nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
VEHIR FC VESZPRÉM
RUBEOLA FC
2024. augusztus 30.
Utolsó mérkőzés
VEHIR FC VESZPRÉM
6
DEAC
0
2024. augusztus 16.

Micsoda idényrajt! A DEAC-ot is kiütötte a Veszprém!

Két meccsen tizenhárom rúgott, nulla kapott gól – a VEHIR.HU Futsal Veszprém az MFA hétfői idegenbeli legyőzése után pénteken, immáron saját közönsége előtt a DEAC-ot is tükörsimán verte az NB I-ben.

Hétfői, idegenbeli győzelme után pénteken hazai környezetben is bemutatkozott az NB I 2024/2025-ös kiírásában a Veszprém, amely az idényt ugyancsak győzelemmel kezdő DEAC-cal csapott össze.

Úgy tűnt, hogy a kezdősorában négy új igazolással felálló Veszprém tudott jobban alkalmazkodni a Március 15. utcai csarnokban tomboló hőséghez. Előbb Dorogi lőtt kapufát, majd Faragónak kellett védenie Horváth középre tartó löketét.

Az 5. percben aztán már gólnak tapsolhatott a publikum. Horváth lódult meg a bal oldalon, majd szép csel után az exdebreceni Tóthnak passzolt. Tóth közeli lövését még kiütötte Faragó, a kipattanót azonban bevágta az ugyancsak a hajdúságiaktól érkező Thiago (1-0).

A 8. minutumban Tatai löketét is védte Faragó. A bakonyiak kapkodva, pontatlanul szőtték támadásaikat, a játékrész második felébe lépve időt is kért Fehér Zsolt. Ami eredményre is vezetett: Horváth remek visszapassza után Tatai két ember között kilépett és higgadtan a bal alsóba lőtt (2-0).

A folytatásban is a házigazda akarata érvényesült, a debreceniek kevés veszélyt jelentettek Spandler kapujára. Már csak két perc volt hátra az első felvonásból, amikor Gerencsér lövése után Dorogi elé pattant a játékszer, aki a hálóba is vágta azt (3-0).

A szünet sem törte meg a Fehér-csapat lendületét. Thiago remek átadását követően Horváth fordult le az elcsúszó spanyol Ulloa mellett, elhúzta Faragó mellett és a jobb alsóba helyezett. Kettővel később Lux csente el a labdát a bizonytalankodó Vargától és durrantott a hálóba (5-0).

Az FCV a folytatásban is magabiztosan futsalozott és kitűnően védekezett, kevés terület kínálkozott a vendégek számára.

A meccs háromnegyedéhez közeledve jegyezhettük fel a legnagyobb DEAC-helyzetet. Thiago sarkáról Krajnyák elé pattant a labda. A rivális kilencese lőtt, ám Spandler előbb beleütött, Matheus pedig kivágta a gólvonalról a játékszert.

Öttel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltottak a cívis városiak, de ekkor is a jól kontrázó, a hajrában Koncsolt és Molnárt is a soraiban tudó vendéglátó bizonyult veszélyesebbnek. Olyannyira, hogy az utolsó percben Matheushoz került a labda, aki a saját hatosa elöl az üres kapuba ívelt (6-0).

A Veszprém tehát a második meccsén is kiütéssel nyert és eddig még gólt sem kapott a bajnokságban.

Férfi futsal NB I, 2. forduló:
VEHIR.HU Futsal Veszprém–DEAC 6-0 (3-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Zimonyi (Kondákor, Urgyán)
Veszprém: Spandler – Tóth A., Horváth B., Thiago, Matheus
Csere: Koncsol (kapus), Tatai, Molnár D., Kártik, Dorogi, Ábrahám, Lipl, Gerencsér, Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
DEAC: Faragó Á. – Vass O., Erdei Sz., Ulloa, Kovács Á.
Csere: Vincze (kapus), Faragó L., Balázsi, Erdei K., Krajnyák, Győri, Tóth B., Varga Z.
Vezetőedző: Tihanyi Csaba
Gólszerzők: Thiago (6.), Tatai (13.), Dorogi (18.), Horváth B. (22.), Lux (24.), Matheus (40.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Az első félidőben tökéletesen védekeztünk, a másodikban már mi is fáradtunk a nagy meleg miatt. Rotáltam a csapatot, egyszer-kétszer elcsúsztunk. Az azonban magáért beszél, hogy ismét lehoztunk egy mérkőzést kapott gól nélkül. Nagyon büszke vagyok a srácokra.

Tihanyi Csaba: – Azt kaptuk, amit vártunk. Nagyon erős ellenfélhez érkeztünk, amely ránk tudta erőltetni az akaratát. Az első félidőben úgy éreztem, hogy megszeppentünk. A második felvonás már jobban nézett ki. A nagy meleg miatt nehéz volt játszani, csúszott a pálya, amiből kaptunk is egy gólt. Ettől függetlenül jól küzdöttek a srácok, e tekintetben elégedett vagyok.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Remekeltek az új igazolások, kiütéses győzelemmel kezdett a VEHIR.HU Futsal Veszprém Kétség sem fért a Veszprém győzelméhez, amely a futsal NB I első fordulójának hétfő esti találkozóján nagyarányú, 7-0-s győzelmet aratott Magyar Futsal Akadémia vendégeként. elolvasom Veszprém piacvezető hírportálja a névadó szponzorunk Tizenhárom évnyi „csapatmunkát” követően új szintre emeltük együttműködésünket a VEHIR.HU-val: a térség piacvezető hírportáljával főszponzori megállapodást kötöttünk, melynek keretében VEHIR.HU Futsal Veszprém néven versenyzünk a 2024/2025-ös kiírásban. elolvasom Elkészült a hazai menetrendünk! Hivatalossá vált, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mely napokon rendezzük hazai találkozóinkat. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. elolvasom Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. elolvasom Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom
tegnap 10:53