nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Végig „paliban” voltunk

Nem játszottunk alárendelt szerepet a harmadik helyezett, Szeged otthonában.

Koncentráltan és összpontosítva kezdtük a mérkőzést, melynek a 4. percben meg is született az eredménye, hiszen Vas Feri találatával megszereztük a vezetést. A 7. percben egy védhető távoli lövéssel egyenlített az UTC. A 9. percben Marosvölgyi Tomi a egy szép támadás végén a rövid fölsőbe vágta a labdát, így ismét nálunk volt az előny. Ezt már komolyan vették a hazaiak és rákapcsoltak. Egy szabadrúgásból egyenlítettek, sőt kihasználva védelmi hibánkat megszerezték a vezetést is. A gyorsan bekapott gólok megzavartak minket és a félidő végéig nem találtuk magunkat, bár voltak helyzeteink. A 18. percben egy szép támadás végén növelték előnyüket a hazaiak, így a félidőben 4:2-es eredményt mutatott az eredményjelző.

A második játékrészre ismét egy kellően feltüzelt csapatot láthatunk, akik sorra alakították ki a helyzeteket. A sok próbálkozás a 29. percben Finta Peti jóvoltából érett góllá, így visszajöttünk a mérkőzésbe és nagy nyomás alá helyeztük a Szegedet. Egy hazai kontra után, a 34. percben ismét kettő volt a különbség, de jött Finta Peti egyéni akciója és tovább folytatódhatott küzdelmünk a pontszerzésért. Több helyzetet is sikerült kidolgoznunk, de nem tudtuk gólra váltani. Megpróbálkoztunk az utolsó percben a kapus cserével is, de szerencsétlenségünkre egy védés után az UTC legjobbja, a kapus állította be a 6:4-es végeredményt.

Gratulálunk két új játékosunknak az első mérkőzéshez. Gulyás Márk már nyár óta velünk készül és mostanra követelt helyet magának a csapatban. Új igazolásunk Leitold Tamás (hivatalos bemutatkozására később kerül sor), aki már most bizonyította, hogy rövid időn belül alapembere lehet csapatunknak.

Összességében még több jó egyéni teljesítménnyel meglepetést okozhattunk volna, a roppant magabiztos Szeged ellen, aki megérdemelten áll a tabella 3. helyén. A pozitívumok átmentésével kell a Szombathelyi Haladás ellen pályára lépnünk pénteken (2012. december 14-én, 18.30. Március 15. úti Sportcsarnok) utolsó idei hazai mérkőzésünkön.

Ezúton köszönjük a hazaiak vendéglátását, akik a mérkőzés után finom vacsorával kedveskedtek csapatunk számára.

Csapat: Kasza Viktor - Leitold Tamás, Bényi Kálmán, Tar Tamás, Marosvölgyi Tamás

Csere: Sárdi Máté, Vas Ferenc, Pálfi Róbert, Finta Péter, Gulyás Márk, Weisz Zoltán, Hazuga Soma

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve itt olvasható

A 14. forduló eredményei

 

Rajki Tamás
2012. december 10. 9:44