Bravúr a javából: remek játékkal nyert az 1. FCV!

Két alapemberét nélkülözve is nagy diadalt aratott az 1. FC Veszprém a Berettyóújfalu ellen az NB I-ben.

forrás: vehirsport.hu

Két meghatározó játékosa, Németh Péter és a szintén sérült Finta Péter nélkül vágott neki idei utolsó hazai bajnokijának a Veszprém, amely a Berettyóújfalut fogadta hétfő este a Március 15. utcai csarnokban.

Küzdelmes, taktikus játékot hozott a találkozó első időszaka. Sárdi kapuja előtt adódtak ugyan kisebb lehetőségek, de a portást nem tudták zavarba hozni a vendégek. A 8. percben Gulyás vezethette kapura egyedül a játékszert, de a Berettyó hálóőrébe lőtte azt. Nem sokkal később pedig a sokszoros válogatott Trencsényi hagyott ki nagy lehetőséget a túloldalon.

A játékrész második felében a Veszprém birtokolta többet a játékszert, s a nagyobb helyzetek is a rivális kapuja előtt alakultak ki. Boromisza Gábor lövését lábbal védte László, aki nem sokkal később Tatai távoli bombáját is kiütötte. A bakonyiak küzdöttek, hajtottak becsülettel, de – riválisukhoz hasonlóan – gól nélkül zárták az első húsz percet.

A pihenő után újabb kihagyott helyzetekkel folytatódott a játék. Öt perc elteltével aztán megtört a jég: egy gyors kontra végén Klocho passzolt Nagy Imréhez, aki higgadtan lőtt Sárdi kapujába (0-1). Egy perc sem kellett azonban a bakonyiaknak az egyenlítéshez, Bognár remek passza után a hosszú sérülését követően visszatérő Tatai bombázott közelről az MVFC hálójába (1-1).

A folytatásban is lüktető, élvezetes meccset láthatott a publikum. Mindkét kapus sokat tett azért, hogy ne változzon az állás. Sárdi kifejezetten magabiztosan őrizte portáját, aki öttel a vége előtt a gólszerzésből is kivette a részét. Boromisza Dániel ugyanis az ő kidobását vette le szép mozdulattal, amiből hatalmas gólt lőtt (2-1).

A végjátékban így kockáztatni kényszerültek a vendégek, akik kapusukat lehozva öt a négy ellen támadtak. Gólt azonban megint a mieink szereztek. Egy szabadrúgás variáció végén Tatai lőtte el a keresztbe a labdát a kapu előtt, a jó ütemben érkező Boromisza Gábor pedig a hálóba pofozta azt (3-1). A Mezei-Vil rohamozott, de nem tudta feltörni az 1. FCV szervezett védekezését. Tíz másodperccel a vége előtt Sárdi koronázta meg a teljesítményét egy újabb nagyszerű bravúrral. A harcos Madarász-csapat teljesen megérdemelt sikert aratott.

 

„Ez volt ma a realitás”

Madarász János: – Szenzációs mérkőzésen vagyunk túl. Sajnálom, hogy tizenegy fordulót kellett várni ahhoz, hogy ismét a régi Veszprémet lássam. Kiváló ellenfelet fektettünk két vállra, ami még inkább növeli a győzelmünk értékét. Nagyon keményen dolgoztak a fiúk, jó úton járnak, de nem szabad elhinni, hogy innen már nincs hova fejlődni. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást. Turzó József: – Mi alulteljesítettünk, ellenfelünk remekelt. Ha ilyen sokat hibázunk, s riválisunk ilyen jól játszik, akkor nem szerezhetünk pontot. Megérdemelten nyert a Veszprém, ez volt ma a realitás.

részletes jegyzőkönyv itt olvasható

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. november 30. 23:34