nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Lélektani győzelem Debrecenben

Megszerezte első NB 1-es győzelmét (végre) az FCV és megmutatta, hogy milyen az igazi arca.

A hosszú út után egy alapos (testi és lelki) masszírozáson esett a csapat Görgics Kálmi jóvoltából, így megfelelő állapotban kezdődhetett a mérkőzés. A teljes találkozó alatt az elszántság és a küzdelem látszott a fiúk szemében, ami a 11. percben Bakay Feri találatával érett góllá. Nem állt meg a csapat és a masszív védekezésből tovább veszélyeztettük a DEAC kapuját, sőt a 13. percben Bényi Kálmi kettőre növelte előnyünket. A nagy akarásban (kis bírói segítséggel) a 14. percben összegyűlt az 5 szabálytalanságunk és kettő 10 méteresből egyenlíteni tudott a hazai csapat, sőt az elő félidő végén már a hazaiaknál volt az előny így is maradt a szünetig.

A lelkes szurkolók (akiknek Debrecen se volt távolság) mégis úgy látták, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással meg lehet fordítani a mérkőzést.

Szerencsére a játékosok is így gondolták és nagy elánnal folytatódott az izgalmas mérkőzés, melyet Kozma Mihály (volt szövetségi edző) is megtekintett. A 27. percben láthatta ő is, ahogy Bakay Feri beadása után Vas Feri higgadtan passzolt a kapuba. Erre még tudott válaszolni a DEAC a 32. percben, de Vas Feri ismét minket jutatott előnyhöz. A csapat ekkor már kezdte elhinni, hogy „meglehet” a mérkőzés. A lélektani előnyt kihasználva Finta Péter - régi önmagát idézve - a felső sarokba vágta a labdát. Sőt Hazuga Soma egy szögletvariáció után talált a kapuba. A hazaiak a kapuscserével próbálkoztak, amiből Finta Peti labdaszerzés után higgadtan tovább növelte előnyünket. A 39. percben még szereztek egy találatot a hazaiak, de az utolsó percben hősiesen védekezve megszereztük történelmi első győzelmünket az NB 1-ben.

Jövő héten (2012.11.12. 18.30 óra, Március 15. úti Sportcsarnok) a hazai futsal legjobb csapata a Győr látogat hozzánk, ahol a tét súlya nélkül megmutathatja mindenki (ahogy a Berettyóújfalu ellen), hogy nem érdemtelenül szerepelünk a legmagasabb osztályban.

Csapat: Kasza Viktor – Bényi Kálmán, Tar Tamás, Hazuga Soma, Szabadfi Péter

Csere: Sárdi Máté, Finta Péter, Bakay Ferenc, Vas Ferenc, Weisz Zoltán, Marosvölgyi Tamás, Pálfi Róbert

Részletes jegyzőkönyv itt olvasható

A 9. forduló eredményei itt tekinthető meg

Rajki Tamás
2012. november 5. 9:45