nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Folytatódik a futsal NB I – a címvédőt fogadjuk

Továbbra is első győzelmére hajt az NB I felsőházi rájátszásában az 1. Futsal Club Veszprém, amely szombaton (19.00) a címvédő, már döntősnek tekinthető Haladást fogadja a Március 15. utcai csarnok publikuma előtt.

Mint arról a hét elején beszámoltunk, a magyar futsalválogatott szétlövés után alulmaradt a belga együttessel szemben a világbajnoki pótselejtező berettyóújfalui visszavágóján, így nem jutott tovább az elitkörbe.

Bár az azóta már leköszönt szövetségi kapitány, Turzó József előzetesen Spandler Mátyás és Tatai József játékára is számított, sérülés miatt mindketten távol maradtak, így ezúttal veszprémiek nélkül szerepelt a nemzeti együttes. A háromhetes válogatott szünetben tehát rendezhette sorait a bakonyi alakulat, ám a hiányzók miatt korántsem volt zökkenőmentes a munka.

Spandler Mátyás még a Berettyóújfalu elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést egy összecsapást követően. Két hétig nem tudott a csapattal edzeni, de a héten már megkezdte a munkát. Reméljük, tudja vállalni a szombati mérkőzést. Tatai József és Boromisza Dániel szintén sérülés miatt hiányzott az edzésekről. Alekszandr Gavrilovics pedig a szerb válogatottnál volt bevetésen

– mondta el Fehér Zsolt a vehir.hu érdeklődésére, aki hozzátette, sokat dolgoztak az elmúlt időszakban, hogy a játék minőségében előre lépjenek.

Fehér Zsolt: Nehéz mérkőzés előtt állunk!Fehér Zsolt: Nehéz mérkőzés előtt állunk!

A rájátszás második körét az ötödik helyről kezdi a Veszprém, amely egyedüli csapatként nyeretlen még a felsőházban. A mieink a Haladástól és a Berettyóújfalutól kikaptak, a DEAC, az Aramis és a Kecskemét ellen pedig döntetlent játszottak. Szombaton (19.00) folytatódnak a küzdelmek, amikor is az éllovas, gyakorlatilag már döntős Haladás érkezik a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Nem lesz könnyű mérkőzés. Azért, mert a szombathelyiek már a döntőben vannak, nem hinném, hogy félvállról vennék a találkozót. Ami bennünket illet, egyértelműen a helyzetkihasználásunkon múlik innentől minden találkozónk. A Hali ellen meg főleg nem engedhetjük meg, hogy a lehetőségeinket rossz arányban értékesítsük. Saját magunk ellenségei vagyunk azzal, hogy gyakran az üres kapuba se tudjuk bepofozni a labdát. Ha ezen javítani tudunk, akkor a Szombathely ellen is lehet keresnivalónk, főleg hazai környezetben. Emellett természetesen a védekezésre is maximálisan koncentrálnunk kell majd

– nyomatékosította szakember, aki idén is szeretne éremért játszani a helyosztókon. Reálisan nézve ez a medál bronzszínű lehet, ha sikerült megkaparintani a harmadik vagy a negyedik helyet a felsőházban. A Haladás (19 pont) és a Berettyóújfalu (15 pont) előnye nehezen behozhatónak tűnik az FCV (6 pont) számára.

Próbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni a rájátszásból hátralévő öt mérkőzésen, hogy sikerüljön éremért csatáznunk majd. Emellett továbbra is fontos, hogy a fiataljaink meccsről-meccsre több perc lehetőséget kapjanak, hogy a klub elérje célkitűzését és két-három tehetséget be tudjunk építeni a csapatba

– zárta Fehér Zsolt.

#együttdobban

futsalveszprem.hu
2023. április 21. 9:08