nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Gyenge kezdés a rájátszásban

Fontos mérkőzésen vesztett csapatunk Debrecenben, ahol a hazaiak 7:4 arányban győzetek és csökkentették ponthátrányukat.

Nagy lehetősége szalasztott el az FCV, hiszen pontszerzéssel komoly, lélektani előnyhöz juthattunk volna a rájátszás első fordulója után.  A zártkapus mérkőzés (a helyi rendőrség nem adta ki az engedélyt) első perceiben a csapatok a biztonságra törekedve „kóstolgatták” egymást. A 2. percben egy előrevágott labdáról lemaradtunk és így a hazaiak szereztek vezetést. A találat kicsit felébresztette a mieinket és Finta Peti a 8. percben kilőtte a hosszú alsót és egalizálta az eredményt. A sorozatos taktikai hibáinkat a DEAC a 11. percben egy szerencsés szabadrúgásgóllal büntette, amit hasonló szituációban Bényi Kálmi egyenlített ki. A 18. percben összegyűjtöttük az 5 szabálytalanságunkat, ezért figyelni kellett a faultokra. Ez nem sikerült előbb Finta Peti, majd Tatai Joci is felesleges szabálytalanságáért járt a 10 méteres, amelyből egyiket hárította Kasza Viktor, de a másik utat talált a hálóba. Így a hazaiak vonulhattak előnnyel pihenőre.

A második játékrészben továbbra is görcsös, gyenge játékot produkált csapatunk és nem látszott esély a mérkőzés megfordítására. Sőt a 23. és a 34. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda, míg mi még 6 méterest is hibáztunk. A mérkőzés utolsó 5 percében levittük a kapusunkat és így sikerült két találattal felzárkózni, de a végén a hazaiak kapusa állította be a 7:4-es végeredményt. Mivel a BME is győzni tudott, így tovább sűrűsödött a mezőny és még kiélezettebb lett a bennmaradásért folytatott küzdelem. A következő mérkőzésünk március 18-án lesz hazai pályán a BME Docler ellen, a Március 15. úti Sportcsarnokban 18.30 órai kezdettel.

Csapat: Kasza Viktor – Bényi Kálmán, Leitold Tamás, Tatai József, Molnár Péter

Csere: Varga Tamás, Finta Péter, Vas Ferenc, Tar Tamás, Marosvölgyi Tamás, Weisz Zoltán, Marton Bence

Részletes jegyzőkönyv itt olvasható    

Rajki Tamás
2013. március 5. 10:24