nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Új játékosaink céljairól és tapasztalatairól

Beszélgetés Bognár Péterrel és Udvardi Márkkal

Az eltelt időszakban milyen tapasztalatokat szereztél a futsalban?

Bognár Péter: Az elmúlt időszakban szinte minden téren szereztem valami új tapasztalatot. A legnagyobb újdonság számomra a labda volt, teljesen más, mint a nagypályás labdák. Újdonság volt számomra mind a védekezés és mind a támadások részletesen megtervezett figurái, valamint a pontrúgások megszámlálhatatlan variációi.

Udvardi Márk: Rengeteget megjegyeztem a forgásokból és arról is, hogy a támadásnál és a védekezésnél mit hogyan kell csinálnom. Azt is látom, hogy mennyit kell még azon dolgoznom, hogy jó játékos lehessek. A koncentrációnak mindig a maximumon kell lennie. Egy pillanatig sem szabad kiengedni. Hamarabb savasodik az ember, mint a nagypályán. Ezt már a strandfoci válogatottnál is tapasztaltam. Rövidebb ideig vagyok a pályán és ebben kell megmutatni, hogy ki mire képes.

Mennyire érzed bonyolult játéknak a futsalt?
Bognár Péter: Szerintem sokkal bonyolultabb, mint más sportok. Itt minden pozíciónak jelentősége van, a pontrúgásoknál, a labdakihozatalnál, a védekezésnél. Ráadásul az állandó forgások miatt a pozíciók sem annyira fixek, mint a fociban ezért mindent 4 pozícióra kell megtanulnia a játékosoknak.

Udvardi Márk: Az elején éreztem bonyolultnak, mert a többiekkel fel kellett vennem a versenyt, mind a taktikában, mind erőlétben. Viszont amikor már kezdi az ember elsajátítani a forgásokat, akkor onnantól már csak a játékos kreativitásán és technikai tudásán múlik minden.

Mit a legnehezebb elsajátítani ebben a sportágban?
Bognár Péter: Azt, hogy az állandó pozíció váltások miatt folyamatosan figyelni mások mozgására, az új területek megkeresése, nyitása. Sokszor 2,3 lépéssel előre gondolkozva a játék folytatását segítve előre haladni.

Udvardi Márk: A taktikai részét az egésznek. Mindig minden pillanatban jó helyre kell mozogni. Ezen múlik szinte minden rögzített szituációra épülő taktikai dolog.

Tudod-e hasznosítani a nagypályás tapasztalataidat a futsalban?
Bognár Péter: Igen, tudom. Védőként nagyon sok tapasztalatot szereztem a védekezésben, ezt csak ki kell egészíteni azzal, hogy a sokkal kisebb területen kell megoldani. A támadásban úgy érzem sokat kell még fejlődnöm. Látva a többieket sokszor érzem azt, hogy későn kezdem ezt a sportot csinálni, de igyekszem felvenni velük a ritmust.

Udvardi Márk: Mivel 17 éves koromtól felnőttekkel edzettem és játszottam ezért úgy érzem, hogy igen tudom hasznosítani. Sokkal dinamikusabbnak és kreatívabbnak kellett lennem már akkor is. A futsalban ennek még nagyobb jelentősége van. Fizikálisan kell még fejlődnöm sokat. Erőnlétben nem érzem magam gyengébbnek.

Mik a céljaid ebben a sportban?
Bognár Péter: A céljaim között elsősorban az szerepel, hogy fel tudjam venni a ritmust és alapember legyek a csapatban. Ezek mellett, szeretnék minél több meccset győztesen elhagyni, esetleg valamilyen kupagyőzelemmel kiegészítve.

Udvardi Márk: Elsősorban Magyarországon szeretnék elérni sikereket a klubbal. Majd a válogatott keretbe is szeretnék bekerülni rengeteg munka árán. Ekkor a strandfoci válogatottat hagynám el, és a futsal válogatottal szeretnék nemzeti sikereket elérni.

 

2015. március 25. 14:02