Hasonló helyzetű csapatok találkoznak

Idei utolsó hazai NB I-es meccsén (hétfőn, 18.30) a Berettyóújfalut fogadja az 1. FC Veszprém a Március 15. utcai csarnokban.

Forrás: vehirsport.hu                         Szerző: Zatkalik Dávid

Elmaradt a bravúr: a bakonyi futsalosok a hét elején sima, 5-0-s vereséget szenvedtek a második helyen álló Dunaújváros otthonában. – Az volt az érzésem, hogy ha reggelig játszanánk, akkor sem lőnénk gólt nekik – elevenített fel a találkozót a veszprémiek vezetőedzője, Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére. – Reveland Zoltán lehúzta a rolót, amikor pedig már ő sem tudott segíteni csapatán, vagy mellé rúgtuk a labdát vagy a kapufát találtuk el. Úgy gondolom, hogy játékban nem volt nagy különbség a két gárda között, a kapu előtt azonban nagyon gyatra teljesítmény nyújtottunk. A differencia tehát a helyzetkihasználásban mutatkozott, amellyel abszolút megérdemelten győzött le minket a Dunaferr – tette hozzá.

A térdsérüléséből felépült Tatai József az idényben először léphetett pályára, azonban – mint ez a végeredményből is kiderül – ő sem tudott segíteni a társakon. – Tatai az első sorban kapott szerepet, végigjátszotta a mérkőzést. Hajtott, tette a dolgát, de látható, hogy még közel sincs csúcsformában. Persze ezt nem is szabad elvárni tőle, hiszen sokat hagyott ki. Türelmesen kell bánni vele, aztán minél többet játszik, annál gyorsabban visszanyeri majd a formáját – jegyezte meg a tréner.

Hétfőn (18.30) az előző kiírásban ezüstérmet szerző, jelenleg negyedik helyen álló Berettyóújfalu látogat az ötödik 1. FCV-hez. – Hozzánk hasonlóan a Berettyó is kétarcú, amely nagyon jó és gyenge meccseket is tud játszani. Jelentős volt a mozgás a keretükben a nyáron, s még nem igazán állt össze a játékuk. Azokkal a nehézségekkel küzdenek, mint mi. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, de nem tartjuk őket verhetetlennek. Az ilyen mérkőzéseken fontos, hogy legalább a helyzeteink felét berúgjuk. Emellett a kapuban is szeretnék olyan teljesítményt látni, ami segíti a csapatot. Nagyon kellenek az extra védések, a kapusteljesítményeknek kulcsszerepe lesz az összecsapáson – vetítette előre a szakember.

Hozzátette: jelenleg az lebeg a szemük előtt, hogy a kötelező meccseket hozzák, s bejussanak az első hatba. Mint mondta, a rájátszásban egy új bajnokság kezdődik. Ott szeretnék elérni a csúcsformájukat, s bravúrokat elérni. Madarász János elmesélte, hogy a bakonyi és a berettyói klub remek kapcsolatot ápol egymással. Gyakran cserél eszmét az MVFC edzőjével, Turzó Józseffel, aki elmondta, hogy az ő együttese is a rájátszásra összpontosít.

A stáb dolgát nehezíti, hogy Németh Péter és Finta Péter sérüléssel bajlódik, s többen is kisebb betegségekkel küszködnek. Remélhetőleg azonban mindannyian tudják vállalni a játékot a naptári év utolsó hazai bajnokiján. A találkozó után három hét szünet következik a válogatott vb-selejtezői miatt. A bakonyiak december 21-én a Csömör otthonában zárják az esztendőt.

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. november 30. 11:06