szolgálni. – Több kiszemeltünk is van, akikkel folyamatos tárgyalásban állunk. Bízunk benne, hogy az alapozás kezdetére összeáll a végleges keretünk. A csapat előreláthatóan július 25-én kezdi meg a felkészülést. Madi (Madarász János edző – a szerk.) intenzív alapozást rakott össze a fiúknak, amivel megfelelően felkészülhetünk az új szezonra. Reményeink szerint az előttünk álló évad nem lesz ennyire vontatott, mint az előző. Elvárásokról csak a keret végleges kialakítása után tudunk érdemben nyilatkozni, de az alapcéljaink természetesen nem változnak.

Hozzátette: a klub vezetősége folyamatosan azon dolgozik, hogy az egyesület minél stabilabb alapon működhessen, amihez rengeteg háttérmunka szükséges. Köszönetet mondott a szurkolóknak, valamint a klub támogatóinak, s reményét fejezte ki, hogy tovább bővíthetik a szponzorok bázisát, adta hírül a vehirsport.hu.

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2016. július 7. 16:25