nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
Újpest FC
VEHIR Veszprém
2024. október 21.
Utolsó mérkőzés
ASF Nyíregyháza
3
VEHIR VESZPRÉM
5
2024. október 11.

Háromgólos előnyt leadva vesztett a VEHIR.HU Futsal Veszprém

Noha 4-1-re is vezetett, végül 6-4-re kikapott Kecskeméten a VEHIR.HU Futsal Veszprém a futsal NB I alapszakaszának péntek esti találkozóján.

Vajon melyik arcát mutatja a veszprémi futsalcsapat az NB I nyolcadik fordulójában? Erre a kérdésre vártunk választ pénteken Kecskeméten, itt vendégszerepelt ugyanis Fehér Zsolt legénysége, amely remek rajtját – négy győzelem – követően alaposan megtorpant és zsinórban háromszor is vereséget szenvedett. Az ugyanilyen mérleggel álló alföldiek szintén javítani készültek, hiszen az előző két fordulóban ugyancsak pont nélkül maradtak.

A Veszprém – amelyből Tóth Attila és Lux Bence sérülés, Kártik Zsombor pedig betegség miatt hiányzott – kezdte aktívabban az összecsapást. Alig fél perc telt el, amikor Thiago labdát szerzett a félpályánál, majd tizenkét méterről lőtt, de Krajcsi védte a próbálkozását.

A 4. minutumban Spandler tüzelt a félpályát átlépve, ismét Krajcsinak kellett kiütnie a játékszert. Kisvártatva, a másik kapus, Krajcsi is előre merészkedett. Lipl azonban a felezővonalnál lefülelte az átadását a pálya közepén, akiről a labda a hálóba csorgott (0-1).

A játékrész felénél Kajtár húzta meg Gerencsér mellett a jobb oldalon és centerezte be Suscsáknak, aki a kapunak háttal állva is begyötörte a labdát (1-1).

Aztán azonnal visszavette a vezetést a vendég alakulat. Dorogi remek átadása után ugyanis Lipl bemutatott egy cselt és a rövid felsőbe bombázott (1-2).

Nyolccal a szünet előtt időt kért Fehér Zsolt, csapata pedig rögtön az ezt követő első támadásból betalált: Horváth Benedek forgolódott, majd védője mellett szépen kilőtte a hosszú felsőt (1-3).

Jól játszott és tovább is növelte fórját a Veszprém. Tatai lövése ugyanis megpattant az exveszprémi Bencsiken, Krajcsi pedig így már nem tudott védeni (1-4).

Kettővel a szünet előtt szépített a házigazda, miután Bencsik labdát szerzett a bizonytalankodó Dorogitól és kilenc méterről a hosszú alsóba bombázott (2-4).

A térfélcsere után Fellembek szerzett labdát, lőtt, de Krajcsi résen volt. A folytatásban a hazaiak átvették az irányítást, többnyire a veszprémi térfélen folyt a játék. Suscsák és Tomics is próbára tette Spandler reflexeit, aki kiválóan állta a sarat.

A 28. minutumban Fekete vitte le az alapvonalig a labdát, szép mozdulattal elhúzta Matheus és Spandler mellett, majd az érkező Bírónak továbbított, aki közelről bevágta az üres kapuba (3-4).

Néggyel a vége előtt hatodszor szabálytalankodtak a bakonyiak. A tízméteres elvégzéséhez Suscsák ballagott oda, aki a csereként beállt Koncsol mellett a hálóba durrantott (4-4).

Bencsik kapufája – amihez Spandler közreműködése is kellett – után vészkapussal támadtak a mieink. Krajcsihoz került a labda, Dorogi azonban ellökte a portást, így újabb kisbüntetőt lőhetett a házigazda. Csakhogy Suscsák kísérletét megfogta Spandler!

Pontosan egy perc volt még hátra a találkozóból, amikor Suscsák passzából Tomics vezetést szerzett az övéinek. S ezzel még nem volt vége. Fekete szöglete után Tomics maradt egyedül a hosszú oldalon, ahonnan könnyű szerrel lőtt a kapuba (6-4).

A hajrá krónikájához tartozik az is, hogy Fehér Zsolt reklamálásért megkapta a második sárgáját és az azzal járó pirosat. A végén Bencsik lőhetett újabb tízméterest, Spandler ezt is kivédte, de a lényegen ez már nem változtatott:

Sorozatban negyedszer is kikapott a Veszprém, amely visszacsúszott a tabella hetedik helyére.

Férfi futsal NB I, 8. forduló:
SG Kecskemét Futsal–VEHIR.HU Futsal Veszprém 6-4 (2-4)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Wittner (Muhari, Frank)
Kecskemét: Krajcsi – Bíró, Pál, Fekete M., Tomics
Csere: Lehotai (kapus), Hajnal, Bencsik, Kajtár, Suscsák, Haász, Nádudvari, Sallai
Vezetőedző: Koós Károly
Veszprém: Spandler – Horváth B., Thiago, Fellembek, Matheus
Csere: Koncsol (kapus), Juhász, Tatai, Dorogi, Ábrahám, Bognár, Lipl, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Suscsák (11., 36.), Bencsik (19.), Bíró (28.), Tomics (39., 40.), ill.  Lipl (6., 10.), Horváth B. (13.), Tatai (16.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Köszöntünk Veszprémben, Javi Rodríguez! Külföldi szakemberrel folytatjuk a küzdelmet a bajnoki döntőért: a Barcelona és a spanyol válogatott egykori csapatkapitánya, aki játékosként kétszeres vb-, négyszeres Eb- és háromszoros BL-győztes lett, akit 2006-ban a világ legjobb futsaljátékosának is megválasztottak, Javi Rodríguez az új vezetőedzőnk. elolvasom Rajki Tamás: Fájó szívvel engedjük el Fehér Zsoltot! A mai nap folyamán Fehér Zsolt vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott klubunkkal. Vezetőink próbálták marasztalni, de trénerünk úgy gondolta, itt az idő, hogy ő maga is egy másik utat járjon be. Játékosainktól a kora esti edzésünk előtt búcsúzott el. elolvasom Fehér Zsolt: Ők kacagtak, mi értetlenül álltunk a dolgok előtt! A házigazda SG Kecskemét ellen 6-4-re elvesztett rangadónk után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom Sorozatban harmadszor maradt alul a veszprémi futsalcsapat A rövidebb kispadját példás harcossággal kompenzáló Nyírbátor 1-0-ra nyerni tudott a találkozót szinte végig támadó VEHIR.HU Futsal Veszprém vendégeként a futsal NB I péntek esti összecsapásán. elolvasom Az Aramis elvette a Veszprém veretlenségét Megszakadt a VEHIR.HU Futsal Veszprém veretlenségi sorozata az NB I-ben, miután a pénteki játéknapon a helyzeteit nagyszerűen kihasználó Aramis 3-1-ra nyerni tudott a Március 15. utcai csarnokban. elolvasom
2024. szeptember 28. 9:59