Óriásit küzdött, de alulmaradt a Veszprém

Tizennégy gólt és színvonalas, lüktető küzdelmet hozott a Haladás veszprémi vendégjátéka, melynek végén a szombathelyiek örülhettek

Forrás: vehirsport.hu                     Szerző: Zatkalik Dávid

Az élmezőnyhöz való felzárkózással kecsegtetett a veszprémiek számára egy újabb győzelem a futsal NB I-ben. Mindez azonban koránt sem ígérkezett egyszerű feladatnak, hiszen a mieink hétfő este a második helyen álló Haladást fogadták, amely az első fordulóban elszenvedett veresége óta zsinórban ötször nyert.

Rendkívül erőszakosan, nagy iramot diktálva kezdett a Szombathely, amely rögtön ki is alakított két veszélyes helyzetet. Előbb azonban Finta vágta ki a kapu torkából a játékszert, majd Schmidmajder hárított bravúrral. A 4. percben aztán vezetéshez jutott a Haladás, a korábbi sokszoros válogatott Gyurcsányi passzát a jelenlegi válogatott Öreglaki váltotta gólra. A pontosabban és dinamikusabban játszó vendégcsapat a folytatásban is ráerőltette akaratát ellenfelére. Schmidmajer ugyan többször is védeni tudott, de Hegyesi lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult (9. perc: 0-3).

Madarász János azonnal időt kért, amellyel át is formálta a találkozó képét. A veszprémiek fokozatosan átvették a játék irányítását. A játékrész derekánál Püspök szöglete urán Boromisza Dániel szépített. A rivális kontrákra rendezkedett be, egy szép kényszerítő után Vidák találta magát szemben az üres kapuval, ám kihagyta az ordító helyzetet. Az 1. FCV pedig büntetett: Boromisza Dániel ismét egy sarokrúgás után talált be (15. perc: 2-3).

Ekkor Marcos Angulo kényszerült időkérésre, de ezzel sem tudta megtörni a mieink lendületét. Három perccel a szünet előtt Finta egyenlített egy távoli lövéssel a szépszámú hazai publikum óriási örömére. A vasiaknak ráadásul összejött az ötödik szabálytalanságuk. Mesterük azonban áttért az öt a négy elleni játékra, hogy elejét vegye a következő, büntetőt érő faultnak. A hajrában a veszprémiek álltak közelebb a gólszerzéshez, de három másodperccel a pihenő előtt mégis az ellenfél talált be (3-4).

Nem sokat kellett várni az egyenlítésre a térfélcsere után, Boromisza Gábor átadásából Tar volt eredményes. Sajnos a válasz is gyorsan jött: Hajmási lőtt a hálóba a 23. percben (4-5). Öttel később pedig újra kettő volt közte, miután Németh II. Péter is feliratkozott a gólszerzők közé.

A 1. FCV számára kedvezőtlen fordulatot jelentett, hogy összegyűlt a gárda ötödik szabálytalansága. A 33. percben Hegyesi végezhetett el tízméterest, aki a kapufát találta el. Majd Öreglaki nézett farkasszemet Schmidmajerrel, aki már nem rontott. A végjátékban vészkapussal támadott a házigazda, ami kisvártatva eredményhez is vezetett. Hárommal a vége előtt ugyanis Finta lövését védte be Tyukász (5-7). Az újjabb veszprémi szabálytalanság után már a harmadik büntetőjét lőhette a Haladás. Öreglaki lövését ugyan védte Schmidmajer, a kapusról kipattanó labdát azonban a hálóba fejelte a támadó, végleg eldöntve a három pont sorsát. Nem sokkal később Vidák alakította ki az 5-9-es végeredményt, miután saját térfeléről az üres hazai kapuba emelt. A Madarász-csapat veresége ellenére is hatalmas tapsot kapott a drukkerektől.

Futsal NB I, 8. forduló:
1. FC Veszprém–Swietelsky Haladás VSE 5-9 (3-4)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Farkas (Zimonyi, Horváth).
Veszprém: Schmidmajer – Finta, Boromisza G., Németh I. P., Gulyás. Csere: Bognár, Boromisza D., Tar, Püspök. Vezetőedző: Madarász János.
Szombathely: Tyukász – Gyurcsányi, Öreglaki, Hajmási, Nagy T. Csere: Gyimesi (kapus), Vidák, Németh II. P., Hegyesi, Rácz, Vlasics, Molnár, Németh E., Sipos. Vezetőedző: Marcos Angulo.
Gólszerzők: Boromisza D. (10., 15.), Finta (17., 37.), Tar (22.), ill. Öreglaki (4., 34., 39.), Nagy T. (7.), Hegyesi (9.), Hajmási (20., 23.), Németh II. P. (28.), Vidák (39.).
Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – A vereség ellenére is elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Az történt, amire számítottunk, de sajnos az egy az egy elleni párharcokban sokat hibáztunk. Ettől függetlenül is megvoltak a helyzeteink, többször is lehetőségünk volt fordítani. Nem így sikerült. Erre a játékra és hozzáállásra azonban lehet építeni. Ez egy olyan vereség, amely után nem kell szégyenkeznünk. Gratulálok a Haladásnak.

Marcos Angulo: – Élvezetes találkozót vívtunk, amely tizennégy gólt hozott. Gratulálok a veszprémieknek, akik óriásit küzdöttek és remekül játszottak. Úgy láttam, hogy Tatai játéka nagyon hiányzott nekik, aki véleményem szerint az egyik legjobb magyar játékos.

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. november 9. 22:49