nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
ma
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Rangadóhoz méltó játék, rangadóhoz méltatlan játékvezetés

A sokszoros bajnok otthonában jó volt hallani a helyi műsorközlő felkonferálását: „Következik a Rába ETO – Futsal Club Veszprém rangadó.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a labdát a Győr birtokolta többet, de a mieink is veszélyes kontrákkal jelezték, hogy nem adjuk könnyen magukat. A győri rohamokat remekül állta csapatunk, Schmidmajer Ádi vezérletével. Remekül védett fiatal kapusunk. Sőt a 14. percben egy remek kombináció végén Bényi Kálmi ragasztotta a labdát a hosszú sarokba. Láthatóan meglepte a hazaiakat a gól és ebben a játékrészben több helyzetünk is adódott, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani. A 17. percben megérkezett a „hazai pálya”. Erősen vitatható szabálytalanságot fújtak le a játékvezetők. Sőt, a két sporttárs nem értette meg egymást, míg egyikük szabadrúgást ítélt, a másik a büntetőpontra mutatott. Ekkor hallatta hangját – jogosan - a szép számú (közel 50) veszprémi szurkoló. Végeredmény: Finta Peti kiállítva, büntető. A pontrúgást Dróth Zoltán értékesítette. A szünetig nem változott az eredmény.

A szünetben a szurkolók mérgelődtek és joggal kérdezték miért kell Magyarország legjobb csapatának még „extra” segítség? Végül abban maradtak, hogy a szurkolásukkal igyekeznek segíteni csapatunkat.

A második játékrészben hasonló felállás folytatódott. Győr birtokolta többet a játékszert, mi pedig egy-egy kontrával igyekeztünk meglepni őket.  A 26. percben megszerezte a vezetést a Győr, sőt két percre rá Lódi találatával már két góllal vezetett. Csapatunk nem adta fel és küzdött becsülettel, de nem akart összejönni a gól. A 33. percben dőlt el a mérkőzés Solano találatával.
Több találat nem született, így 4:1-es eredményt mutatott a kijelző a lefújás pillanatában.

Összességében megérdemelten nyertek a hazai, de mindez ment volna akkor is, ha egyenlő félként kezelik a játékvezetők a csapatokat. Hangsúlyozzuk, hogy nem a sporttársakat okoljuk a vereségünkért!

Készülünk a következő csatára, egy hét múlva (2015.05.11.) a szombathelyiek látogatnak hozzánk.

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve itt olvasható

Rajki Tamás
2015. május 4. 22:38