nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Megizzasztottuk a címvédőt

A házigazda 1. FC Veszprém már a negyedik percben vezetést szerzett, de végül nem bírt a címvédő Haladással, amely 4-2-re nyert a futsal NB I felsőházi rájátszásának szombat esti rangadóján.

A válogatott programja miatt szombati játéknapon rendezték az 1. Futsal Club Veszprém kontra Haladás VSE rangadót az élvonalbeli futsal-bajnokságban. A házigazda soraiból a régóta maródi Kártik Zsombor mellett kisebb sérülés miatt a csapatkapitány Tatai József, illetve helyettese, Boromisza Dániel is hiányzott. 

A negyedik percben rögvest hazai gólnak örvendhetett a szép számú publikum: Spandler ívelésébe Kiss Milán pöccintett bele, amely ezt követően Alasztics kapujába jutott (1-0). Nem sokkal később meg is duplázhatta volna a házigazda fórját, ám Ton szemfüles passzát nem sikerült gólra váltania.

A vendégek észleltek, az első játékrész feléhez közeledve átvették az irányítást a találkozón. Fridrich ezt követően egy távoli lövéssel próbálkozott: a labda a keresztlécen csattant. Spandler több bravúros hárítást is bemutatott, de Sipos bombájánál már ő sem segíthetett társain (15. perc: 1-1).

Néhány pillanattal később Vas örülhetett: az első lövését kivédte Spandler, de a kipattanó után az exveszprémi játékos már könyörtelenül értékesítette a lehetőséget, amellyel egyúttal a félidei részeredményt is beállította (1-2). 

A fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán. A huszonnyolcadikban Gavrilocs csapott le a labdára: a szerb válogatottnak egy remek egyéni akció végén egyenlítenie is sikerült (2-2). A címvédőnek azonban egy perccel később már válaszolt is Vatamaniuc-Bartha jóvoltából (2-3).

A hazaiakat láthatóan meglepte a gyors találat. Ezt kihasználva egy lefordulást követően Dróth is eredményes volt (32. perc: 2-4). A hajrában a veszprémiek emberelőnyös taktikával próbálkoztak, de a bajnokesélyes alakulat jól állta a sarat és három ponttal távozott (végeredmény: 2-4).

Az 1. FC Veszprém csütörtökön (18.30) a DEAC otthonában javíthat majd.

Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 6. forduló:
1. Futsal Club Veszprém – Haladás VSE 2-4 (1-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Juhász (Czene-Joó, Urgyán)
1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér.
Csere: Soós (kapus), Molnár R., Dorogi, Bognár, Molnár D., Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Haladás VSE: Alasztics – Kovács M., Luiggi, Henrique, Sipos.
Csere: Gyimesi (kapus), Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas.
Vezetőedző: Juanra Calvo.
Gólszerzők: Kiss (4.), Gavrilovics (28.), ill. Sipos (15.), Vass (17.), Vatamaniuc (29.), Dróth (32.)

Így értékelte a látottakat

Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője: – A helyzetkihasználásunkkal sajnos nem lehetek elégedett. Egygólos vezetésnél kihagytunk egy ordító lehetőséget, majd ezt követően a kapufát bombáztuk szét. Velünk szemben a Haladás könyörtelenül élt a lehetőségeivel, amely végül megérdemelt győzelmet is jelentett a számára. Nem csüggedünk, holnaptól készülünk a Debrecen elleni rangadónkra!

Juanra Calvo, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon szoros mérkőzést játszottunk a Veszprémmel, amely az utolsó percig megnehezítette a dolgunkat. A vendéglátónk már az első lehetőségét azonnal gólra váltotta, amellyel különösen nehéz helyzetbe sodort bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen remek játékot produkálva sikerült fordítaniuk. Veszprémben nehéz győzelmet aratni!

futsalveszprem.hu
2023. április 22. 22:20