nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Testvéries miliő, második hely

Második alkalommal adott otthont a Március 15. utcai sportcsarnok a nemzetközi diák futsal tornának. Veszprém városa az NB I-ben szereplő helyi klubbal karöltve közösen látta vendégül Pápa és a testvérvárosok – Passau, Nyitra, Tarnów és Sepsiszentgyörgy – legjobb fiatal futsalosait.

A baráti hangulatú kétnapos rendezvényen a veszprémiek megmutatták, hogy a „nagyokhoz” hasonlóan az utánpótlás korosztályban is sokra hivatottak. A mezőnyből kiemelkedett Nyitra városának együttese, amely magabiztosan hódította el a kupa serlegét. A második helyet pedig a mieink szerezték meg a körmérkőzéses rendszerű tornán. Az U15-ös bakonyi gárdát a felnőtt csapat oszlopos tagja, Finta Péter, és az idény nyáron igazolt, több mint hetvenszeres válogatott Németh Péter irányította.

Finta elmondta, örömteli, hogy ilyen közegben tudnak találkozni a sport szerelmesei, s egyre több játékelemet tud megvalósítani csapatával, ami az elvégzett munkát tükrözi.

Az 1. FCV csapata az idei szezontól kezdve U11, U13, U15, U17 és U20-as csapatokat is indít bajnoki rendszerben. A jövő embereivel végzett munkával kapcsolatban Finta megjegyezte: a legkisebbek még csak ismerkednek az alapokkal, a játéktérrel, labdával, ellenfelekkel, az idősebb korosztályok tagjai pedig már egyre inkább képesek elsajátítani a játék taktikai elemeit is.

– Az ezüstérmes csapattal lassan másfél éve dolgozunk együtt. Szép számmal visszaköszönnek a gyakorlatban is azok az elemek, amelyeket gyakoroltunk. Mind védekezésben, mind támadásban valamint a szöglet és szabadrúgást követő szituációkból is láttam több példát erre az elmúlt két napban – tette hozzá.

A hazai érdekeltségű eredmények:

Veszprém–Tarnów 2-2
Nyitra–Veszprém 6-0
Veszprém–Sepsiszentgyörgy 4-0
Veszprém–Passau 3-1
Pápa–Veszprém 2-3

A torna végeredménye:
1. Nyitra 13 pont
2. Veszprém 10
3. Pápa 9
4. Sepsiszentgyörgy 6
5. Tarnów 4
6. Passau 1

 

Forrás: vehir.hu

2014. október 25. 16:03