Várva várt pillanat a veszprémi futsal történetében

Megkezdi szereplését a megyeszékhely nemrég alakult futsalcsapata, amely a hétfőn este esedékes első fordulóban a Szombathely otthonában lép pályára. Az 1. Futsal Club Veszprém nagy becsvággyal készül története első hivatalos mérkőzésére és szezonjára.

Szerző: Horváth Gábor               Forrás: naplo-online.hu

Nyilvánvaló volt, hogy az utóbbi időszakban az ország több pontján is komoly népszerűséget felszedő futsal hamarosan Veszprémet is meghódítja. A bakonyi megyeszékhelyen ugyanis igencsak vevők a kispályás focira, amely régóta az egyik legnépszerűbb sportág, illetve időtöltés a városban. Éppenséggel ebből próbál meríteni a nyáron megalakult és most az NB II nyugati csoportjában elinduló csapat.

- A terv az volt, hogy összehozzunk egy jó társaságot, olyat, amely veszprémiekre épül. Ez többé-kevésbé sikerült is, hiszen az együttes magját egykori tarexesek (korábbi igencsak sikeres veszprémi kispályás focicsapat - a szerk.) alkotják, melléjük pedig tehetséges fiatalokat igazoltunk - mondta el lapunknak Németh Gábor, aki Tóth Gáborral közösen irányítja az alakulatot.

Az újonc edzője megjegyezte: a céljuk az, hogy egy-két esztendőn belül kiharcolja a feljutást, azaz az első osztályban szerepeljen az együttes.

- A mezőnyt nem ismerjük, így egyelőre nem tudom, mire lesz elég a tudásunk. A felkészülés alatt megcsináltuk azt, amit elterveztünk, de sok munka vár még ránk. Az első kör után okosabbak leszünk. Egy-két csapat felfelé kilóg a mezőnyből, ők régóta űzik ezt a sportágat, míg mi csak nemrég indultunk. Két játékosunknak van futsal-múltja, a többiek a kispályás focit űzték. A keretünket jelenleg 17-en alkotják, de nyitott a dolog, mi is folyamatosan figyeljük a veszprémi bajnokságot.

Németh Gábor az első fordulóval kapcsolatban kiemelte: nagyon reménykednek a jó indulásban, amely meghatározhatja a szezon jelentős részét. - A felkészülés alatt sok sikerünk nem volt, igaz, komoly csapatok ellen játszottunk. Most bízunk az eredményes rajtban.

Rajt izgalommal és önbizalommal

- Az egyesület megalakulása óta erre a pillanatra várnak a vezetők, játékosok, támogatók és a szimpatizások. Egészséges izgalommal és megfelelő önbizalommal készül bemutatkozására az együttes - fogalmazott Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke. A csapat hétfőn este nyolc órakor Szombathelyen kezdi az idényt, első hazai mérkőzésén pedig október harmadikán a Dupont FC-t fogadja. A veszprémiek otthona az egyetemi munkacsarnok lesz, ahol az összes bajnoki találkozó 18 órakor kezdődik.

Rajki Tamás

További cikkek

Elkészült a hazai menetrendünk! Hivatalossá vált, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mely napokon rendezzük hazai találkozóinkat. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. elolvasom Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. elolvasom Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom
2011. szeptember 22. 9:10