nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
MAGLÓDI TC
2024. május 11.
Utolsó mérkőzés
SG KECSKEMÉT
3
1. FC VESZPRÉM
2
tegnap
#együttdobban

Ez FUTSAL, Legjobb négy között a csapatunk

A szív és a taktika diadala volt a negyeddöntő második mérkőzése, így tovább menetel csapatunk.

Amint várható volt igazi taktikai csata jellemezte a mérkőzés egészét és a két remek tréner remekül felkészítette a csapatokat a találkozóra. A mérkőzés első szakaszában többnyire mezőnyjátékot láthattak a kilátogató szurkolók – akik között jelentős számmal voltak veszprémi szimpatizánsok, de a hálók egészen a 11. percig érintetlenek maradtak. Ekkor egy kapu előtti keveredésnél előbb a gólvonalon gurult végig a labda, majd a kipattanót Bényi Kálmi vágta a kapuba és megszerezte a vezetést az FCV-nek. Továbbra is lüktető játék folyt és a hazaiak két szép támadás révén megfordították a találkozót, sőt a félidő végéig nem is változott már, így a hazaiak mehetek előnnyel a pihenőre.

A második játékrészt remekül kezdtük és 21. percben remek támadás végén Sivák már csak úgy tudott menteni, hogy a saját kapujába rúgta a labdát. Még ebben a percben lemásoltuk az ellenfelet és Finta Peti lábáról kerül a hálónkba a labda, így ismét a hazaiaknál volt az előny. Csapatunk idei egyik legnagyobb erénye, hogy óriási morális-mentális erővel bír. Ennek bizonyítéka volt a mérkőzés legszebb jelenete, ami Tatai Joci nevéhez fűződik. Egy remek támadás végén gyönyörű mozdulattal, (már-már szemtelenül) higgadtan emelte a kapuba a labdát a két rátámadó védő és a kapus között. Kezdődött előröl minden. A roppant izgalmas mérkőzés következő találatát Boromisza Dani jegyezte, a remekül begyakorolt szögletvariáció végén vágta a labdát a léc alá. Előny nálunk. A 35. percben egy kontratámadás végén ismét egalizált a BME, így az utolsó 5 percre maradt a döntés. A 38. percben Tatai Joci köszönt be másodszorra. A hazaiak egyből 5-4-es hadrendre álltak, de fiaink remekül védekeztek. A mérkőzésre a koronát Tar Tomi tette fel, remekül eltalált lövése védhetetlenül vágódott a hosszú kapufáról a hálóba. Eldőlt a mérkőzés és csapatunk története során először bejutott a bajnokságban is a legjobb négy közé.

A következő páros mérkőzés első felvonása 2014.04.04.-én Berettyóújfalun lesz, a második találkozó Veszprémben 2014.04.14.-én várható előreláthatólag.

Csapat: Reveland Zoltán- Finta Péter, Tatai József, Gulyás Márk, Boromisza Gábor,

Csere: Kasza Viktor, Boromisza Dániel, Tar Tamás, Bényi Kálmán, Szabadfi Péter, László Gábor, Weisz Zoltán

Szép volt FIÚK, hajrá FCV!

Rajki Tamás
2014. március 28. 9:50