Két piros lap, kilenc gól, győri siker

A Veszprém sokáig partiban volt a listavezető Győrrel, végül azonban a kisalföldiek örülhettek a futsal NB I szombati rangadóján.

Vérbeli rangadóval, a címvédő és listavezető Győr elleni bajnokival kezdte az évet a megyeszékhely futsal-együttese, olvasható a vehirsport.hu részletgazdag beszámolójában. Magyarország legjobb alakulatának vendégjátéka szezoncsúcsot hozott a nézőszám tekintetében, csaknem telt ház volt a Március 15. utcai sportcsarnokban. A találkozó előtt a bakonyiak mesterét, Madarász Jánost köszöntötték, akinek a napokban született meg kisfia, Márk. A kezdőrúgást pedig az MVM Veszprém saját nevelésű kiválósága, Gulyás Péter végezte el.

Győri kapufával indult a találkozó, a 3. percben azonban már nem hibáztak a vendégek. Drahovsky átadása után a sokszoros válogatott Lódi vezetéshez juttatta az övéit. A találat azonban nem fogta meg a Madarász-csapatot, amely a folytatásban is kifejezetten szervezett játékot produkált. A 9. percben előbb Sárdi védett kiszolgáltatott helyzetben, majd Tar és Bognár remek összjátéka végén utóbbi egyenlített (1-1). Elég volt egyetlen pillanatnyi kihagyás az FCV-től, azonnal góllal büntettek a kisalföldiek. Lódi hosszú indítása pontosan érkezett az üresen maradt Harnisch elé, aki levette a játékszert majd nagy erővel a hálóba lőtte azt.

A győrieknek már öttel a szünet előtt összegyűlt az ötödik szabálytalanságuk, mégis ők lőhettek büntetőt. Püspök hatoson belüli kezezését ugyanis szándékosnak minősítette a játékvezető, aki azonnal felmutatta a piros lapot a fiatal játékosnak. A kazah bajnokcsapathoz távozó Dróth lőhette a hatméterest, akivel szemben Sárdi először védeni tudott, a kipattanót azonban már bevágta a válogatott sztárja (16. perc: 3-1). Egy minutum sem telt el a veszprémi válaszig: Tatai életerős lövéssel „kínálta meg” Matkovicsot, aki Tar elé ütötte a labdát. A hazaiak kilencese pedig elemi erővel a léc alá bombázott. A szünet előtt a győriek – Juanra révén – csak kapufáig jutottak, az állás így már nem változott.

A Veszprém továbbra is méltó riválisa volt a profi játékosokból álló ETO-nak. A Rába-partiak ugyan többet birtokolták a labdát, de alaposan meggyűlt a bajuk a jól záró bakonyi védelemmel. Egy alkalommal Boromisza Gábor fejelte ki a bal felső sarok felé tartó labdát. Eközben a mieink is kialakították több veszélyes helyzetet, de Matkovics kapus magabiztosan őrizte portáját. Finta egyenlíthetett volna, miután kiváló ütemben lépett ki a vendég védők között, ám a kapussal szemben állva fölé lőtt.

A 33. percben újabb gólt lőtt a Győr: egy remek centerezés után Drahovsky alakította 2-4-re az állást. Öt perc volt még vissza, amikor Boromisza Gábor szerzett labdát, majd egy szép csel után kilőtte a rövid sarkot. Fivére, Dániel azonnal egyenlíthetett volna, de kihagyta az ordító helyzetet. Ez pedig végzetesnek bizonyult. Sárdi ugyanis piros lapot kapott egy hatoson kívüli becsúszásért, a rivális pedig kihasználta az emberelőnyös helyzetet. Dróth vette be a cserekapus, Schmidmajer hálóját. Tataiék a végjátékban vészkapussal támadtak, de így sem sikerült faragniuk a hátrányból. Nem úgy Harnischnak, aki a saját térfeléről bevette az üres veszprémi kaput.

részletes jegyzőkönyv itt olvasható

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2016. január 10. 16:21