nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Három ponttal távozott az Aramis

A fennállásának negyvenöt éves jubileumát május 1-jén ünneplő budaörsi együttes 8-4-re nyert a Veszprém vendégeként hétfőn a futsal NB I felsőházában.

A munka ünnepét is munkával töltötte a veszprémi futsalcsapat, amely az NB I felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában az Aramist fogadta. A tabella ötödik helyén álló bakonyiak hétfő este annak reményében vonultak ki a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy végre megtörik a jeget, megszerzik első győzelmüket, s tapadhatnak a két ponttal előttük álló DEAC-ra.

Május 1-je egyébként kétszeresen is ünnep a budaörsi klub számára, amely a mai napon ünnepli alapításának 45. évfordulóját. Ez alkalommal Rajki Tamás veszprémi klubelnök köszöntette a rivális egyesület első emberét, Soós Ferencet. Az utolsó, hatodik helyet elfoglaló vendégek tehát extra motivációval játszhattak, tudva, hogyha nyernek megelőzik a mieinket.

A születésnapos kezdte összeszedettebben a találkozót. Spandlernek előbb Moga, majd Bognár szabadrúgását kellett védenie. A 3. percben aztán már a válogatott portás sem segíthetett, Bognár Bence a félpályánál labdát szerzett, majd tizennégy méterről kilőtte a hosszú alsót (0-1).

Az 1. FCV továbbra sem találta a játék ritmusát, nem sokkal később Lévai duplázta meg a különbséget egy gyors kontra végén (0-2).

Még mindig csak az 5. percben jártunk, amikor tizenkilenc méterről, elsőre veszélytelennek tűnő szabadrúgást végezhettek el a zöld mezesek. Bognár állt a labda mögé, aki a felső kapufa segítségégével kivételesen nagy bombát vágott a hálóba (0-3).

A folytatásban kiegyenlítettebb játékot láhatott a publikum. Elsősorban a küzdelem dominált, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A félidő derekánál Horváth Szabolcs próbálkozott távolról, amit Spandler könnyedén hárított. A túloldalon Fridrich tornáztatta meg Gémesit.

A 16. percben Horváth Szabolcs szerzett labdát az oldalvonal mellett, Boromisza mellett megtolta, Spandlert kicselezte és a hálóba vezette a labdát (0-4).

A hajrához érve felpörögtek a bakonyiak. Dorogi löketét még védte Gémesi, Gerencsérrel szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (1-4).

A bokasérülést szenvedő Spandler helyett már Soós állt a kapuban a második félidőben. A 24. minutumban pedig már kapitulált is a fiatal portás, egy újabb gyors kontra végén ismét Lévai volt eredményes (1-5).

Noha meglehetősen indiszponáltan játszott, jelentős hátrányban is küzdött, hajtott a vendéglátó. Előbb Dorogi érdemelte ki a közönség elismerését újabb szép távoli lövésévvel, Ton villanása aztán már szépítést eredményezett. A brazil légiós a félpályánál csent labdát, végig nyargalt az oldalvonal mellett, majd a rövid alsóba lőtt (2-5).

Fél óra telt el az összecsapásból, amikor ismét Dorogi villant meg a jobb oldalon. A fiatal támadó éles szögből eleresztett lövése Ton elé pattant, aki közelről a kapuba „húzta” a játékszert (3-5).

Néggyel a vége előtt összegyűlt a házigazda hatodik szabálytalansága, így tízméterest végezhettek el a Pest vármegyeiek. Bognárral a csereként beállt Koncsol nézett farkasszemet, de a fiatal kapusnak nem volt esélye a védésre (3-6).

A Veszprém előállt az öt a négy elleni játékkal, ami gyorsan eredményre is vezetett: a megkülönböztető mezt viselő Molnár faragta kettőre csapat hátrányát (4-6).

A folytatásban is vészkapussal támadott a Fehér-csapat, de Gavrilovics révén már csak kapufáig jutott. Az Aramis viszont még szerzett két üres kapus gólt: előbb Kövesdi, aztán Bognár talált be, beállítva a 4-8-as végeredményt.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 8. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE 4-8 (1-4)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss, Tóth-Tolnay)
Veszprém: Spandler – Boromisza, Bencsik, Gavrilovics, Kiss M.
Csere: Soós B., Koncsol (kapusok), Fridrich, Molnár, Ton, Dorogi, Ábrahám, Fellembek, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Aramis: Gémesi – Horváth Sz., Moga, Szücs, Bognár B.,
Csere: Soós A. (kapus), Kövesdi, Vattamány, Bélavári, Lux, Sóvári, Lévay, Korompay
Vezetőedző: Moga Flavius
Gólszerzők: Gerencsér (18.), Ton (26., 31.), Molnár (35.), ill. Bognár B. (3., 5., 34., 40. – a harmadikat tízméteresből), Lévai (4., 24.), Horváth Sz. (16.), Kövesdi (40.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Gratulálok az Aramisnak, amely már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Szépen tudják ünnepelni ezt a gyönyörű jubileumot. Nálunk mindenkinek mélyen magába kell néznie. Lehet ugyanis bármennyit edzeni, de motiváció nélkül nem megy. Azt érzem, hogy jópáran megelégedettek azzal, amit elértünk ebben a szezonban. Ez pedig nagyon nagy szomorúsággal tölt el, ez nem az a csapat, amelyik elkezdte az idényt.

Moga Lorant: – A találkozó elején a kevés helyzeteink közül hármat sikerült értékesíteni, utána kiegyenlítődött a küzdelem. Sajnos a folytatásban „elfogytunk”, de a szívünk a helyén volt. A győzelmet a klub 45. születésnapjára ajánljuk. 

futsalveszprem.hu
2023. május 1. 21:36