nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Lelkiismeretesen küzdöttünk, de ismét alulmaradtunk

Két perc után kétgólos hátrányba került, végül 5-1-re kikapott a Berettyóújfalu vendéglátójaként a Veszprém a futsal NB I felsőházi rájátszásának hétfői meccsén.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A Nyíregyháza és a Debrecen elleni veresége után a szintén két fiaskóval rajtoló Berettyóújfalu ellen próbált javítani a Veszprém hétfő este az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában.

Sajnos azonban nem a mieink elképzelései szerint kezdődött a találkozó. Fél perc sem telt el a kezdés után, amikor Rábl tűpontos indítása után a jobb oldalon kilépő Rafinha kilőtte a hosszú alsót (0-1).

Egy perccel később pedig meg is duplázta előnyét a négyszeres bajnok, ismét Rafinha és Rábl játszott össze, ám ezúttal az egykori magyar válogatott kiválóság fejezte be az akciót (0-2).

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Nagy Imre lábában volt a harmadik vendég találat, ám a rutinos játékos nagy helyzetben mellé lőtt. Az 5. percben újabb Berettyóújfalu-helyzetet jegyezhettünk fel: Iszák ziccerét védte Koncsol, aki Spandler combizomsérülése miatt a kezdőcsapatban kapott helyet.

Dorogi előtt adódott az első hazai lehetőség, ám a lövését védte Mezei. Kisvártatva Kiss Milán próbálkozhatott, de Nagy Imre felszabadított a gólvonalról.

Kiegyenlítetté vált a játék, a Veszprém aktívabban futsalozott, a Berettyó taktikusan őrizte előnyét. Tatai lökete után Mezei mutatott be újabb bravúrt.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Öttel a szünet előtt Koncsol ért a labdához a hatoson kívül, így piros lapot kapott. Emberelőnyben rohamozhattak tehát a piros mezesek. A csereként beállt tizenhét esztendős Őri elsőre még védett, Nagy Imre ziccerével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (0-3).

A végjátékban vészkapussal támadtak a hazaiak, de több gólt már nem láthattunk az első félidőben.

A második felvonást is a Fehér-csapat kezdte veszélyesebben, amely ismét előhúzta tarsolyából az öt a négy elleni játékot. A veszprémiek mindent bevetettek tehát, de nem tudtak szépíteni. Sőt, egy kontra végén a vendégek előtt adódott újabb lehetőség. Dorogi azonban vészkapusként hárított Nagy Kevinnel szemben.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Tovább nyomott az 1. FCV. Gerencsér lövése után Nagy Kevin kezére pattant a labda, a megítélt büntetőt Gavrilovics varrta fel a jobb felsőbe (1-3).

Az MVFC is megpróbálkozott az öt a négy elleni játékelemmel, helyenként kissé kaotikussá vált a találkozó. Öttel a lefújás előtt a mieink rohamoztak vészkapussal, de labdát vesztették, Nagy Kevin lecsapott a labdára és beívelte az üres kapuba (1-4).

Szegény embert az ág is húzza – mondhatták a hazai hívek, miután Dorogin megpattanva a hazai hálóban landolt a játékszer (1-5). Az összecsapást aztán stílszerűen Tatai kapufája zárta.

A Veszprém a harmadik felsőházi bajnokiján is csak egy gólt szerzett, s ezúttal is vereséget szenvedett.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 1-5 (0-3)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Juhász, Frank)
Veszprém: Koncsol – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér
Csere: Őri (kapus), Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Berettyóújfalu: Mezei D. – Nagy I., Matheus, Rábl, Rafinha
Csere: Mező (kapus), Korcsmáros, Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P., Facundo
Vezetőedző: Trencsényi János
Gólszerzők: Gavrilovics (30. – büntetőből), ill. Rafinha (1,), Rábl (2.), Nagy I. (17.), Nagy K. (36.), Dorogi (38. – öngól)

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: – Nagyon indiszponáltan kezdtünk, amit a Berettyóújfalu villámgyorsan kihasznált. Kevesen vagyunk. A húzóembereink minden sebből véreznek, a fiataljainkban pedig egyelőre nincs meg az a kvalitás, amivel az ilyen meccseket el lehet dönteni. Mindezektől függetlenül büszke vagyok a második félidei teljesítményünkre. Megpróbáltunk végig öt a négy ellen játszani, de a döntő helyzetekben nem voltunk kellően bátrak. Spandler után Koncsol is kivált. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de előre kell tekintenünk, különben nem fogunk idén éremért játszani.

Trencsényi János: – Jól kezdtünk, hiszen az első két lehetőségünket rögtön gólra váltottunk. Utána kezdett feléledni a Veszprém és kiegyenlítettebbé vált a játék. Ellenfelünk a második félidőben szinte végig vészkapussal játszott. Próbáltunk letámadni, de mi is kihagytuk a helyzeteinket. A végére kuszává vált a meccs, hiszen mi is megpróbálkoztunk az öt a négy elleni elemmel. Nagyon örülünk a győzelemnek, nagy fegyvertény ilyen különbséggel nyerni Veszprémben.

futsalveszprem.hu
2024. március 4. 22:25