„Félévi bizonyítvány” felemás érzésekkel

Túl van az NB I alapszakaszának felén az újonc veszprémi futsalcsapat. Rajki Tamás szerint pozitívum, hogy a csapat a kudarcok után is fel tudott állni és nem tört meg lelkileg.

Forrás: www.vehir.hu                Írta: Zatkalik Dávid

Kilencedik hely két győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel – az 1. Futsal Club Veszprém első élvonalbeli idényének eddigi mérlege számokban. Arról, hogy mi zajlott a száraz tények hátterében, a klub ügyvezető elnökével, Rajki Tamással beszélgettünk.


Rajki Tamás

– Újoncként rögtön két döntetlennel kezdett a csapat.
– Felemás érzéseim vannak a két mérkőzéssel kapcsolatban. A Berettyóújfalu elleni első pont bravúr volt, a MAFC vendégeként elért pontszerzéssel – vagy inkább pontvesztéssel – kapcsolatban azonban hiányérzetem van.

– A jó rajtot aztán döcögős folytatás követte. Ennyi mérkőzésre volt szükség, hogy az alakulat felvegye az NB I ritmusát?
– Itt is kettősség van bennem, egyrészről úgy gondolom, hogy igen, kellett ennyi idő a ritmus felvételéhez. Ugyanakkor apró nüánszok, taktikai hibák okozták a vereségsorozatot. Természetes, hogy a csapat nehezen jött ki a gödörből.

– A klubvezetés részéről a sikertelenség idején is végig töretlen volt a csapatba vetett hit?
– Ez a csapat egy év alatt kiharcolta az első osztályú tagságot, vagyis nagyon magasra tette a lécet magának. Úgy gondolom, bármiféle elkapkodott döntés nem a vezetőség koncepcióját tükrözte volna. Természetesen sokat dolgoztunk, beszélgettünk a szakvezetéssel, igyekeztük segíteni a nyugodt munkát, aminek meg lett az eredménye.

– Debrecenben tört meg a jég, ahol az FCV behúzta fennállása első NB I-es sikerét. Mi volt a győzelemhez vezető legfontosabb változás?
– Elhitték a fiúk, hogy tudnak győzni és nem rosszabb játékosok, mint akik az ellenfél soraiban rúgják a labdát. A mérkőzés hasonló volt több előzőhöz, de ott és akkor a lelátóról is érezni lehetett, hogy csak nyerhetünk.

– Sokak szerint legalább ekkora értékkel bír, hogy a gárda méltó ellenfele tudott lenni a magyar bajnok Győrnek.
– Egyetértek, hiszen remek védekezéssel komoly erőbedobásra késztettük a bajnokot. Jobb helyzetkihasználással még szebb lehetett volna a mérkőzés képe.

– A Csömör vendégeként ismét bizonyította a társaság, hogy helye van az első osztályban.
– Remek taktika, kiváló egyéni produkciók jellemezték a csapatunkat és megérdemelten győztünk.

– Bár félidejéhez ért az alapszakasz, decemberben még négy bajnoki vár az együttesre. Mi az elvárás az év hátralévő részében?
– Nagyon sűrű a mezőny, ezért minden pontnak jelentősége lesz az alapszakasz végén és a rájátszásban is. Mindent meg kell tennünk, hogy minél több egységet gyűjtsünk. Megismertük az élvonal mezőnyét, így tudjuk, hogy mire képes a csapatunk. A célok eléréséhez azonban maximális koncentráció szükséges.

– Mit tart leginkább pozitívumnak, illetve negatívumnak az eddig mutatott teljesítménnyel kapcsolatban?
– Pozitívum, hogy a csapat fel tudott állni és nem tört meg lelkileg a kudarcok ellenére sem. Negatívumként talán egy-egy befolyásoló bírói döntést említenék.

– A mezőny ismeretében változott-e az idény elején kitűzött cél? Megítélése szerint a jelenlegi keret képes lehet a bennmaradás kiharcolásához, vagy szükségét látja a további erősítésnek?
– Továbbra is tartjuk magunkat az eredeti célkitűzéshez, de ha jobban szerepelünk, nem leszünk elégedetlenek. Természetesen folyamatosan dolgozik a vezetőség a háttérben. Igyekszünk megteremteni a stabil nyugodt és hosszú távú működést. Az alakulatot nem is megerősíteni, inkább frissíteni kell, ami ideális állapotokat és jobb eredményeket hozhat. Ezen is dolgozunk.

 

Rajki Tamás

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2012. november 29. 10:04