Ez igen! Remek játékkal nyert a Madarász-csapat

Az idény eddigi legjobb játékát nyújtva, a triplázó Németh Péter vezetésével 6-3-ra nyert az 1. FC Veszprém a Göcsej ellen az NB I-ben.

Három hét alatt a harmadik hazai bajnokijukat játszották az első osztályban a veszprémiek, akik hétfő este az újonc Göcsejt látták vendégül.

Nem kezdődött jól a találkozó a mieink számára, hiszen a zalaegerszegiek már a 2. percben vezetéshez jutottak. Egy baloldali beadást követően Borsi elé pattant a játékszer, aki közvetlen közelről a hálóba juttatta azt. A folytatásban a Veszprém átvette a mérkőzés irányítását, de a rivális szervezett védekezését sokáig nem sikerült feltörni. Előbb Püspök lapos lövése kerülte el a kapufát, majd Boromisza Gábor előtt adódott két hatalmas gólszerzési lehetőség. A 9. percben aztán már nem hibázott a bakonyiak gólvágója, aki végre bevette Balikó portáját (1-1).

A zalaiak váratlanul visszavették a vezetést, a játékrész derekánál Szőke bombázott Schmidmajer hálójába. Továbbra is a veszprémiek rohamoztak nagyobb elánnal, de nem sikerült egyenlíteniük. Öttel a szünet előtt Boromisza Dániel fejét találta meg a játékszer a hatoson belül, aki kapura is tudott bólintani, de Borsi hatástalanította a próbálkozást. A 17. percben Gulyást buktatták a vendégek a hatoson belül, amiért büntetőt adott a játékvezető, Boromisza Dániel azonban Balikóba lőtte a labdát. Mivel azonban a bíró szerint a hálóőr elmozdult a gólvonalról, újabb hatméteres jöhetett, Boromisza ezúttal pedig a felső lécet bombázta telibe. Úgy tűnt, hogy a rivális fordulhat előnnyel a szünetre, Boromisza Dániel azonban tizenegy másodperccel a sípszó előtt betalált (2-2).

Három perc sem telt el a második felvonásból, amikor végre megszerezte a vezetést az 1. FCV. Gulyás elviharzott a balszélen, majd jól tálalt az érkező Németh elé, aki közelről nem hibázott. Nem sokkal később – Bognár egyéni alakítását követően – már kettő volt közte (4-2). Úgy tűnt, hogy a veszprémieknél átszakadtak a gátak, az együttes magabiztosan, látványosan futsalozott.

A 34. minutumban Finta vitte le a játékszert a baloldali sarokba, ahonnan a jó ütemben érkező Németh elé talált. A válogatott kiválóság pedig a bal alsó sarokba lőtt a rosszul kimozduló kapus mellett. Kisvártatva még nagyobb bajba került a vendégcsapat, egy rossz csere miatt ugyanis Balikó kapus megkapta a második sárga lapját, így kiállt. A hajrában vészkapussal támadott a Zalaegerszeg, de a bakonyiak könnyű szerrel kivédekezték ezeket az akciókat is. Sőt, az utolsó percben egy kontra végén Németh Péter belőtte önmaga harmadik, csapata hatodik gólját. A szurkolók kiváló hangulatát az sem rontotta el, hogy Borsi az utolsó percben hatalmas gólt lőtt a csereként beállt Sárdi kapujába (6-3).

 

Köszönet a szurkolóknak és a játékosoknak

– Köszönöm a játékosaimnak a mai teljesítményüket. Végre visszatért az az akarat, hit és alázat, ami korábban jellemzett bennünket – nyilatkozta a vehirsport.hu-nak Madarász János a lefújás után. – Nem állítom, hogy mostantól minden meccsünket megnyerjük, azt azonban bebizonyítottuk, hogy visszatértünk a helyes útra, s mindenkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát. A félidőben elmondtam a fiúknak, hogy övék a jobb csapat, s ha végre megszerezzük a vezetést, könnyebb dolgunk lesz. Pontosan így történt, hiszen a gól után felszakadtak a gátak, s folyamatosan kontrolláltuk a meccset. Nagyon sok munka vár még ránk, mert továbbra is sok a hiba, de ígérem, hogy a rájátszásra jobbak leszünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy a nehéz időszakban is kitartottak mellettünk, ami nagyon sokat jelentett nekünk.

forrás vehír.hu

részletes jehyzőkönyv itt olvasható

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. november 2. 22:22