nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Pont nélkül távoztunk Debrecenből

Akárcsak egy hete a Nyíregyháza vendéglátójaként, csütörtökön a DEAC vendégeként is 2-1-es vereséget szenvedett az 1. Futsal Club Veszprém az elő osztályú bajnokság felsőházi rájátszásában.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A Nyíregyháza ellen elszenvedett múlt heti hazai veresége után régi nagy riválisánál, a szintén fiaskóval rajtoló DEAC-nál vizitált csütörtök este a Veszprém a futsal NB I felsőházi rájátszásában.

A hazaiaknál Siska Gergő, a mieinknél Fellembek Zétény hiányzott, s szintén kimaradt az U19-es válogatotthoz meghívott Bognár Martin és Molnár Dániel.

A meccs elején sorrendben Gerencsér, Tatai és Fridrich is helyzetbe került, de mindannyian célt tévesztettek. A játékrész felénél a bal oldalon megiramodó Dorogi szép bokamozdulattal emelte át a kapujából kilépő Faragót, de a labda ezúttal is elkerülte a kaput.

Sajnos tovább fogyatkoztak a bakonyiak. Spandler ugyanis meghúzódott, s nem tudta folytatni a játékot, így Koncsol érkezett a helyére.

A 12. minutumban Gerencsér rúgott oda Nagy Bencének a veszprémi kilencesnél. Tóth Attila végezhette el a szabadrúgást a bal oldalról, aki lövés helyett keresztbe passzolt Thiagonak. A brazil pedig kapásból kilőtte a hosszú alsót (1-0).

A folytatásban is küzdelmes, harcos mérkőzést láthattunk, de igazán nagy helyzet egyik porta előtt sem alakult ki, így a szünet előtt már nem változott az állás.

Debreceni lehetőségekkel rajtolt a második felvonás. A legközelebb Harmati állt a gólszerzéshez, aki szép cseleket követően a kapu fölé durrantott. Kisvártatva Thiago cselezgetett a balszélen, éles szögből lőtt, ám ez is mellé szállt.

A túloldalon Kiss Milán szerzett labdát a hazai térfelén, majd Tatait hozta játékba, aki nagy helyzetben mellé lőtt. Fridrich eladott labdája után Harmati tüzelt távolról, Koncsol védett. A másik térfélen pedig Bognár tornáztatta meg Faragó Ádámot.

Koncsol lapos kirúgására Thiago csapott le megelőzte Gerencsért. A brazil Vass Ottó pöccintette a játékszert, akinek a lövése Fridrichen megpattanva a kapuban landolt (2-0).

Thiago hátul is remekelt, aki a gólvonal előtt Gerencsér lövését blokkolta. Gerencsér ismét helyzetbe került, miután lefordult Faragó Lajosól és lőtt kapufát. Nem sokkal később Franchu vezethette a labdát egy az egyben Koncsolra, de nem tudott túljárni a fiatal portás eszén.

A hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltott Fehér Zsolt. Remek labdaszerzése után Tatai szánta el magát tizenegy méterről egy váratlan lövésre, amit Faragó Ádám bravúrral védett.

Aztán jött a szépítés: Tatai, Lux és Gavrilovics szép összjátéka után a szerb légiós hozta vissza csapatának a pontszerzési reményeket (2-1).

Sajnos több már nem volt benne. Előbb Tóth szép lövését hárította Koncsol, majd Thiago lőtt még tetszetősebb, ollózó mozdulattal kapufát.

A Veszprém a második meccsén is csak egy gólt szerzett, így ismét pont nélkül maradt a rájátszásban.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 2. forduló:
DEAC–1. FC Veszprém 2-1 (1-0)
Debrecen, vezette: Czene-Joó (Apkó, Ibriksz)
DEAC: Faragó Á. – Vas, Szatmári, Franchu, Thiago
Csere: Nyerges (kapus), Faragó L., Berecz, Nagy B., Harmati, Farkas M., Tóth A., Magyar, Komádi
Vezetőedző: Tihanyi Csaba
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Bognár P., Ábrahám, Gavrilovics, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Thiago (12.), Vass (29.), ill. Gavrilovics (35.)

futsalveszprem.hu
2024. február 29. 21:47