nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Teher nélkül az elitcsapat ellen

Az első NB I-es siker után különleges feladat vár futsalosainkra: hétfőn (18:30) a bajnoki címvédő Győr érkezik a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Szerző: Zatkalik Dávid             Forrás:www.vehir.hu

Zsinórban négy vereség után a hét elején, Debrecenben megszerezte fennállása első élvonalbeli győzelmét az 1. Futsal Club Veszprém.

– Ezúttal sem készültünk másként, mint az eddigiek során, de talán mostanra érett be az elvégzett munka – kezdte a visszatekintést Németh Gábor. – A srácok nagyon összekapták magukat, s mindenben betartották a kéréseinket. A szokottnál is nagyobb elánnal küdöttek, hiszen mindannyian szerették volna megszakítani a rossz sorozatunkat. Úgy vélem, elsősorban az akarat terén múltuk felül a debrecenieket, akik egy kicsit talán le is kezeltek bennünket a mérkőzés elején – húzta alá az FCV vezetőedzője, majd hozzátette: az előző találkozókkal ellentétben ezúttal jól helytálltak a döntő pillanatokban, ami már az NB I-es tapasztalatnak is köszönhető.

Hétfőn a spanyol, portugál, román és magyar válogatottakból álló bajnokcsapat, a Rába ETO Futsal Club látogat a királynék városába.

– Különleges mérkőzés vár ránk, amelyen abszolút teher nélkül játszhatnak a fiúk, hiszen az európai elithez tartozó ETO egy külön kategória ebben a sportágban. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a közönségünk támogatása mellett természetesen mindent elkövetünk, hogy minél szorosabb eredményt érjünk el. Óriási élmény, egy különleges alkalom vár ránk, hiszen nem minden nap játszhatunk ilyen klasszisok ellen. Szeretnénk ünneppé varázsolni a hétfő estét, amellett természetesen, hogy megőrizzük a Debrecenben megszerzett lendületet és küzdeni tudást – hangsúlyozta a szakember, aki szerint sokat tanulhatnak a neves riválistól.

A kisalföldiek erejét jelzi, hogy néhány héttel ezelőtt kis híján a legjobb négy (!) közé jutottak a Bajnokok Ligájában. Érdekesség, hogy jelenleg mégsem ők, hanem a Szeged vezeti az NB I tabelláját. A Győr hat győzelme mellett egyetlen vereségét az ellen a Berettyóújfalu ellen szenvedte el, akikkel a mieink bravúros döntetlent játszottak a pontvadászat elején.

Futsal NB I, 10. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Rába ETO Futsal Club
November 12. (hétfő) 18.30
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

 

Rajki Tamás
2012. november 10. 18:09