nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
holnap
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Sokat játszana és érmet nyerne

A mindössze huszonegy esztendős tehetség 2013 óta erősítette a kisalföldieket, így az elmúlt két idényben többször is pályára léphetett a Madarász-csapat ellen. – Minden meccsünk nehéz volt a Veszprém ellen. Erőnlétileg és technikailag is nagyon jól felkészített gárda benyomását keltették bennem – idézte fel emlékeit Püspök.

A váltás legfőbb okaként a több játéklehetőséget emelte ki, aki fiatal kora ellenére már több mint ötven NB I-es meccsel a háta mögött érkezik a királynék városába. – Madarász János személye sokat nyomott a latban, s U21-es válogatott csapattársamtól, Vas Ádámtól is csupa olyan dolgot hallottam az alakulatról, ami még inkább megerősített a döntésemben. A célom, hogy minél több időt töltsek a játéktéren, s, hogy az idény végén bajnoki éremmel gazdagodjunk – tette hozzá a jobblábas támadó, aki nagypályán is riogatja az ellenfelek hálóőreit.

– Most szerződtem az osztrák ötöd osztályú Ritzingbe. Eddig gond nélkül össze tudtam egyeztetni a két szakágat. Remélem, ez a jövőben is így marad – jegyezte meg.

A bajnokcsapat sikerét egyetlen szóban foglalta össze a fiatal tehetség. – Munka. Ez az egyetlen dolog, amivel utol lehet érni a Rába ETO-t. Minél többet dolgozunk, annál közelebb kerülünk az ő szintjükhöz. Ez nehéz lesz, mert zseniális játékosok futsaloznak Győrben. Matkovics Gábor és Dróth Zoltán is olyan klasszis sportemberek, akikkel megtiszteltetés volt együtt küzdeni a sikerekért. Keményen kell dolgozni, s akkor meglesz az eredmény, ebben töretlenül hiszek – húzta alá.

Önkritikusan megjegyezte: jelenleg még nem tart ott, hogy várhassa a felnőtt válogatott meghívóját, de azért dolgozik, edz, hogy idővel felhívja a szövetségi kapitány figyelmét. Ehhez azonban még – saját bevallása szerint – a játék minden elemében fejlődnie kell.

forrás: vehirsport.hu, Zatlik Dániel

2015. július 24. 15:43