nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Várat magára az első győzelmünk a rájátszásban

Fordulatos mérkőzés után ért el 3-3-as döntetlent az Aramis vendégeként péntek este az 1. Futsal Club Veszprém az NB I felsőházi rájátszásában.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Első győzelmére készült az NB I felsőházi rájátszásában a veszprémi futsalcsapat, amely a Haladás elleni idegenbeli veresége és a DEAC vendéglátóajként elért döntetlene után péntek este a hatos utolsó helyén álló Aramisnál vizitált.

Álomszerűen kezdődött veszprémi szempontból az összecsapás. Ton jobb oldalról, éles szögből eleresztett lövése ugyan még a kapufán csattant, ám a labda éppen Gavrilovics elé pattant, aki közvetlen közelről az üres kapuba pöccintett (0-1).

Tatai duplázhatta volna meg a különbséget, de Gémesi hárított. Még mindig a 3. percben jártunk, amikor Ton távoli löketét is védte Gémesi, de a kipattanót Gerencsér közelről bepofozta (0-2).

Gyorsan felocsúdtak a hazaiak. A 7. minutumban Moga bal oldali berúgása a hosszú oldalon érkező Szücsöt találta meg, aki a hálóba továbbította a játékszert (1-2).

A játékrész felénél Kövesdi távoli lökete után Gáspárhoz került a labda, aki elsőre a kapufát találta el, majd a kipattanó labdát akrobatikus mozdulattal a kapuba kanalazta (2-2).

Előbb Fehér Zsolt, majd Moga Flavius is időt kért. A helyzetek megvoltak, de nem változott az állás. Az 1. FCV a játékrész legvégén is visszavehette volna a vezetést, ám Tatai, Ton és Gerencsér tetszetős háromszögelése után utóbbi már a dudaszó után lőtt kapura, ráadásul Gémesi védett is.

A bakonyiak kezdték aktívabban a második felvonást, de a szervezetten védekező Aramis állta a sarat.

Továbbra is gyűrték egymást a felek, de egyiküknek sem sikerült felülkerekedni a másikon. A meccs háromnegyedénél szép jelenetet láthattunk: Fridrich szép szóló után kisodródva tüzelt, de Gémesi kiütötte a labdát.

A 36. percben Szücs és Bognár játszott össze szépen. A hosszú oldalon Lux érkezett remek ütemben, aki meg is szerezte a vezetést az övéinek (3-2).

Két és fél perccel a vége előtt ismét időt kért Fehér Zsolt, aki az öt a négy elleni játékot is előhúzta tarsolyából. Az együttese azonnal helyzetbe került, ám Gerencsér bombája a kapufán csattant.

A Fehér-csapat továbbra is vészkapussal rohamozott, ami eredményre is vezetett: Ton átadása után Tatai egyenlített egy perccel a lefújás előtt (3-3).

A győzelem esélye is ott volt a mieink előtt. Huszonhárom másodperccel a vége előtt ugyanis összejött a budaörsiek hatodik szabálytalansága, így tízméterest végezhettek el a vendégek. Fellembek állt a labda mögé, de Gémesi védett. Az állás így már nem változott, egy ponttal térhet haza az 1. FCV.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
Aramis SE–1. Futsal Club Veszprém 3-3 (2-2)
Budaörs, vezette: Kovács G. (Futó, Kiss G.)
Aramis: Gémesi – Gáspár, Kövesdi, Moga, Bognár B.
Csere: Molnár G. (kapus), Vattamány, Berkes, Bélavári, Lux, Sóvári, Szücs, Korompay
Vezetőedző: Moga Flavius
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós, Koncsol (kapusok), Fridrich, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Szűcs B. (7.), Gáspár (10.), Lux (35.), ill. Gavrilovics (3.), Gerencsér (3.), Tatai (39.)

futsalveszprem.hu
2023. március 17. 23:07