nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Nincs vesztenivalójuk - FINAL FOUR

Sérülések tizedelték az 1. Futsal Club Veszprém együttesét a hétvégi Magyar Kupa négyes döntő előtt, de Madarász János most is bizakodó.

Forrás: vehirsport.hu

Március 8-9-én Berettyóújfalun rendezik a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfiaknál a Veszprém a címvédő Győrrel, a MAFC-BME pedig a házigazdával találkozik a szombati elődöntőben. A finálét vasárnap rendezik.

– Foglalták már szállást szombat éjszakára?
– Igen, de nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen rengeteg a sérültünk – sóhajtott Madarász János. – Ettől függetlenül mi már mosolyogva érkezünk Berettyóra, ahol minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy jó eredményt érjünk el.

– A hiányzók listája ráadáusul egyre hosszabb.
– A Németországba távozó Marton Bence hétfőn játszotta utolsó mérkőzését nálunk. Gulyás Márk és Mudra Ákos bokasérüléssel, Boromisza Dániel pedig lovaglóizom-húzódással küszködik. Bényi Kálmán sem épül fel szombatra, Vass Ferenc és Hazuga Soma pedig már régóta maródi. A Boromisza-fivérek pénteken még bajnokit játszanak Ausztriában. Nem tudom, hogy Dani tudja-e vállai a játékot. Ha igen, lehet, hogy rásérül és ő is kiesik. Arra pedig nem is merek gondolni, hogy Gáborral is történik valami, mert akkor csak négyen maradnánk. Nagyon kevesen vagyunk tehát, minőségi fölényben van az ETO, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó mérkőzést vívjunk. Az említett okok miatt nem tudtunk százszázalékosan felkészülni, de így is bizakodóak vagyunk, s megpróbáljuk véghezvinni a csodát.

– Ilyen előjelek után mibe tudnak kapaszkodni?
– Abba, hogy nekünk nincs veszítenivalónk, az ellenfelünknek viszont van. Mi odamegyünk, s azon leszünk, hogy egy jó meccset vívjunk. Ezen kívül a szívbe, a fegyelembe, a figyelembe és az akaratba kapaszkodunk, illetve bízhatunk abban, hogy ellenfelünk bepánikol. Nem mi vagyunk az esélyesek, nem jók az előjelek, de nem ijedünk meg most sem. Eddig is vittünk már véghez olyat, amire senki nem számított. Bízunk, hátha ez folytatódik.

A héten az is kiderült, hogy az NB I alapszakaszát harmadik helyen záró Veszprémiek március 17-én hazai pályán kezdik a rájátszást a MAFC-BME ellen. A csapat vezetőedzője nagyon reméli, hogy addigra felépülnek játékosai.

Futsal Magyar Kupa négyes döntő
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
március 8. (szombat)
14.30: 1. FC Veszprém–Rába ETO
17:00: MAFC-BME-Docler Akadémia–Mezei-Vill FC Berettyóújfalu
március 9. (vasárnap)
13:30: döntő

Forrás: futsal-hungary.hu

Ki lesz az idei kupagyőztes?

Már csak egy-két nap és itt a hétvége, rövidesen eljön végre az idei Magyar Kupa sorsát eldöntő négyes torna kezdete.

Közhely, de igaz, hogy a Kupa egy kicsit mindig más, mint a bajnokság. Itt valahogy az esélyek könnyebben felborulnak, gyakrabban születnek meglepetések, mint a bajnoki pontvadászatokban. Ki tudja hányszor igazolta már az élet, hogy azokon a találkozókon, ahol a továbbjutás, vagy az érem sorsa csupán egyetlen meccsen, két félidőn múlik, valóban sok minden megtörténhet. Egy kupában soha és semmi nincs lefutva, itt minden és bármi lehet.

A Final Fourba jutott csapatoknál lassan, de fokozódnak az izgalmak. Annak próbáltunk utánajárni, hogy a döntőn résztvevő gárdák miként készültek a négyes tornára és hogyan látják az esélyeket:

Boromisza Gábor (Veszprém):

    Semmi különleges, ugyan úgy készülünk a Final Fourra is mint, ahogy bármely más meccsre...
    Az elődöntőben a Győrrel kerültünk össze és papíron ugyan ők az esélyesek, de a továbbjutás majd a pályán fog eldőlni. Szeretnénk megnehezíteni az ETO dolgát és a bravúrt sem tartom kizártnak. Remek formában vagyunk, egy izgalmas, valódi kupameccsre számitok. Úgy vélem, hogy a másik ágon a MAFC is képes lehet megfogni a Berettyót - ez legutóbb a bajnokin is kiderült - ezért várhatóan ott is egy érdekes, egyáltalán nem lefutott meccset láthat a publikum. Nem szeretnek jósolni, szerintem négyesélyes a torna...

Rajki Tamás
2014. március 7. 12:31