nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Öt gól öt játékostól – győzelem Budaörsön

Tovább menetel a futsal élvonalban a Veszprém, amely péntek este az Aramis vendégeként is győzni tudott.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Remek rajtjának – három győzelem, egy döntetlen – köszönhetően önbizalommal telten, esélyesként utazott Budaörsre az 1. Futsal Club Veszprém, hogy az NB I pénteki játéknapján összemérje erejét az egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereséggel álló Aramis együttesével.

A hazai térfélen jegyezhettük fel az első lehetőséget: Ton átadását követően Tatai lőhetett éles szögből a bal oldalon, de a lövése elkerülte a kaput.

A 4. percben aztán már vezetéshez jutott az 1. FCV. Ton kilenc méterről elvégeztt szabadrúgása után a kapufán csattant a játékszer, a kipattanó pedig Fridrich elé került, aki nagy erővel a hálóba bombázott (0-1).

A játékrész derekánál szintén egy szabadrúgás után született meg az Aramis egyenlítő gólja. Horváth Norbert legurította a labdát Bognár Bencének, aki tizenkét méterről Spandler lábai között a hálóba lőtt (1-1).

Három perccel a szünet előtt időt kért Fehér Zsolt, amivel fel is rázta együttesét. Tatai berúgása után Molnár került helyzetbe, ám Csikós nagyot védett. Ismét Tatai passzolt kiváló ütemben Molnárnak, aki ügyesen megtartotta a labdát a hatoson belül, befordult, s be is talált (1-2).

Tartja remek formáját a veszprémi futsalcsapatTartja remek formáját a veszprémi futsalcsapat

Bognár lőhetett ziccerben a második felvonás elején, ám nem tudott túljárni Spandler eszén. Kisvártatva Gavrilovics tört kapura ígéretes helyzetben, Gáspárt kicselezte, majd a földre huppant. Kovács játékvezető műesésnek titulálta a helyzetet, a szerb megkapta a második sárga lapját, s az azzal járó pirosat is.

Emberelőnyben rohamozhattak a Pest vármegyeiek, de hiába, a kitűnően védekező bakonyiak kibekkelték a kétperces időszakot. Sőt, ahogy kiegészültek, máris jött az újabb gól. Tatai első kísérlete még kipattant Csikósról, az ismétlés viszont már ott landolt a hálóban (1-3).

A második hazai találatot is szabadrúgás előzte meg. Kövesdi a 27. minutumban tizenhárom méterről óriási bombát zúdított a hosszú felsőbe (2-3).

A folytatásban a veszprémiek akarata érvényesült, akik sorra dolgozták ki lehetőségeiket. Fridrich szöglete után Fellembek még a kapufát találta el. Aztán ismét Fridrichtől indult az akció, aki Tataihoz passzolt, a villámgyors kontra végén pedig Kiss volt eredményes (2-4).

Vészkapussal támadtak a hazaiak, Ton labdát szerzett, kapura tört, Kövesdi pedig csak szabálytalanul tudta feltartóztatni, így másodjára is villant a piros kártya a mérkőzésen.

Ton jóvoltávól aztán néggyel a lefújás előtt végleg eldőlt a három pont sorsa, aki éles szögből volt eredményes (2-5).

A végén még Bognár borzolta a kedélyeket, miután sérülésveszélyesen és teljesen feleslegesen odalépett Doroginak, így harmadszor is előkerült a piros lap.

Az állás már nem változott, a Veszprém öt forduló után is veretlen a bajnokságban.

Férfi futsal NB I, 5. forduló:
Aramis SE–1. Futsal Club Veszprém 2-5 (1-2)
Budaörs, vezette: Kovács G. (Wittner, Mákos)
Aramis: Csikós – Horváth N., Gáspár, Vattamány, Bognár B.
Csere: Bukodi (kapus), Kövesdi, Gellérfi, Szeghy, Moga, Berkes, Szücs, Lévai, Erdősi
Vezetőedző: Tánczos Tibor
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Molnár, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Fridrich (4.), Molnár (18.), Tatai (24.), Kiss M. (30.), Ton (36.), ill. Bognár B. (12.), Kövesdi (27.)
Piros lap: Kövesdi (36.), Bognár (38.), ill. Gavrilovics (22.)

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: – Az első játékrészben való tapogatózást követően a második felvonásban lüktető, férfias küzdelem folyt a pályán. Örülök, hogy egyik csapatból sem sérült meg senki, ugyanis akadtak olyan helyzetek, amelyek súrolták azt a bizonyos határt! Egy fiatal, agresszív, jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk. Büszke vagyok a játékosaimra, akik ezúttal remekül használták ki a helyzeteiket! Hálásan köszönjük a szurkolóinknak, hogy idegenbeli környezetbe is elkísértek bennünket: szívet melengető érzés volt felpillantani rájuk a lelátóra! 

futsalveszprem.hu
2023. szeptember 9. 9:02