nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Kiesőkből élmenők - Évértékelő

A húzóemberek maradnak, de lesznek érkezők is a kiváló idényt záró 1. Futsal Club Veszprémnél.

Forrás: vehirsport.hu    Szerző: Zatkalik Dávid

Egy évvel ezelőtt még úgy tűnt, hogy kiesőként csak a másodosztályban folytathatja a megyeszékhely futsalcsapata. A gárda azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felkérésre – a Cső-Montage visszalépése miatt – mégis a legjobbak között szerepelhetett a 2013/14-es idényben. Méghozzá minden várakozást felül múlva, hiszen a nyáron kinevezett Madarász János irányítása mellett az alapszakaszban az előkelő harmadik helyet sikerült megcsípniük. A rájátszásban aztán az elődöntőig meneteltek, ahol óriási csatában maradtak alul a későbbi bajnok Berettyóújfalu együttesével szemben. A bajnokság hajrájára számos sérülés nehezítette a stáb dolgát, ám így is csak hajszállal maradtak le a bronzéremről. A Magyar Kupában szintén a legjobb négy közé jutottak, melynek elődöntőjében a későbbi első Rába ETO-val szemben maradtak alul.

– A tavalyi kiesés után összeült az operatív vezetőség és átgondolta a jövőbeni lehetőségeket, a követendő irányt. A legfontosabb egy erős szakmai alap megszerzése volt, amelyet több jelölt közül Madarász János testesített meg számunkra. Ő volt az, aki beleillett az egyesületünk arculatába. Ekkor elkezdődött egy szisztematikus munka, amelyhez a támogatóinknak köszönhetően minden lehetőség adott volt. A csapat és mestere nagyon „egymásra talált”, aminek a negyedik hely lett a következménye. Közönségszórakoztató és eredményes játék, igazi futsal, amit már a szakmai is elismer – kezdte az összegzést Rajki Tamás ügyvezető elnök.

– Feltételezem, hogy a klubvezetés maradéktalanul elégedett az idénnyel.
– Evés közben jön meg az étvágy. Jó volt látni a csapat folyamatos fejlődését, így, ha nem hivatalosan, de bizakodtunk a jó szereplésben. Összességében maximálisan elégedettek vagyunk az idei évvel, a bajnokság képe alapján megérdemelten végeztünk a negyedik helyen.

– Külön öröm, hogy az eredményekkel párhuzamosan a klub népszerűsége is nőtt, hiszen többször is majd’ telt ház előtt játszottak.
– Számunkra az a legnagyobb öröm, hogy egyre népszerűbb a csapat és ez a szurkolók számában és a szurkolásban is megmutatkozik. Több ellenfél irigykedve beszélt a hangulatról a mérkőzések után.

– Megfelelő otthon a klub számára a Március 15. utcai sportcsarnok?  A „zuhanyhíradóban” hallani lehet egy futsalcsarnok építésének lehetőségéről is.
– Úgy gondoljuk, hogy ideális otthonra találtunk a csarnokban. Ennek jeleként anyagilag is áldoztunk rá, hiszen felújítottunk egy öltözőt, ami által még inkább otthon érezzük magunkat. A csarnoképítés jelenleg nincs napirenden, de mivel folyamatosan fejlődni szeretnénk, a későbbiekben nem elképzelhetetlen. Egy ilyen volumenű beruházás rengeteg összetevőből áll, aminek az előkészítése is hosszadalmas folyamat.

– Ha nem csal a sejtésem, a veszprémi húzóembereket élükön Tatai Józseffel, vagy éppen Madarász Jánost mások is szívesen látnák a soraikban.
– A bajnokság után nem tétlenkedett a vezetőség, s miután Madarász Jánossal sikerült hosszú távú szakmai megállapodást kötnünk, a csapat tagjaival is megkezdtük a tárgyalásokat. A sikernek köszönhetően az alakulat jelentős részével már megállapodtunk. Húzóembereink tehát jövőre is nálunk játszanak, noha valóban voltak érdeklődések, megkeresések. Tatai Józseffel is sikerült megegyeznünk, aki nagy örömünkre velünk tervezi a jövőjét.

– Ugyanakkor az is kiderült az idény közben (főként annak végén), hogy létszámban kevesen vannak. Milyen változások várhatóak a keretben?
– A csapat egyben tartása mellett igyekszünk pár játékossal frissíteni a keretet, de csak is olyanok jöhetnek szóba, akik megfelelő mentalitással be tudnak illeszkedni. Több játékossal is tárgyalásban vagyunk, illetve többen „be is jelentkeztek" hozzánk. Eddig az U19-es válogatott Vas Ádám érkezése biztos, aki Fehérvárról jön hozzánk. A végleges keretet az alapozás elejéig szeretnénk kialakítani, így az esetleges távozókról is akkor tudok beszélni.

– Nagyon magasra tette a mércét az együttes. Jövőre már az érem a cél?
– A reális célt mi a szezon elején határoztuk meg a csapat és a klub felé: felépíteni a szakmai munkát és hosszú távon meghatározóvá válni a futsal társadalomban. Úgy gondolom, ebben vannak lehetőségek, meglepetések, de mindenekelőtt rengeteg munka, amit el kell végeznünk. A végeredmény mindezeknek csak egy része. Tehát dolgozunk a legjobb tudásunk szerint, amiből bármilyen eredmény kijöhet.
Mozgalmas lesz a felkészülés

Egy hónap pihenőt követően július 7-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra a gárda. Kemény alapozás vár a fiúkra. A programban edzőtábor, koordinációs- és erőléti edzések is szerepeknek. A felkészülés második szakaszában pedig több edzőmérkőzést is szeretnének játszani.

Rajki Tamás
2014. június 11. 13:34