nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Tükörsima győzelem az idényrajton

A veszprémi futsalcsapat könnyed játékkal 5-2-re nyert az Újpest vendégeként az NB I hétfői nyitó fordulójában.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

 Ahogyan azt az elmúlt években megszokhattuk, már augusztus közepén elrajtolt az első osztályú futsalbajnokság. A hétfői nyitó fordulóban az előző idényben bronzérmet szerző Veszprém a hetedik, a nyáron alaposan megfiatalított Újpesthez látogatott.

A papíron esélyesebb, idén is a dobogót megcélzó bakonyiak kezdték aktívabban a találkozót, ami már a negyedik percben eredményre vezetett. Tatai iramodott meg a jobb oldalon, egy szép csellel becsapta Horváth Barnabást, majd éles szögből gyönyörű bokamozdulattal a kapuba emelt a kifutó Gémesi fölött (0-1).

A 8. percben két nagy veszprémi lehetőséget is feljegyezhettünk, ám Gémesi előbb Gerencsér, majd Ton löketét is bravúrral védte. A játékrész derekánál időt kértek a lila-fehérek, de továbbra is a mieink irányították a mérkőzést és játszottak sokkal veszélyesebben. Sorra alakította lehetőségeit Fehér Zsolt legénysége, a rivális leginkább Gémesinek köszönhette, hogy nem nyílt tovább az olló.

Öt perc volt hátra az első felvonásból, amikor Gavrilovics bolondította meg az újpesti védőket, majd a túloldalon érkező Tonhoz passzolt. A brazil átvétel nélkül, kapásból a hálóba zúdította a játékszert (0-2). Östör szépíthetett volna, ám nem tudta átemelni Spandlert. Ehelyett az FCV szerzett újabb gólt: Dorogi letett labdáját Fellembek nyolc méterről a jobb felsőbe bombázta (0-3).

Tükörsima Veszprém-győzelem az idényrajtonTükörsima Veszprém-győzelem az idényrajton

Gémesi is előre merészkedett a második félidő elején, kvázi öt a négy ellen támadott a házigazda. Csakhogy Ton labdát szerzett, meghúzta Gémesi mellett és a kapuba gurított. Alig több mint fél perc telt el a második félidőből, s már négy volt közte (0-4). A 25. minutumban szépített a rivális: Hadzsi átadását követően a 19 esztendős Katona talált be közvetlen közelről. Gyorsan jött aztán a válasz: Gavrilovics csent labdát és durrantott a rövid felsőbe (1-5).

Öttel a vége előtt a második idejét is kikérte Moga Flavius, aki öt a négy elleni hadrendben küldte vissza a pályára az övéit. Klacsák jóvoltából meg is született az újabb hazai találat (2-5). A meccs aztán úgy fejeződött be, ahogyan kezdődött, vagyis Tatai-találattal. A csapat „örökös” gólzsákja vette át szép mozdulattal a labdát és lőtte az üres kapuba (2-6).

A könnyed győzelemmel rajtoló 1. FCV pénteken (18.30) hazai környezetben is bemutatkozik, a második kör rangadóján az ezüstérmes Berettyóújfalu érkezik a Március 15. utcai csarnokba.

Férfi futsal NB I, 1. forduló:
Újpest–1. FC Veszprém 2-6 (0-3)
Budapest, UTE Atlétikai Stadion. Vezette: Szilágyi (Tamási, Juhász)
Újpest: Gémesi – Klacsák, Horváth B., Östör, Lipl
Csere: Kinics (kapus), Neumann, Katona, Hadzsi, Horváth B., Cotirlan
Vezetőedző: Flavius Moga
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Koncsol, Fridrich, Molnár, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Katona (25.), Klacsák (37.), ill. Tatai (4., 40.)), Ton (15., 21.), Fellembek (17.), Gavrilovics (26.)

Így értékelte a látottakat

Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője: – Örülök, hogy sikerült megnyernünk az első bajnoki mérkőzésünket a jó, kis fiatal Újpest ellen! A hozzáállással elégedett vagyok, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy a munka java még hátravan. A Berettyóújfalu elleni, péntek esti hazai mérkőzésen a saját szurkolóink előtt is bizonyítanunk kell, mire vagyunk képesek!

#együttdobban

futsalveszprem.hu
2023. augusztus 14. 21:32