nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
holnap
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Németh Péter a válogatottról

Hosszú idő után bújhattál újra a válogatott mezbe. Milyen érzéseket váltott ki belőled?
Két év után kerültem vissza és nagyon-nagyon örültem neki. Mindig is lelkesen és örömmel mentem, ha hívtak. Ez most sem volt máskép, jó volt megint a válogatott színeiben játszani. Az egész csapat szinte régi ismerősből áll. A három újonc Aramis-ost meg a Berettyó játékosát, Szabó Petit nem ismertem eddig, de a többiek azok mind régi cimborák voltak.

Igaz két vereséget szenvedett a válogatott, de mit gondolsz a következő EB selejtezőn miben kell leginkább fejlődni?
Mindenben :) . Játszunk a spanyolokkal, ahol esélytelenek vagyunk és sajnos nem nekünk áll a zászló. Most a portugálok hasonló játékerőt képviseltek. Támadásban kell sokat, nagyon sokat javulnunk, labdatartásba erősödnünk. Nyilván most kijöttek a hibák is, egy erős ellenféllel szemben ebben is kell fejlődnünk. De leginkább támadásban és labdatartásban. A macedónokat nem ismerem, azt mondják róluk, hogy egy fizikálisan nagyon erős társaság. Ütős, vágós csapat, ami a válogatott csapatnak soha nem feküdt. Arra is fel kell készülnünk, hogy valószínűleg egy igen erős fizikai csatát fogunk velük vívni, ahol az apróságok, finomságok dönthetnek. Pontrúgások, öt a négyezés akár, a támadásokban tudunk előrelépni, akkor lehet esélyünk ellenük. Az előselejtezőből, hogy ki jön harmadik csapatnak? Nem tudom, papíron ez könnyebbnek tűnik. Manapság már senkit nem lehet leírni nemzetközi szinten, mert van közöttük egy-két ügyes játékos. Fizikálisan nagyon erős és dinamikus még a papírforma leggyengébb válogatott csapata is. Nem lesz egyszerű, mindenre készülnünk kell a hátra lévő időben.

Mennyivel volt másabb az edzés felépítése, mint klubodban az 1. Futsal Club Veszprémben?
Más gyakorlatokat csináltunk, de az alapok ugyanazok. Én nem ismertem az alapmozgásaikat, így nekem minden új volt. Játékilag nagyon hasonló dolgokat csinálunk ott is, mint Veszprémben. A védekezési technikák is hasonlóak, próbálnánk hasonló féleképen játszani, labdát tartani, ami most nem jött ki a portugál ellen. Nem volt olyan, hogy én egy teljesen más és profibb körbe kerültem volna, hanem egy újabba, ahol ugyanazok az alapok és azt kellene a pályára fölvinni.

Mennyi esélyt látsz a továbbjutásra a selejtező csoportból?
50-50%. Azért én optimista vagyok mindig. Úgy állok hozzá, hogy ha odafigyelünk, ha ezeket a dolgokat még sikerül átvenni, megtanulni és koncentráltak leszünk, (ami nagyon fontos) akkor látok rá esélyt, hogy csoport másodikként tovább menjünk.

A válogatottba nyújtott szereplésed után mit gondolsz kapsz meghívót a következő mérkőzésekre?
A portugál és a finn 2-2 mérkőzésén számítanak rám, majd az ott nyújtott teljesítményem alapján döntenek a márciusi selejtezőn való részvétemről.

2015. január 10. 16:05