Egy újabb segítség a futsalnak

A szakmát segítő futball és futsal gyakorlatokat tartalmazó könyv látott napvilágot nemrég, a 101 gyakorlat két lépcsőben, két kötetben jelenik meg.

Nem várt segítséget kapott a futsalunk a futball társadalomtól, hiszen olyan volt válogatott nagypályás futballisták tették le véleményüket sportágunk mellett, akik szavára adni lehet. Elsőként Dárdai Pali nyilatkozata és annak hatása szolgáltatott témát napokig a sportszerető laikus, és szakmai köröknek. Aztán a folytatásban már jelenlegi szakmát segítő futball és futsal gyakorlatokat tartalmazó könyv megjelenéséről lehetett hallani. A Kovács Kálmán és Vincze István kontrollját tartalmazó gyakorlati anyag egy kis segítséget és változatosságot hozhat a magyar futball és futsal társadalom képzési változataiba.

A könyv tartalmáról és megjelenéséről kérdeztük kis Jánost, futsal társadalmunk "költőjét"

Kis János: - Kezdem a kérdés második felével. Ez a könyv Krizán Sándor páratlan akaratának és eltökéltségének köszönhető, hiszen én már rég lemondtam arról, hogy Pilu és Kálmánnal a közös gondolatunk könyv formájában megjelenhet. Ő nem hagyta magát, így szponzort szerzett, eltökéltséget - kitartást mutatott a futsal hasznossága mellett.

A tartalomról: a 101 gyakorlat két lépcsőben, két kötetben jelenik meg, az első 51 - ben található lesz, bemelegítés, a technika képzés mellett, védekezés - labdatartás - megtévesztő csel és a játékolvasás és a futball - futsal törvényeket segítő gyakorlatok. Néhány gyakorlatban Takó Csaba segítő keze is megtalálható. A második kötet, kimondottan a futsalnak készül, illetve már készen van, ezekben a rögzített helyzetek mellett futsal támadásvezetések, labdatartások és emberelőny és hátrányos gyakorlatok találhatók majd meg. Remélem néhány eredeti gondolatot fogunk tudni mutatni még az 5 a 4 elleni felállásban is. A szerzőket nem is említem, legyen meglepetés és öröm, hogy nem én leszek végre, "aki arra érdemes".

A könyv megjelenési formája, teljesen eredeti és váratlan lesz az olvasók számára. Egy utolsó jó hír, hogy most minden gyakorlat írva, rajzolva, majd később videós oktató bemutatóval együtt lesz kapható. Minden egyes darab vásárlásával közelebb kerülünk a videós felvételek megalkotáshoz, hiszen még nem nyertem meg a lottó ötöst és az sem segít, akinek ez a feladata lenne.

 

Forrás: futsalhungary.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2016. április 22. 14:54