nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
tegnap
#együttdobban

Negyedszer is döntetlent játszottunk a DEAC ellen

Egy pontot szerzett a Debrecen vendégeként csütörtök este a Veszprém az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Vízválasztó mérkőzés várt csütörtök este a 1. Futsal Club Veszprémre az NB I felsőházi rájátszásában. A mezőnyben egyedüliként nyeretlen, hat pontjával ötödik helyen álló bakonyi együttesnek ugyanis az éremszerzésről szőtt álmok életben tartásához, vagyis a harmadik-negyedik hely megszerzéséhez pontot vagy inkább pontokat kellett szereznie az éppen előtte álló, nyolcpontos DEAC vendégeként.

Ahogyan az idény során már megszokhattuk, Fehér Zsolt vezetőedző sajnos ezúttal sem tudta a legerősebb összeállításban harcba küldeni „fiait”, hiszen a csapatkapitány Tatai József és Kártik Zsombor sérülés, a brazil Everton Felipe pedig öt sárga lapos eltiltása miatt hiányzott.

Óvatos, megfontolt játékkal rukkoltak elő a felek, nagyobb helyzetek nélkül telt a mérkőzés első időszaka. A 9. percben aztán hazai szöglet után a kolumbiai Deiby cselezett a jobb oldalról befelé Ábrahám mellett, majd tizenegy méterről hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (1-0).

Azonnal egyenlíthetett volna a Veszprém, Gavrilovics szerzett ugyanis labdát a félpályánál, majd két emberen is túljutva Krajcsival nézett farkasszemet, ám a kapus hatalmas bravúrral védte a ziccert.

Nagy csata végén egy pontot szerzett Debrecenben a Veszprém  (archív fénykép)Nagy csata végén egy pontot szerzett Debrecenben a Veszprém  (archív fénykép)

Fehér Zsolt időt kért, amivel fel is rázta csapatát. Egy gyors kontra végén Fridrich iramodott meg a jobb oldalon és passzolt remek ütemben a túloldalon érkező Bencsiknek, aki könnyed mozdulattal gurított a hálóba (1-1).

A folytatásban egyértelműen a mieink akarata érvényesült, ám a helyzetkihasználással ezúttal is problémák adódtak. Előbb Dorogi távoli löketét hárította Krajcsi, majd Kiss és Gavrilovics eszén is túljárt a hajdúsági portás. Több gól így már nem esett az első játékrészben.

Egy perc sem telt el a második felvonásból, amikor Dorogi és Gerencsér együttes erővel labdát szerzett. Három a kettő ellen vezethették a labdát a mieink, Dorogi átadásából a jobbról érkező Gerencsér vezetést is szerzett (1-2).

Fellembek meg is duplázhatta volna a különbséget, hiszen egy az egyben vezethette a labdát Krajcsira, de nem sikerült túljárnia a kapus eszén.

A folytatásban a DEAC vette át az összecsapás irányítását, a vendég szervezetten, határozottan védekeztek. A találkozó háromnegyedénél Szabó és Rácz is betalálhatott volna, csakhogy Spandler útját állta a kísérleteknek.

Tízzel a vége előtt aztán gólláérett a hazai fölény, Vass ugyanis tizenhatról hatalmas bombát lőtt (2-2).

Kevesebb mint négy perc volt már csak hátra, amikor hatalmas lehetőséget puskázott el Deiby. Kisvártatva Fridrich a saját térfeléről tűzte rá, Krajcsi akrobatikus mozdulatokkal ütötte ki a játékszert, ám beesett a kapujába, így ápolni kellett.

A hajrában mindkét kapu előtt láthattunk egy-egy nagy lehetőséget – nálunk Gerencsér célzott pontatlanul, a túloldalon Vass lőtt kapufát, de a hálók már érintetlenek maradtak.

A két alakulat idénybeli negyedik bajnokiján negyedszer is döntetlenre végeztek a felek.

Folytatás május 1-jén hétfőn, amikor is az Aramist fogadja az FCV a Március 15. utcai csarnokban.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 7. forduló:
DEAC–1. Futsal Club Veszprém 2-2 (1-1)
Debrecen, vezette: Muhari (Szilágyi, Fábián)
DEAC: Krajcsi – Harmati, Szatmári, Deiby, Tóth A.
Csere: Bazsányi (kapus), Tóth B., Vass O., Rácz, Sándor, Magyar, Győri, Szabó J., Tóth B.
Vezetőedző: Elek Gergő
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Molnár R., Boromisza, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Deiby (9.), Vass (31.), ill. Bencsik (11.), Gerencsér (21.)

futsalveszprem.hu
2023. április 27. 20:18