Lélektani győzelem Debrecenben

Megszerezte első NB 1-es győzelmét (végre) az FCV és megmutatta, hogy milyen az igazi arca.

A hosszú út után egy alapos (testi és lelki) masszírozáson esett a csapat Görgics Kálmi jóvoltából, így megfelelő állapotban kezdődhetett a mérkőzés. A teljes találkozó alatt az elszántság és a küzdelem látszott a fiúk szemében, ami a 11. percben Bakay Feri találatával érett góllá. Nem állt meg a csapat és a masszív védekezésből tovább veszélyeztettük a DEAC kapuját, sőt a 13. percben Bényi Kálmi kettőre növelte előnyünket. A nagy akarásban (kis bírói segítséggel) a 14. percben összegyűlt az 5 szabálytalanságunk és kettő 10 méteresből egyenlíteni tudott a hazai csapat, sőt az elő félidő végén már a hazaiaknál volt az előny így is maradt a szünetig.

A lelkes szurkolók (akiknek Debrecen se volt távolság) mégis úgy látták, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással meg lehet fordítani a mérkőzést.

Szerencsére a játékosok is így gondolták és nagy elánnal folytatódott az izgalmas mérkőzés, melyet Kozma Mihály (volt szövetségi edző) is megtekintett. A 27. percben láthatta ő is, ahogy Bakay Feri beadása után Vas Feri higgadtan passzolt a kapuba. Erre még tudott válaszolni a DEAC a 32. percben, de Vas Feri ismét minket jutatott előnyhöz. A csapat ekkor már kezdte elhinni, hogy „meglehet” a mérkőzés. A lélektani előnyt kihasználva Finta Péter - régi önmagát idézve - a felső sarokba vágta a labdát. Sőt Hazuga Soma egy szögletvariáció után talált a kapuba. A hazaiak a kapuscserével próbálkoztak, amiből Finta Peti labdaszerzés után higgadtan tovább növelte előnyünket. A 39. percben még szereztek egy találatot a hazaiak, de az utolsó percben hősiesen védekezve megszereztük történelmi első győzelmünket az NB 1-ben.

Jövő héten (2012.11.12. 18.30 óra, Március 15. úti Sportcsarnok) a hazai futsal legjobb csapata a Győr látogat hozzánk, ahol a tét súlya nélkül megmutathatja mindenki (ahogy a Berettyóújfalu ellen), hogy nem érdemtelenül szerepelünk a legmagasabb osztályban.

Csapat: Kasza Viktor – Bényi Kálmán, Tar Tamás, Hazuga Soma, Szabadfi Péter

Csere: Sárdi Máté, Finta Péter, Bakay Ferenc, Vas Ferenc, Weisz Zoltán, Marosvölgyi Tamás, Pálfi Róbert

Részletes jegyzőkönyv itt olvasható

A 9. forduló eredményei itt tekinthető meg

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2012. november 5. 9:45