nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Spandler vezetésével fordítottunk a bronzpárharcban!

Az 1. FC Veszprém hosszabbítás után 3-2-re nyert a SG Kecskemét otthonában a futsal NB I bronzérméért vívott párharc péntek esti, harmadik mérkőzésén. Fehér Zsolt együttese hétfőn (18.30), hazai környezetben akár pontot is tehet a küzdelem végére.

Az 1. Futsal Club Veszprém annak a reményében látogatott pénteken este a ScoreGoal Kecskemét otthonába, hogy fordítson a futsal NB III bronzérméért vívott, három nyert meccsig tartó párharcban: a múlt pénteki, első derbin a kecskemétiek hosszabbítás után 6-3-ra győztek, ám a hétfői, veszprémi ütközet már a házigazda 4-3-as diadalával zárult.

Kapcsolódó cikk
Egyenlítettünk a bronzpárharcban!
A Veszprém egyenlített a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcában, miután a hétfői, második találkozón saját közönsége előtt legyőzte a Kecskemétet.

A kék-fehérek trénere, Fehér Zsolt sérülések következtében továbbra sem számíthatott csapatkapitányára, Tatai Józsefre, valamint helyettesére, Boromisza Dánielre.

A vendéglátó motiváltan kezdte a találkozót, Spandler több magabiztos védést is bemutatott az első percekben. A bakonyiak sem csüggedtek, Kiss passza után Fellembek a vezetést is megszerezhette volna, ám Rigó remekül zárta a szöget. Ahogy teltek a percek, úgy vált a játék egyre kiegyenlítettebbé: mindkét fél megfontoltan futsalozott.

A játékrész felénél jártunk, amikor Risztics jól tört be a szélről, de Spandler Mátyáson ezúttal sem sikerült kifognia. Nem sokkal később az exveszprémi Bencsik Roland is helyzetbe került, de egy rossz átvétel miatt lőni már nem tudott. Hattal a szünet előtt Fellembek a hatos vonaláról tüzelhetett, de a próbálkozását blokkolták a hazai védők.

A tizenhetedikben Ton passzát lefülelte Dávid, amely után létszámfölényben támadhattak a hazaiak: a hosszú oldalon érkező Risztics bombáját azonban Spandler lábbal hárította. Úgy tűnt, 0-0-s dönetlennel vonulnak pihenőre a felek, ám egy kontratámadás után Bencsik Roland megszerezte a vezetést a házigazdának (félidei részeredmény: 1-0).

A fordulás után szinte rögvest egyenlíthetett volna a Veszprém: Fridrich távolról bombázott, de Rigónak sikerült belekapnia a labdába. Pár perccel később Hadnagy duplázhatta volna meg a Bács-Kiskun megyeiek forrját, de a Fridrich útját állta a lövésnek. Lelkiismeretesen próbálkoztak a vendégek, de javára a Kecskemét birtokolta a labdát.

A harmincadikban mindezt megelégelte az 1. FCV kapusa, Spandler, aki a felezővonalról kilőtte a hosszú alsót; a magyar válogatott futsalosnak ez már a harmadik találata volt az idényben (1-1). Át is vette az irányítást a Veszprém: érezhető volt, hogy a hazaiak koncentrációja megrogyott.

Ton szöglete után Gavrilovicsnak sikerült is fordítania: Kiss sarokkal passzolt labdáját védhetetlenül lőtte a kecskeméti kapuba (33. perc: 1-2). Az egyenlítés ugyanakkor gyorsan megszületett: Risztics szöglete után Haász szerzett szemfüles találatot (34. perc: 2-2).

A hajrában ismét kiegyenlítődött a párharc: nem kockáztattak a felek, így a rendes játékidő végén is 2-2 állt az eredményjelzőn. Következhetett kétszer öt perc hosszabbítás.

A ráadás első felvonásában mindkét csapat a labdatartásra törekedett, sok helyzet így nem alakult ki. Gerencsér viszont egy labdaszerzést követően sikeresen indult el a szélen, majd a hosszú alsóba juttatta a labdát (45. perc: 2-3)! A folytatásban közel volt az egyenlítéshez Bencsik, de Spandler sorra mutatta be a szebbnél szebb védéseket.

A lefújásig több találat már nem esett: a Veszprém fordított a bronzpárharcban, hétfőn este (18.30) hazai közönsége előtt akár meg is szerezheti a bronzérmet (végeredmény: 2-3).

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 3. mérkőzés:
ScoreGoal Kecskemét–1. Futsal Club Veszprém 2-3 (1-0, 2-2)
Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Czene-Joó (Juhász, Apkó)
SG Kecskemét: Rigó - Bencsik R., Mánya, Hadnagy, Pál.
Csere: Nyerges (kapus), Bíró, Kajtár, Risztics, Öreglaki, Dávid, Haász.
Vezetőedző: Marko Gavrilovics.
1. FC Veszprém: Spandler - Fridrich, Ton, Dorogi, Gerencsér.
Csere: Koncsol (kapus), Molnár R., Ábrahám, Bencsik Á., A. Gavrilovics, Fellembek, Kiss.
Gólszerzők: Bencsik R. (20.), Haász (34.), ill. Spandler (30.), A. Gavrilovics (33.), Gerencsér (45.)
A párharc állása: 1-2

futsalveszprem.hu
2023. június 2. 21:18