nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ASF Nyíregyháza
holnap
Utolsó mérkőzés
Dunaújváros
1
1. FC Veszprém
4
2024. február 18.
#együttdobban

Bizonyította, hogy nincs lehetetlen

Harmincéves kor felett egy súlyos sérülést szemlélve sokan könnyelműen rávágják, az elszenvedő sportolónak véget ért a karriere. A veszprémi futsalcsapat játékosa, Boromisza Dániel rácáfolt a negatív hangokra: egy év rehabilitáció után győzelmet érő találattal tért vissza.

Szokták mondani, hogy nincs jó vagy rossz döntés, csak döntés. 2022 januárjában egyetlen mozdulat következtében minden megváltozott: az 1. Futsal Club Veszprém csapatkapitány-helyettese, Boromisza Dániel összerúgott egy, a vendéglátó debreceniek soraiban szereplő játékossal, amelynek következtében sípcsont- és szárkapocscsont-törést szenvedett.

Jól emlékszem a pillanatra, amikor a földre kerültem. Megszűntek körülöttem a hangok, egyről a kettőre lelassult minden, hidegség járt át. Akkor, ott azt éreztem, véget ért az utolsó mérkőzésem. A társaim sorfalat álltak körülöttem, nem felejtem a könnyeket a szemükben

– meghatódva elevenítette fel emlékeit az egykori magyar válogatott futsalos.

A hajnali órákban magamhoz tértem a műtét után, kezdtek kitisztulni a gondolataim. Ekkor vettem magamhoz először a telefonomat: amikor szembesültem a rengeteg támogatói üzenettel és nem fogadott hívással, átértékeltem magamban a dolgokat. Eldöntöttem, hogy nem fogom feladni a karrieremet. Bebizonyítom, hogy továbbra is helyem van a veszprémi futsalcsapatban

– folytatta Boromisza Dániel.

A Magyar Kupa-győztes sérülése viszont a vártnál lassabban gyógyult. Nyolc hónappal az ominózus esetet követően elkezdte már terhelni a lábát, ám ekkor szembesülnie kellett egy újabb akadállyal.

A későbbi felülvizsgálat során kiderült – mivel mindenki a törésekre koncentrált –, hogy a bokám is megsérült. A maradéktalan felépülés elérése érdekében két csavart el is kellett távolítani a lábamból. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondhassak a klub vezetőségének és a szakmai stábnak, hogy ezek után sem engedték el kezemet.

2022 decemberében el is jött a várva várt pillanat a sportoló számára: teljes értékű játékosként térhetett vissza a csapatba. A csapatkapitány-helyettes akkor a szurkolókhoz is szólt, azt nyilatkozta, bizonyítani fog. Az ígéretét pedig betartotta, hiszen a naptári év első hazai bajnoki mérkőzésén tizenöt másodperccel a lefújás előtt győztes kapásgólt szerzett.

Hatalmas kő esett le a szívemről, szenzációs érzés volt egy év után ismét betalálni, megmutatni, hogy a lehetetlen nem létezik. Öröm és büszkeség járt át, hiszen valamelyest választ adhattam azokra a negatív hangokra is, amelyeket a kívülállóktól kaptam a sérülésem után. Voltak, akiknek még afelől is kételyeik akadtak, hogy tudok-e majd normálisan járni…

Boromisza hozzátette, a gól pillanatában először kisfia jutott az eszébe, akitől rengeteg szeretetet, lelkierőt kapott az otthon töltött, lábadozó időszak során.

Hálával tartozom a családom mellett azoknak az embereknek is, akik annak ellenére, hogy nem tartoznak a klubunk kötelékébe folyamatosan mellettem álltak és nyújtották a támaszt. Nélkülük nem térhettem volna vissza, innentől értük is fogok dolgozni!

– zárta.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Rajki Tamás: Arra koncentrálunk, hogy a fiataljainknak még több lehetőséget tudjunk biztosítani! A futsal NB I alapszakaszát tekintve a veszprémiek remekül teljesítettek: a harmadik pozícióban végezve négy pontot vihetnek magukkal a február végén rajtoló felsőházi rájátszásba. A klub ügyvezetője, Rajki Tamás rámutatott, elsődleges céljuk továbbra is az, hogy a fiatal játékosaik idővel húzóemberekké, vezérekké váljanak. elolvasom Győzelemmel zártuk az alapszakaszt A Veszprém kiélezett csatában nyert az újonc Maglód vendégeként a férfi futsal NB I alapszakaszának utolsó fordulójában, csütörtökön. Fehér Zsolt legénysége a harmadik helyen zár, így négy pontot vihet magával a felsőházi rájátszásba. elolvasom Oda a hazai veretlenségünk, a Haladás nyerte a rangadót Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, de nem tudott pontot szerezni a címvédő, éllovas Haladás vendéglátójaként csütörtökön a Veszprém a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti körében. elolvasom Három pont a sereghajtó otthonából Az 1. Futsal Club Veszprém nagy csatában, kemény küzdelemben nyert a fővárosi Magyar Futsal Akadémia vendégeként hétfőn az NB I-ben. elolvasom Ellentétes félidők után egy pontot szereztünk A vendég DEAC kétgólos hátrányból fordított a Veszprém ellen, Fehér Zsolt legénysége aztán két perccel a vége előtt döntetlenre mentette a futsal NB I hétfő esti összecsapását. elolvasom
2023. február 4. 17:12