Az utolsó percben döntöttük el a rangadó sorsát

Az első félidőben a helyzetekben, a szünet után a szabálytalanságokban bővelkedett a Berettyóújfalu veszprémi vendégjátéka, a futsal NB I pénteki rangadóját végül Ton utolsó percben szerzett találata döntötte el.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az Újpesten aratott 6-2-es győzelme után hazai pályán is bemutatkozott az NB I-ben az 1. Futsal Club Veszprém, amely az előző kiírás ezüstérmesét, a Berettyóújfalut fogadta hétfő este a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjén. Az eltiltását töltő Fehér Zsolt távollétében ezúttal is Németh Gábor másodedző irányította a bronzérmes bakonyiakat.

A kezdő sípszót ünnepélyes pillanatok előzték meg. A publikum felállva, vastapssal köszöntötte a gárda búcsúzó csapatkapitányhelyettesét, Boromisza Dánielt, aki tíz éven keresztül szolgálta a gárdát, 252 mérkőzésén pontosan száz gólt jegyzett. A csupaszív játékos – akinek tizenötös mezét visszavonultatták – Rajki Tamás ügyvezető elnöktől és Ovádi Péter tiszteletbeli elnöktől vehetett át emlékplakettet.

Ami a találkozót illeti, veszprémi lehetőségekkel indult a csata, a legnagyobb lehetőség Gerencsér előtt adódott, aki Mezei kapust találta el. A Berettyó viszont rögtön az első lehetőségét gólra váltotta: Szabó mélységi indítását követően Iszák lőtte ki a hosszú alsót (0-1).

Jó iramú, lüktető találkozónak lehettek szemtanúi a kilátogatók. Előbb Ton húzta el a labdát Mezei mellett és lőtte mellé, majd Kiss Milán egyenlíthetett volna kétszer is. A fiatal tehetség első kísérlete után Nagy Imre szabadított, a kipattanót pedig mellé durrantotta.

A 8. percben aztán sikerült egyenlíteni, miután Ton tizenkét méterről a hosszú alsóba bombázott (1-1).

A folytatásban jobbára a hazai térfélen folyt a játék – Spandler egy percen belül két hatalmas védést is bemutatott –, a Veszprém pedig életveszélyes kontrákkal operált és számos nagy lehetőséget dolgozott ki. Fellembek járt a legközelebb a gólszerzéshez, de nem tudott túljárni Mezei eszén.

A szünethez közeledve is nyíltsisakos, élvezetes küzdelem zajlott. Határozott szereléseket, kemény belépőket jegyezhettünk fel mindkét oldalon. A legrosszabbul a brazil Matheus járt, aki már nem tudta folytatni a játékot.

A második felvonás 5. percében az újonc Lux középre tartó próbálkozását Mezei hárította.

Nagy helyzetet keveset, szabálytalanságot annál többet láthattunk. Hat perccel a vége előtt azért feljegyezhettünk egy szép megmozdulást: Ton sarkazta kapura a játékszert, ami kevéssel került el a kaput.

Négy perc volt még hátra, amikor négy-négy szabálytalanság állt minkét gárda neve mellett. Adódott a kérdés: láthatunk-e kisbüntetőt a hátralévő időben?

Az utolsó minutumba lépve Spandler merészkedett előre, s „kínálta” meg egy életerős lökettel kollégáját, aki ki tudta ütni a labdát. Kisvártatva Fridrich végezhetett el szögletet a jobb oldalról, a játékszer Ton elé pattan, a kapufa segítségével belőtte (2-1).

A vendégek vészkapussal támadtak, de nem jártak sikerrel. A hálók már érintetlenek maradtak, idénybeli második meccsét is megnyert az 1. FCV.

Férfi futsal NB I, 2. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–MVFC-Berettyóújfalu 2-1 (1-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Zimonyi (Vass, Horváth)
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Molnár R., Dorogi, Molnár D., Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux
Edző: Németh Gábor
Berettyóújfalu: Mezei – Iszák, Rábl, Szabó, Matheus
Csere: Sándor (kapus), Duró, Magyari, Rafinha, Nagy I., Erdei, Nagy K., Nagy D.
Edző: Trencsényi János
Gólszerzők: Ton (8., 40.), ill. Iszák (3.)

Edzői értékelések

Németh Gábor: – Az első félidőben látott helyzetek alapján többgólos előnnyel kellett volna szünetre vonulnunk, ám ez nem sikerült. A pihenő után kiegyenlítetteb játék folyt. Úgy tűnhet, hogy a végén szerencsés góllal nyertünk, de az első játékrész alapán megérdemelten nyertünk.

Trencsényi János: – Az első felvonásban egymásnak esett a két csapat, amiből lüktető mérkőzés kerekedett ki sok-sok helyzettel, amelyek közül egy-egy gól esett. A második játékrészre mindkét csapat úgy jött ki, hogy inkább döntetlen legyen, mint vereség. Mi sem kockáztatunk sokat, az ellenfelünk sem jött ki ránk túlzottan nagy elánnal. Kevés lehetőség adódott, végül egy utolsóperces góllal kikaptunk. Múlt héten egy szerencsés góllal nyertünk, most egy szerencsétlennel kaptunk ki. Lesz ez még jobb is.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2023. augusztus 18. 22:21