nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Tatai mesterhármas, győzelem a rangadón

Három forduló után is százszázalékos maradt a futsal NB I-ben a Veszprém, amely a hétfő esti rangadón hátrányból felállva győzedelmeskedett a Kecskemét vendégeként.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az eddig két bajnokiját egyaránt megnyerő, legutóbb a Berettyóújfalut hazai környezetben legyűrő Veszprémre újabb rangadó várt a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt legénysége hétfő este ahhoz a Kecskeméthez látogatott, amelyet az előző idény bronzpárharcában 3-1-es összesítéssel múlt felül.

A hazaiak kezdtek aktívabban, akik a 6. percben a vezetést is megszerezték. Suscsák tartotta meg ügyesen a labdát, majd az exveszprémi Bencsik Rolandhoz passzolt, aki egy szép csel után kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Meg is duplázhatta volna a különbséget az alföldi együttes, ám Kajtár lövését Spandler kiütötte, a kipattanót pedig fölé vágta a szerb Miloszavljevics. A folytatásban is remekelt a bakonyiak válogatott portása, aki előbb Pál távoli szabadrúgását, majd Suscsák közeli próbálkozását is hárítani tudta.

A mieinknél Fridrich villant meg a játékrész derekánál. A technikás játékos tizenöt méterről „kínálta” meg Krajcsit, amit a kapus szögletre ütött. A túloldalon Kajtár eresztett el egy bombát, ám Spandler résen volt.

Háromból három győzelem a veszprémiek idénybeli mérlegeHáromból három győzelem a veszprémiek idénybeli mérlege

A 14. percben Fehér Zsolt időt kért, ami azonnal eredményre is vezetett: egy szép figura végén Tatai kisodródva, éles szögből egyenlített a kapufa segítségével (1-1).

A félidő utolsó percében jártunk, amikor a korábbi veszprémi kedvenc, Pál tüzelt távolról. Spandler elsőre hárított, a kipattanót azonban Haász bevágta, így a házigazda fordulhatott előnnyel a pihenőre (2-1).

A második felvonás elején aztán egy perc sem kellett az 1. FCV-nek az újabb egyenlítő gólhoz. Tatai húzogatott az oldalvonal mellett, aztán remek ütemben passzolt Tonhoz, aki Krajcsi mellett a rövidbe bombázott (2-2).

Még fel sem ocsúdtak a kecskemétiek, de máris hátrányba kerültek. A 22. minutumban Gerencsér indítása után ugyanis Tatai elegáns bokamozdulattal vette be Krajcsi portáját (2-3).

Miloszavljevics a kapufát trafálta telibe, Ton tizenöt méterről eleresztett bombáját pedig Krajcsi tornázta az alapvonalon túlra. A fehér mezesek mindent elkövettek az egyenlítésért, de az 1. FCV szerezte az újabb gólt, miután Ton belőtt labdája Bencsik Rolandról a hazai hálóba pattant (2-4).

A hajrára fordulva öt a négy elleni játékkal rukkolt elő a rivális, amely Pál távoli löketével két és fél perccel a lefújás előtt szépíteni is tudott (3-4). Több helyzete azonban nem adódott a Koós-csapatnak, sőt, egy ellentámadás végén Pálnak kellett védenie vészkapusként.

Összejött a Kecskemét hatodik szabálytalansága. Kisbüntetőt lőhettek a bakonyiak, ám Molnár nem tudott túljárni Krajcsi eszén. Az újabb hazai fault után immár Tatai állt a labda mögé, aki higgadtan értékesítette a tízméterest, kialakítva a 3-5-ös végeredményt.

Három forduló után tehát továbbra is százszázalékos a Veszprém, amely pénteken (18.30) a Nyíregyháza vendéglátójaként folytathatja menetelését.

Férfi futsal NB I, 3. forduló:
SG Kecskemét Futsal–1. FC Veszprém 3-5 (2-1)
Kecskemét, vezette: Czene-Joó (Juhász, Fábián)
Kecskemét: Krajcsi – Bíró, Miloszavljevics, Pál, Haász
Csere: Rigó (kapus), Hajnal, Bencsik R., Kajtár, Suscsák, Geiger, Fekete M., Tomics, Szabó J.
Vezetőedző: Koós Károly
Veszprém: Spandler – Tati, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Molnár, Dorogi, Bencsik Á., Fellembek, Meczner, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Bencsik R. (6.), Haász (20.), Pál (38.), ill. Tatai (14., 22., 40.), Ton (21.), Bencsik (31. – öngól)

futsalveszprem.hu
2023. augusztus 28. 20:31