nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Negyedik helyen zártuk az alapszakaszt

Ellentétes félidők után kétgólos vereséget szenvedett a Berettyóújfalu vendégeként az 1. Futsal Club Veszprém, amely így a negyedik helyen zárta az NB I alapszakaszát.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az utolsó fordulót rendezték hétfő este a futsal élvonal alapszakaszában. Az már korábban eldőlt, hogy mely együttesek jutnak a felső-, illetve az alsóházba; a helyezéskért és az azokkal járó bónuszpontokért azonban még nagy csata zajlott. Ami a Veszprémet illeti, a Berettyóújfalun vendégszereplő gárdának legalább egy pontra volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze második helyét.

A bakonyiak helyzetét nehezítette, hogy Kártik Zsombor és Everton Felipe sérülés, Gerencsér Antal pedig öt sárga lapos eltiltása miatt hiányzott. Ott volt azonban már a keretben a csapatkapitány Tatai József, aki térdsérülése miatt legutóbb szeptember 30-án lépett pályára.

Nagyot hajrázott, de kikapott a Veszprém (archív fotó)Nagyot hajrázott, de kikapott a Veszprém (archív fotó)

Nem indult jól a találkozó a mieink számára, Iszák révén már a második percben vezetést szerzett a négyszeres bajnok. A folytatásban kiegyenesedett a Veszprém, de nem tudta értékesíteni a helyzeteit. A hajrába lépve aztán megtorpantak a vendégek: Rafinha két perc alatt duplázott (a másodikat tizenhat méterről vágta be), majd Iszák villant meg ismét az utolsó percben (4-0).

Erdei találata után, a 25. percben már öt volt közte, majd nem sokkal később Tatai szépített egy bombagóllal. A Fehér-csapat mindent elkövetett a szépítésért, öttel a vége előtt Bencsik és Kiss is betalált, de közelebb már nem sikerült jutni (5-3).

A Veszprém vereségével a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, így három ponttal kezdheti a felsőházi rájátszás küzdelmeit.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 22. (utolsó) forduló:
MVFC Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 5-3 (4-0)
Berettyóújfalu, vezette: Szilágyi (Takács, Balla)
Berettyóújfalu: Sándor – Nagy I., Iszák, Takács Z., Rafinha
Csere: Mezei (kapus), Mező, Duró, Korcsmáros, Erdei Sz., Erdei K., Magyari, Gál, Tifán
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Kiss M.
Csere: Soós (kapus), Tatai, Molnár, Boromisza, Ábrahám, Bencsik, Fellembek
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Iszák (2., 20.), Rafinha (16., 18.), Erdei (25.), ill. Tatai (29.), Bencsik (36.), Kiss M. (36.)

futsalveszprem.hu
2023. február 13. 21:55