nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
DEAC
1. FC Veszprém
2023. október 16.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC Veszprém
5
2023. szeptember 29.
#együttdobban

Vérbeli presztízsmeccsel folytatódik a rájátszás

Régi nagy riválisát, a DEAC gárdáját fogadja péntek este (18.30) a Veszprém az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A válogatott vb-selejtezői miatt az elmúlt két hétben szüneteltek a küzdelmek a futsal NB I-ben. Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott előbb 6-1-re nyert Izraelben, majd Debrecenben 1-1-es döntetlent játszott a horvát válogatottal, így pótselejtezőre kényszerül az elitkörért. A keretben két veszprémi játékos, Spandler Mátyás és Fridrich Dávid is helyet kapott.

Biztos vagyok benne, hogy motiváltan térnek vissza a válogatottjaink, noha Spandler sajnos nem kapott lehetőséget az elmúlt két találkozón, s Fridrich is csak az első mérkőzésen élvezte a bizalmat. Nálunk természetesen a folytatásban is nagy szerep jut mindkét játékosnak

– jegyezte meg szerdán a vehir.hu megkeresésére Fehér Zsolt, a veszprémiek vezetőedzője.

Vitán felüli, hogy a válogatott szereplése kiemelt fontosságú, tény azonban, hogy a különböző összetartások meglehetősen töredezetté teszik a bajnokság lebonyolítását. Elég megemlíteni, hogy a felsőház tíz fordulóját három hónap alatt rendezik meg.

Sehol máshol nincs ilyen, mint amilyen a mi bajnokságunk kiírása. Hatalmas problémát jelent minden csapat számára, de ez van, tenni nem tudunk ellene, így mindig sodródunk az árral és próbálunk a lehető legjobban odafigyelni a regenerációra vagy éppen a terhelésre.

Pénteken tehát folytatódik a bajnokság: a rájátszás második körében a nagy rivális DEAC vendéglátóajként lép pályára az 1. FCV a Március 15. utcai csarnokban.

Az idei kiírásban rendre bizonyította a csapat, hogy a legjobbak ellen is képes végig meccsben lenni. Remélem, ez péntek este sem nem lesz másként. Ami biztos, hogy fegyelmezett jó védekezés nélkül nincs esélyünk a nálunk erősebb kerettel rendelkező DEAC ellen

– nyomatékosította a tréner.

A bakonyi és a hajdúsági gárda az elmúlt években hatalmas csatákat vívott egymással, amelyek közül kiemelkedtek a bronzpárharcok. A 2020/2021-es idény végén a mieink, az előző pontvadászat befejezésekor pedig a rivális örülhetett. Az idei alapszakaszban is nagyot csatáztak a felek, ám győztest egyszer sem hirdettek (a királynék városában 2-2-es, a cívisvárosban pedig 3-3-as döntetlen született).

A két csapat mindig élvezetes, jó iramú, remek találkozókat vív egymás ellen. Biztos vagyok benne, hogy most sem lesz másként. Teljesen háromesélyes a meccs, mindkét csapatnak meglesznek a lehetőségei, hogy győzelemmel zárja a találkozót

– latolgatta az esélyeket Fehér Zsolt, aki külön kitért az Elek-csapat erősségeire, s azt is elmondta, mi szólhat a mieink mellett.

Jó kvalitású brigád a DEAC, amelynek több olyan meghatározó játékosa van, aki képes eldönteni egy-egy mérkőzést. Mindenre és mindenkire figyelnünk kell majd. Gyorsan játsszák az öt a négy elleni játékot, jók a pontrúgásaik, hatékony a centerjátékuk, szóval egy erős csapat érkezik hozzánk pénteken. Hogy mi szólhat mellettünk? Egyértelműen a hazai pálya. Hazai környezetben mindenki ellen eséllyel lépünk pályára. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nagy akarattal és elszántsággal fogunk játszani.

Mint megtudtuk, Kártik Zsombor napról-napra erősödik, egyre jobban terhelhető, de az ő visszatérésére még várni kell. A brazil Everton Felipe megkezdte a labdás edzéseket, folyamatosan erősödik ő is. Bencsik Ádám lázas, a klub saját nevelésű futsalosának pénteki játéka még kérdéses.

futsalveszprem.hu
2023. március 9. 13:36