Utolsó mérkőzés
Kecskemét
1
1. FC Veszprém
3
2020. február 17.
#együttdobban

Várva várt pillanat a veszprémi futsal történetében

Megkezdi szereplését a megyeszékhely nemrég alakult futsalcsapata, amely a hétfőn este esedékes első fordulóban a Szombathely otthonában lép pályára. Az 1. Futsal Club Veszprém nagy becsvággyal készül története első hivatalos mérkőzésére és szezonjára.

Szerző: Horváth Gábor               Forrás: naplo-online.hu

Nyilvánvaló volt, hogy az utóbbi időszakban az ország több pontján is komoly népszerűséget felszedő futsal hamarosan Veszprémet is meghódítja. A bakonyi megyeszékhelyen ugyanis igencsak vevők a kispályás focira, amely régóta az egyik legnépszerűbb sportág, illetve időtöltés a városban. Éppenséggel ebből próbál meríteni a nyáron megalakult és most az NB II nyugati csoportjában elinduló csapat.

- A terv az volt, hogy összehozzunk egy jó társaságot, olyat, amely veszprémiekre épül. Ez többé-kevésbé sikerült is, hiszen az együttes magját egykori tarexesek (korábbi igencsak sikeres veszprémi kispályás focicsapat - a szerk.) alkotják, melléjük pedig tehetséges fiatalokat igazoltunk - mondta el lapunknak Németh Gábor, aki Tóth Gáborral közösen irányítja az alakulatot.

Az újonc edzője megjegyezte: a céljuk az, hogy egy-két esztendőn belül kiharcolja a feljutást, azaz az első osztályban szerepeljen az együttes.

- A mezőnyt nem ismerjük, így egyelőre nem tudom, mire lesz elég a tudásunk. A felkészülés alatt megcsináltuk azt, amit elterveztünk, de sok munka vár még ránk. Az első kör után okosabbak leszünk. Egy-két csapat felfelé kilóg a mezőnyből, ők régóta űzik ezt a sportágat, míg mi csak nemrég indultunk. Két játékosunknak van futsal-múltja, a többiek a kispályás focit űzték. A keretünket jelenleg 17-en alkotják, de nyitott a dolog, mi is folyamatosan figyeljük a veszprémi bajnokságot.

Németh Gábor az első fordulóval kapcsolatban kiemelte: nagyon reménykednek a jó indulásban, amely meghatározhatja a szezon jelentős részét. - A felkészülés alatt sok sikerünk nem volt, igaz, komoly csapatok ellen játszottunk. Most bízunk az eredményes rajtban.

Rajt izgalommal és önbizalommal

- Az egyesület megalakulása óta erre a pillanatra várnak a vezetők, játékosok, támogatók és a szimpatizások. Egészséges izgalommal és megfelelő önbizalommal készül bemutatkozására az együttes - fogalmazott Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke. A csapat hétfőn este nyolc órakor Szombathelyen kezdi az idényt, első hazai mérkőzésén pedig október harmadikán a Dupont FC-t fogadja. A veszprémiek otthona az egyetemi munkacsarnok lesz, ahol az összes bajnoki találkozó 18 órakor kezdődik.

Rajki Tamás
2011. szeptember 22. 9:10