Rajki Tamás: Arra koncentrálunk, hogy a fiataljainknak még több lehetőséget tudjunk biztosítani!

A futsal NB I alapszakaszát tekintve a veszprémiek remekül teljesítettek: a harmadik pozícióban végezve négy pontot vihetnek magukkal a február végén rajtoló felsőházi rájátszásba. A klub ügyvezetője, Rajki Tamás rámutatott, elsődleges céljuk továbbra is az, hogy a fiatal játékosaik idővel húzóemberekké, vezérekké váljanak.

Az 1. Futsal Club Veszprém pazar időszakot tudhat maga mögött: a kék-fehérek az elmúlt héten záruló alapszakaszban huszonkét mérkőzésből tizennégyet megnyertek, három döntetlen mellett mindössze öt alkalommal maradtak alul riválisaikkal szemben. A hazai derbiket tekintve egyedül a címvédő Haladásnak sikerült három ponttal távoznia a Március 15. utcai sportcsarnokból.

Rajki Tamás, a klub ügyvezetője elmondta, elégedett a csapat teljesítményével, a szurkolók irányába pedig köszönettel fordult.

A töretlen támogatás, amit évről évre kapunk a veszprémi közösségtől, segítette a csapatot átlendülni a holtpontokon. Az együttesünk átlagéletkora a tavalyi adatokhoz képest is fiatalodott, így különösen nagy öröm, hogy a harmadik pozícióból várhatjuk a felsőházi rájátszás küzdelmeit.

Rajki Tamás hálás a szurkolók támogatásáért (archív fénykép)Rajki Tamás hálás a szurkolók támogatásáért (archív fénykép)

A csapatösszetételt tekintve húzóembert veszített a Veszprém decemberben, amikor is a brazil bajnok Everton Felipe családi okokra hivatkozva felbontását kérte a 2025 nyaráig tartó szerződésének. Rajki hozzátette, igaz, rutinos játékost veszítettek, de Ton búcsúzása nem adott okot számukra, hogy a rájátszásra változtassanak a kereten.

A sokat látott, tapasztalt futsalosok jelenléte elengedhetetlen a fejlődéshez, de az elmúlt évek alatt az egykor még fiatalként igazolt játékosaink is húzóemberekké fejlődtek. Spandler Mátyásra és Fridrich Dávidra is bármikor, bármilyen helyzetben számíthatnak a fiataljaink, nem feledve a legrutinosabb futsalosunkat, Tatai Józsefet.

Rajki Tamás ügyvezető és Ovádi Péter társadalmi elnök (archív fénykép)Rajki Tamás ügyvezető és Ovádi Péter társadalmi elnök (archív fénykép)

Ton távozása a játékostársakat, a vezetőséget és a szurkolókat is váratlanul érintette, de úgy láttuk tisztességesnek, ha nem álljuk útját. A pótlása helyett pedig inkább arra koncentrálunk, hogy a fiatal játékosainknak, Molnár DánielnekBognár Patriknak, Meczner BoldizsárnakBognár Martinnak és Koncsol Norbertnek még több lehetőséget tudjunk biztosítani.

A klubvezető emlékeztetett, az utánpótlást tekintve jelenleg több 2006-os és 2007-es születésű, saját nevelésű futsalos is kopogtat a felnőtt csapat ajtaján. Schalbert Dominik a korosztályos válogatottban is bizonyíthatott már, míg Varga MilánbanJuhász MárkbanPálfi Rolandban és Vér Dávidban is komoly potenciál rejlik.

A válogatott meghívók is bizonyítják, hogy jó úton haladunk a tervünk felé, miszerint a jövő csapatát Veszprémben építjük. A visszatérő Lux B. Gábor mellett Fellembek Zétény debütálhat a felnőtt válogatottban, ami hatalmas büszkeség számunkra. Az előttünk álló időszakban már csak arra koncentrálunk, hogy a felsőházi szereplésünk minél sikeresebb legyen: szeretnénk újabb éremmel kiszolgálni a szurkolóinkat!

Az 1. Futsal Club Veszprém számára február 23-án (18.30) hazai környezetben veszi kezdetét a felsőházi rájátszás a Nyíregyháza ellen. Részletes menetrend később várható.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2024. február 7. 13:57