nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Remek játék, győzelem a rájátszásban!

Először nyert a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely nagy motivációval, jó helyzetkihasználással és szervezett védekezéssel rukkolt elő hétfő este a Kecskemét vendégeként.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az utolsó előtti fordulót rendezték hétfő este a futsal élvonal felsőházi rájátszásában. A hatodik helyen álló Veszprém annak reményében utazott a már biztosan harmadik Kecskeméthez, hogy megszerzi első győzelmét és megragadja az utolsó esélyt, hogy a folytatásban a bronzéremért küzdhessen.

A bakonyi alakulat – amelynek soraiból Tatai József, Boromisza Dániel és Kártik Zsombor is hiányzott sérülés miatt – ennek megfelelőn nagy becsvággyal vetette bele magát a küzdelembe. Igaz, az első védést Spandlernek kellett bemutatnia Bíró lövését követően, de a folytatásban egyértelműen a mieink domináltak. Nem is kellett sokáig várni az 1. FCV vezető góljára. Gavrliovics éles szögből eleresztett lövése a kapufáról a menteni igyekvő Dávidra pattant (0-1).

Továbbra is a veszprémiek uralták a meccset, akik a 4. percben egy gyors kontrát vezethettek. Ton hozta ki és tartotta meg szépen a játékszert, amit a bal oldalon igyekvő Gerencsérnek adott, aki könnyed mozdulattal lőtte ki a hosszú alsót (0-2).

Ébredezett az alföldi együttes, amely szépen került helyzetbe, Risztics azonban rosszul ért bele a labdába, így kihagyta az ajtó-ablak helyzetet. A Fehér-csapatnak viszont szinte minden összejött, a játékrész derekánál Ton csapott le Risztics eladott labdájára és lőtt a hálóba (0-3).

Rákapcsolt a Kecskemét, amely néggyel a szünet előtt szépíteni is tudott. Pál távoli lövése ugyanis bepattant Spandlerről. De nem sokáig örülhettek a hazaiak, Fellembek ugyanis alighogy beállt, máris betalált (1-4).

Spandler a hajrában sajnos megsérült, Soós érkezett a helyére, aki rögtön kivédte Hadnagy löketét.

Szerencsére a térfélcsere után Spandler folytatni tudta a játékot. Nem is akárhogy, hiszen Pál kísérletét máris kiütötte. Nagy erőket mozgósított a vendéglátó a szépítésért. A 23. minutumban Pál passzát követően Bencsik Roland csapta be Fridrichet, majd lőtte ki a hosszú alsót (2-4).

A folytatásban is a Soltész-csapat játszott fölényben, de nem tudta feltörni ellenfele szervezett védekezését. Sőt, egy újabb vendég kontrát követően Gavrilovics passzolt önzetlenül Fridrichnek, aki kíméletlenül értékesítette a helyzetet (2-5).

Nyolccal a vége előtt öt a négy elleni játékra váltottak a Bács-Kiskun vármegyeiek, ami be is jött nekik: Hadnagy faragott csapata hátrányából villámgyorsan (3-5).

Maradt az emberelőnyös játék a hazaiaknál, de a Veszprém stabilan védekezett, Spandler portája így már érintetlen maradt. A másik térfélen viszont még maradtak izgalmak. Pál kezezése után ugyanis összejött a hazaiak hatodik szabálytalansága. Ton végezhette el a tízméterest, ám a kapufát találta el. Jött az újabb fault és az újabb kisbüntető. Ezúttal Kiss Milán állt a labda mögé, aki a jobb alsóba durrantott, kialakítva a 3-6-os végeredményt.

A Veszprém először nyert a felsőházban, s első alkalommal tudott felülkerekedni a Kecskeméten az idényben. Fehér Zsolt legénysége tehát megőrizte esélyét, hogy idén is a bronzéremért csatázhasson. Ehhez a további kedvező eredmények mellett a jövő heti utolsó fordulóban (hétfő, 18.30) minden bizonnyal le kell győzni a Berettyóújfalu gárdáját a Március 15. utcai csarnokban.

Férfi futsal NB I, 9. forduló:
SG Kecskemét Futsal–1. Futsal Club Veszprém 3-6 (1-4)
Kecskemét, vezette: Szilágyi (Takács, Goneth)
Kecskemét: Rigó – Bíró, Mánya, Pál, Maico
Csere: Nyerges (kapus), Bencsik R., Kajtár, Risztics, Öreglaki, Dávid, Haász, Hadnagy
Vezetőedző: Soltész Levente
Veszprém: Spandler – Fridrich, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Spandler (15. – öngól), Bencsik R. (23.), Hadnagy (32.), ill. Dávid (2. – öngól), Gerencsér (4.), Ton (10.), Fellembek (16.), Fridrich (29.), Kiss M. (37.)

futsalveszprem.hu
2023. május 15. 21:00