nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
VEHIR Veszprém
MFA
2024. november 1.
Utolsó mérkőzés
Újpest FC
2
VEHIR Veszprém
1
2024. október 21.

Kemény derbin maradtunk alul Újpesten

Hajrában kapott góllal maradt alul az Újpest vendégeként a VEHIR.HU Futsal Veszprém az első osztályú bajnokság hétfő esti mérkőzésén.

Első mérkőzését játszotta a spanyol Javier Rodríguez irányításával a VEHIR.HU Futsal Veszprém. A négy győzelem után zsinórban öt vereséget szenvedő bakonyiak hétfő este a tabella második helyén álló Újpest vendégeként léptek pályára az NB I-ben.

Korántsem ígérkezett tehát könnyűnek a spanyol szakember feladata, aki a brazil Thiagora eltiltás, Kártik Zsomborra pedig sérülés miatt nem számíthatott.

Az első percekben zömében hazai lábakon járt a labda, a mieink letámadásokkal igyekeztek változtatni ezen. Az első nagyobb lehetőség mégis a mieink előtt adódott: Tatai éles szögből eleresztett lövése után a kapufáról kifele pattant a játékszer. A túloldalon Hadzsi előtt adódott nagy helyzet, ám Spandler védeni tudott. Kisvártatva pedig Tatai szabadított fel a gólvonalról.

A 7. percben aztán egy villámgyors kontrát vezetett az Újpest. Lucas passzára Cardoso Alves Thiago érkezett üresen a túloldalon, aki a rövid alsóba lőtt (1-0).

A folytatásban több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél a Veszprém, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, illetve Gémesi többször is hárított. A legközelebb Lux járt a gólszerzéshez, aki hárommal a szünet előtt – egy gyors ellentámadás végén – a keresztlécet trafálta telibe.

Hat perc telt el a második felvonásból, amikor Lipl indította a jobbszélen Matheust. A brazil befelé cselezett Milavecz mellett és a rövid alsóba lőtt (1-1).

A gól után felgyorsultak az események. Lucas közelről, Thiago távolról tüzelt, de Spandler mindkétszer bravúrral védett, Östör bombájánál pedig a kapufa segített a mieinken.

Már az utolsó előtti percben jártunk, úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek. Nem így lett. Lucas berúgása után a középen helyezkedő Czermanhoz került a labda, aki védői szorításából kiszabadulva a hálóba vágta a labdát (2-1).

A végén öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak a bakonyiak, ám így sem jártak sikerrel.

Javier Rodríguez vereséggel debütált a Veszprém kispadján, amely zsinórban a hatodszor maradt alul.

Férfi futsal NB I, 10. forduló:
Újpest FC–VEHIR.HU Futsal Veszprém 2-1 (1-0)
Budapest, UTE Atlétikai Stadion. Vezette: Czene-Joó (Fehérvári, Topálszki)
Újpest: Gémesi – Lucas, Hadzsi, C. A. Thiago, Medveczki
Csere: Tarnóczi (kapus), Szente, Kasza, Fischer, Milavecz, Östör, Czerman, Kovács B., Szűcs
Vezetőedző: Szente Tamás Lajos
Veszprém: Spandler – Tóth A., Dorogi, Gerencsér, Lux
Csere: Koncsol (kapus), Tatai, Molnár D., Horváth B., Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Lipl, Matheus
Vezetőedző: Javier Rodríguez
Gólszerzők: Thiago (7.), Czerman (39.), ill. Matheus (27.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Javi Rodríguez: Örülök a játékosok fejlődésének! A kiváló formában lévő Újpest vendégeként 2-1-re elszenvedett vereségünket követően vezetőedzőnk, Javi Rodríguez értékelte a látottakat. elolvasom A Nyíregyháza is legyőzte a Veszprémet A játékosból edzővé előlépő Tatai József sem tudta kirángatni a gödörből a VEHIR.HU Futsal Veszprém együttesét, amely péntek este a Nyíregyháza vendéglátójaként is alulmaradt. A bakonyiak sorozatban ötödik alkalommal szenvedtek vereséget az NB I-ben. elolvasom Köszöntünk Veszprémben, Javi Rodríguez! Külföldi szakemberrel folytatjuk a küzdelmet a bajnoki döntőért: a Barcelona és a spanyol válogatott egykori csapatkapitánya, aki játékosként kétszeres vb-, négyszeres Eb- és háromszoros BL-győztes lett, akit 2006-ban a világ legjobb futsaljátékosának is megválasztottak, Javi Rodríguez az új vezetőedzőnk. elolvasom Rajki Tamás: Fájó szívvel engedjük el Fehér Zsoltot! A mai nap folyamán Fehér Zsolt vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott klubunkkal. Vezetőink próbálták marasztalni, de trénerünk úgy gondolta, itt az idő, hogy ő maga is egy másik utat járjon be. Játékosainktól a kora esti edzésünk előtt búcsúzott el. elolvasom Fehér Zsolt: Ők kacagtak, mi értetlenül álltunk a dolgok előtt! A házigazda SG Kecskemét ellen 6-4-re elvesztett rangadónk után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2024. október 22. 12:33