nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Bravúrpontot ért a küzdőszellem

A harcos veszprémiek 2–2-es döntetlent játszottak a válogatottakkal teletűzdelt Berettyóújfalu ellen.

Forrás: vehir.hu               Szerző: Zatkalik Dávid

Bátran kijelenthető, hogy az élvonalbeli futsal-bajnokság 18. fordulójának rangadóját Veszprémben vívták, hiszen a negyedik helyezett fogadta a tabella második helyén álló Berettyóújfalut.

A várakozásoknak megfelelően alakult az összecsapás első periódusa: zömében vendéglábakon vándorolt a játékszer, a Mezei Vill saját térfelére kényszerítette a bakonyiakat. Igaz, az első két nagyobb lehetőség mégis a mienk előtt adódott egy-egy kontra után, Tihanyi kapus azonban mindkét lehetőségnél túl tudott járni a veszprémiek eszén. Nem úgy a 8. percben, amikor Finta harcos labdaszerzése és -tartása után Boromisza Dániel bevágta a vezető gólt.

Vendég időkérést követően a bajnokságban már harmincegy találatnál járó, a 2013-as év legjobb magyar játékosnak választott Rábl egalizált (1–1). De nem akart lemaradni a góllövőlista második helyezettje, a huszonnyolc gólos Tatai sem. A veszprémi „gólzsák” Mudra és Finta szemre is tetszetős összjátéka után lőtt a hálóba. Eggyel a szünet előtt aztán a sokszoros válogatott Trencsényi egalizált újra egy gyorsan elvégzett sarokrúgás után (2–2).

A második játékrészben jóval több helyzetet dolgozott ki a Berettyó, a Madarász-csapat azonban remekül állta a sarat. Ha kellett, önmagunkat sem kímélve vetődtek bele egy-egy lövésbe, piócaként tapadtak ellenfelükre, óriási lelkesedéssel próbálták kompenzálni riválisuk nagyobb játéktudását.

Külön említést érdemel Reveland, aki ziccerek és távoli bombák sorozatát védte, rendre parádés ütemérzékkel jött ki kapujából, s igazi karmesterként irányította a védekezést. Röviden: extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elő.

Mindezeknek köszönhetően több találat már nem esett, az 1. FCV bravúros döntetlent ért el Magyarország második legjobb futsal alakulata ellen. A nem mindennapi produkciót vastapssal jutalmazta a meccsre kilátogató csaknem ezer szurkoló.

Futsal NB I, 18. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–MVFC-Berettyóújfalu 2–2 (2–2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Takács Z. (Futó, Czene-Joó).
Veszprém: Reveland – Tatai, Boromisza G.,Finta, Mudra. Csere: Bényi, Tar, Marton, Boromisza D. Vezetőedző: Madarász János.
Berettyóújfalu: Tihanyi – Rábl, Komáromi, Siska, Nagy T. Csere: Lovas, Trencsényi, Nagy I., Gál., Dávid, Szabó P., Sánta. Vezetőedző: Turzó József.
Gólszerzők: Boromisza D. (8.), Tatai (12.), ill. Rábl (11.), Trencsényi (19.)

Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – Gratulálok a csapatomnak, hiszen egy sokkal jobb ellenfél ellen értek el döntetlent. A hiányosságokat lelkesedéssel pótolták a fiúk, mentek előre becsületesen és próbálták betartani a kéréseimet. Úgy vélem, hogy a Berettyó tízből kilencszer meg tudna minket verni, hiszen mi még nem tartunk ott, ahol ők. Nagyon drukkolok nekik, hogy egyszer meg tudják szorongatni az ETO-t, mert a magyar futsalnak jót tenne, ha nem mindig a győriek nyernék meg a rangadókat.

Turzó József: – Nagyon jó ellenféllel találtuk szemben magunkat, akik ellen remek játékvezetés mellett kiváló meccset vívtunk. Sajnos döntő helyzetekben pontatlanok voltunk, de minden elismerésem a veszprémieké, gratulálok nekik.

A mérkőzés képekben. Kellemes böngészést!

Rajki Tamás
2014. február 3. 22:53