„Félévi bizonyítvány” felemás érzésekkel

Túl van az NB I alapszakaszának felén az újonc veszprémi futsalcsapat. Rajki Tamás szerint pozitívum, hogy a csapat a kudarcok után is fel tudott állni és nem tört meg lelkileg.

Forrás: www.vehir.hu                Írta: Zatkalik Dávid

Kilencedik hely két győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel – az 1. Futsal Club Veszprém első élvonalbeli idényének eddigi mérlege számokban. Arról, hogy mi zajlott a száraz tények hátterében, a klub ügyvezető elnökével, Rajki Tamással beszélgettünk.


Rajki Tamás

– Újoncként rögtön két döntetlennel kezdett a csapat.
– Felemás érzéseim vannak a két mérkőzéssel kapcsolatban. A Berettyóújfalu elleni első pont bravúr volt, a MAFC vendégeként elért pontszerzéssel – vagy inkább pontvesztéssel – kapcsolatban azonban hiányérzetem van.

– A jó rajtot aztán döcögős folytatás követte. Ennyi mérkőzésre volt szükség, hogy az alakulat felvegye az NB I ritmusát?
– Itt is kettősség van bennem, egyrészről úgy gondolom, hogy igen, kellett ennyi idő a ritmus felvételéhez. Ugyanakkor apró nüánszok, taktikai hibák okozták a vereségsorozatot. Természetes, hogy a csapat nehezen jött ki a gödörből.

– A klubvezetés részéről a sikertelenség idején is végig töretlen volt a csapatba vetett hit?
– Ez a csapat egy év alatt kiharcolta az első osztályú tagságot, vagyis nagyon magasra tette a lécet magának. Úgy gondolom, bármiféle elkapkodott döntés nem a vezetőség koncepcióját tükrözte volna. Természetesen sokat dolgoztunk, beszélgettünk a szakvezetéssel, igyekeztük segíteni a nyugodt munkát, aminek meg lett az eredménye.

– Debrecenben tört meg a jég, ahol az FCV behúzta fennállása első NB I-es sikerét. Mi volt a győzelemhez vezető legfontosabb változás?
– Elhitték a fiúk, hogy tudnak győzni és nem rosszabb játékosok, mint akik az ellenfél soraiban rúgják a labdát. A mérkőzés hasonló volt több előzőhöz, de ott és akkor a lelátóról is érezni lehetett, hogy csak nyerhetünk.

– Sokak szerint legalább ekkora értékkel bír, hogy a gárda méltó ellenfele tudott lenni a magyar bajnok Győrnek.
– Egyetértek, hiszen remek védekezéssel komoly erőbedobásra késztettük a bajnokot. Jobb helyzetkihasználással még szebb lehetett volna a mérkőzés képe.

– A Csömör vendégeként ismét bizonyította a társaság, hogy helye van az első osztályban.
– Remek taktika, kiváló egyéni produkciók jellemezték a csapatunkat és megérdemelten győztünk.

– Bár félidejéhez ért az alapszakasz, decemberben még négy bajnoki vár az együttesre. Mi az elvárás az év hátralévő részében?
– Nagyon sűrű a mezőny, ezért minden pontnak jelentősége lesz az alapszakasz végén és a rájátszásban is. Mindent meg kell tennünk, hogy minél több egységet gyűjtsünk. Megismertük az élvonal mezőnyét, így tudjuk, hogy mire képes a csapatunk. A célok eléréséhez azonban maximális koncentráció szükséges.

– Mit tart leginkább pozitívumnak, illetve negatívumnak az eddig mutatott teljesítménnyel kapcsolatban?
– Pozitívum, hogy a csapat fel tudott állni és nem tört meg lelkileg a kudarcok ellenére sem. Negatívumként talán egy-egy befolyásoló bírói döntést említenék.

– A mezőny ismeretében változott-e az idény elején kitűzött cél? Megítélése szerint a jelenlegi keret képes lehet a bennmaradás kiharcolásához, vagy szükségét látja a további erősítésnek?
– Továbbra is tartjuk magunkat az eredeti célkitűzéshez, de ha jobban szerepelünk, nem leszünk elégedetlenek. Természetesen folyamatosan dolgozik a vezetőség a háttérben. Igyekszünk megteremteni a stabil nyugodt és hosszú távú működést. Az alakulatot nem is megerősíteni, inkább frissíteni kell, ami ideális állapotokat és jobb eredményeket hozhat. Ezen is dolgozunk.

 

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2012. november 29. 10:04