nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

"Nem futnak el mellettünk"

Jó hangulatban, magabiztosan várja a szezonkezdést városunk élvonalba bekerült futsal csapata. Az 1. Futsal Club Veszprém vezetőedzője, Németh Gábor a felsőházba jutást tűzte ki célul.

– A jó hangulat az alapja mindennek, a csapatszellemet is sikerült kialakítani ez alatt a két és fél hónap alatt. A játékosok kondíciója is javult, valamint a taktikai repertoárunk is bővült.

– Mennyire változott meg a játékoskeret?

– A tavalyi mag viszonylag megmaradt, annyi a változás, hogy jó pár fiatal jött hozzánk a VUSE-tól, akik már edzéseinken is részt vettek, így ha szükség lesz rájuk, bevethetjük őket. Meg kell említeni a „nagypályáról” érkező Bakai Ferencet, illetve Farkas Lászlót, de Marosvölgyi Tamást sem kell bemutatni senkinek, velük hosszú távú erősítés érkezett hozzánk. E mellett pedig nem feledkezhetünk meg Finta Péterről és Pálfi Róbertről, akik most már teljes mellszélességgel a futsal mellett kötelezték el magukat, feladva a nagypályás labdarúgást.

– Milyen játékerőt képvisel ez a régi-új csapat?

– Ezt majd a bajnokság fogja megmutatni, mi mindenesetre ugyanúgy állunk hozzá, ahogy tavaly: nem tudjuk előre behatárolni, hol van a helyünk, de a kiesést mindenképp szeretnénk elkerülni. A realitást majd csak az első négy-öt forduló után látjuk majd meg, mindenesetre szeretnénk bent lenni a felsőházi mezőnyben.

– Milyen esélyekkel állunk ki a nyitó meccsen a Berettyóújfalu ellen?

– Még egyszer nem fogunk tőlük 14 gólt kapni, ebben biztos vagyok. Horváth Péter és Marosvölgyi Tamás felkészítésének hála erőben nem lesz gond, bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt. Ahogy egyre több meccsen leszünk túl, úgy a rutinunk és a taktikánk is egyre jobban fejlődik. Mindig úgy megyünk fel a pályára, hogy győzelemre játszunk, ez alkalommal nem futnak el mellettünk.

Rajki Tamás
2012. augusztus 23. 9:56