nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Újra NB I-es labdarúgás Veszprémben

Az 1. Futsal Club Veszprém idén már az élvonalban játszik. Rajki Tamás, a klub ügyvezető elnöke a csapat kilátásairól beszélt nekünk.

http://vehir.hu

– Az NB I-ben kezditek a következő szezont. Milyen változásokat hozott ez számotokra?

– Először is utánpótlás csapatokat kell indítanunk. Ezzel szerencsére semmi gondunk nem volt, hiszen alapból is terveztünk ilyet. A fiatalokat Finta Péter, Pálfi Róbert, és Korcsmár István készíti fel. Fontos megemlíteni, hogy a VUSE-tól idén 3-4 új tehetséges játékost igazoltunk le, akik most mutatkoznak be. Ami viszont változatlan, az a klub helyi kötődése. Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag olyan játékosokat igazoltatunk, akiknek közük van Veszprémhez.

– A magasabb osztály mennyivel jelent nagyobb költségvetést?

– A kiadásaink durván háromszorosára növekedtek az NB II-höz képest. Ehhez elsősorban a versenyeztetés járult hozzá, hiszen most már négy csapatot kell utaztatni az eddigieknél sokkal nagyobb távolságokba.

– A szponzorok kitartottak mellettetek?

- A következő szezonban a Kinizsi Bank, a VeszprémBer Zrt., az Aditus Tanácsadó Zrt., az Ada-Bau Kft., az Intersport, és a vehir.hu biztosítja a zavartalan működést. Az Invitellel és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával jelenleg zajlanak a tárgyalások, de már most szponzoroknak tekintjük őket.

– A futsal rajongók hol láthatják a csapatot játszani?

– Az első osztályú meccseknek magasabbak a követelményei biztonsági és minőségi szempontból, úgyhogy a csapat székhelyét és a meccsek helyszínét átköltöztettük a Március 15. úti Sportcsarnokba. Az utánpótlás marad a stadionban, illetve a belvárosi sportcsarnokban.

– A közönség mikor láthat titeket először az új helyszínen?

– Az első hazai bajnoki mérkőzésre augusztus 27-én, hétfőn este hétkor kerül sor. A sors fintora, hogy Berettyóújfalu ellen játszunk, akiktől kikaptunk a magyar kupadöntőn. Azt viszont megígérhetem, hogy most nem adjuk olyan olcsón a bőrünket, és aki eljön, az egy nagyon izgalmas meccsre számíthat. Itt megemlíteném, a meccs ingyenes lesz, szóval így már végképp megéri majd benézni.

– Mit vártok az első NB I-es évadotoktól?

– Egyelőre a bennmaradás a célunk. Mindenesetre úgy érzem, jól sikerült a felkészülés. Öt edzőmérkőzésből négyet megnyertünk. Ez kitűnő arány, főleg ha azt vesszük, hogy komoly NB I-es csapatok ellen játszottunk. Azt viszont, hogy hol van pontosan a helyünk, fél év múlva látjuk csak tisztán.

Rajki Tamás
2012. augusztus 23. 9:04