nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Diadal a nyugati rangadón

Megszerezte első hazai győzelmét csapatunk egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen.

Nagy várakozással néztünk az összecsapás elé a Haladás VSE ellen. Hazai környezetben most mutatkozott be két új játékosunk, Leitold Tamás és Tatai József. Megújult szerkezetben fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést, a vendégek is kontrajátékra rendeződtek be, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Több veszélyes támadással jeleztük, hogy mi a három pontot akarjuk a mai napon. Az első találatra a 12. percig kellett várniuk a nézőknek, amikor egy visszagurított labdát Tatai Joci vágott nagy erővel a rövid felsőbe. A 14. percben egy labdavesztés után Finta Peti mentett becsúszva, amit a játékvezető szabálytalannak ítélt és piros lapot mutatott fel mindenki megrökönyödésére. Az emberelőnyös helyzetet rutinosan egy perc alatt kihasználta a HVSE és a félidő végéig már nem is változott a helyzet.

A második játékrészben nagy erőket vetett be csapatunk a vezető találat megszerzéséért, de vigyázni kellett, mert a Haladás támadásaiban is benn volt a veszély. Sárdi Máté azonban remek védéseket mutatott be. A 23. percben született meg a várt találat, amikor Tar Tomi harcos labdaszerzéséből indulva szép passzjátékkal Leitold Tomi továbbította a labdát a hálóba. Nem álltunk vissza és továbbra is nyílt küzdelem folyt a pályán. A 26. percben szép passz után Vas Ferit buktatták a hatoson belül, melyért jogosan járt a bűntető. A hatmétereset Tatai Joci értékesítette elemi erővel. A vendégek a kapus lehozatalával próbálkoztak, de komoly helyzetig nem jutottak. A 35. percben egy labdaszerzés után Vas Feri tálalt tökéletesen Tatai Joci ellé, aki megszerezte harmadik találatát és bebiztosította a győzelmet. A hátralévő játékrészben próbálkozott a vendégcsapat, de remekül zárt a védekezésünk, így a végső dudaszó után állva tapsolt az első hazai győzelemnek a veszprémi publikum.

Összességében a mérkőzés képe alapján megérdemeltük (már) a győzelmet a jó erőkből álló Haladás ellen. Az új játékosok frissességet és lendületet hoztak a csapatba, de természetesen az egész társaság maximális hozzáállása hozta meg a sikert. Bízunk benne, hogy a lendületünk kitart szerdáig, amikor az Aramis otthonába látogatunk idei utolsó bajnoki mérkőzésünkre.

Csapat: Sárdi Máté – Bényi Kálmán, Tar Tamás, Szabadfi Péter, Leitold Tamás

Csere: Kasza Viktor, Pálfi Róbert, Tatai József, Finta Péter, Gulyás Márk, Marosvölgyi Tamás, Vas Ferenc

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve itt olvasható

A 15. forduló eredményei

Rajki Tamás
2012. december 15. 0:00