Fordítás után fontos siker

A szünetben még hátrányban volt, a második felvonás elején aztán fordított az 1. Futsal Club Veszprém a vendég Aramis ellen az első osztályú bajnokság péntek esti találkozóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A hajrájához érkezett a tizenkét csapatos futsal élvonal alapszakasza, a 20. forduló péntek esti találkozóján a második helyen álló Veszprém a szintén a felsőházi rájátszásra készülő, ötödik Aramist fogadta.

Akárcsak az előző két találkozón, Fehér Zsolt vezetőedző betegsége miatt ezúttal is Németh Gábor másodedző dirigálta az együttest, amelyből Tatai József, Kártik Zsombor, Molnár Raul, Bognár Patrik, Schalbert Dominik és Ton is hiányzott sérülés miatt.

Csaknem ezer veszprémi sportbarát előtt kezdődött az összecsapás, amelyen a Veszprémnél jegyezhettük fel az első lehetőséget: Fridrich löketét Gémesi védte, majd Gavrilovics is megtornáztatta a vendégek hálóőrét.

A 8. minutumban Gerencsér ugrott ki roppant ígéretes helyzetben, de a kapu mellé emelt. Megélénkült a mérkőzés. Előbb Fellembek kapufájánál zúdult fel a publikum, majd újabb bravúrt jegyezhettünk fel Gémesitől, aki Boromisza közeli lövését hárította.

A játékrész felénél – Kövesdi révén – a budaörisek is kapufát lőttek, ezúttal tehát a mieink kezét fogta Fortuna istenasszony. Nem úgy öttel a szünet előtt, amikor Vattamány beadására Sámson érkezett jó ütemben a hosszú oldalon, aki meg is szerezte a vezetést az övéinek (0-1).

A második felvonás elején Fekete Olivér lőtt újabb kapufát „nullszögből”. Kisvártatva Spandler indította kiváló érzékkel Gerencsért. A csatár lövését Gémesi védte ismét, ám a felpattanó labda Fridrich elé került, aki kíméletlenül bevágta azt (1-1).

A 25. percben aztán a vezetést is megszerezte az FCV. Fridrich szabadrúgásból Gavrilovicshoz passzolt, aki Boromiszát játszotta meg, a csapatkapitányhelyettes pedig közelről a hálóba durrantott (2-1).

Záporoztak a hazai helyzetek. Dorogi újabb kapufát lőtt, majd Gémesi akadályozta meg több ízben is a bakonyiak gólszerzését.

Héttel a vége előtt már vészkapussal rohamoztak a vendégek, de így sem tudták feltörni a veszprémi reteszt. Fekete Olivér kapufáig jutott, a legvégén pedig Spandler két nagy védése segített.

Az alapszakasz végelszámolása szempontjából fontos győzelmet aratott az 1. FCV, amelyre február 6-án újabb hazai bajnoki vár, méghozzá a Magyar Futsal Akadémia ellen.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 20. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE 2-1 (0-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Zimonyi (Muhari, Urgyán)
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós (kapusok), Lengyel, Boromisza, Meczner, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Edző: Németh Gábor
Aramis: Gémesi – Horváth N., Vattamány, Fekete O., Bognár B.
Csere: Bukodi (kapus), Molnár G., Kövesdi, Horváth Sz., Mersich, Moga, Sámson
Vezetőedző: Flavius Moga
Gólszerzők: Fridrich (21.), Boromisza (25.), ill. Sámson (15.)

Edzői értékelések

Németh Gábor: – Gyengébb első félidő után a szünetben rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hogy min kell változtatni. Melengeti a szívemet, hogy amit kértem a szünet után meg is valósult. A második félidő helyzetei alapján több góllal kellett volna nyernünk, a vége így „meleg” lett, de itthon tartottuk a pontokat.

Flavius Moga: – Az első félidő kiegyenlített játékot láthattunk, a másodikban aztán az apró figyelmetlenségeink, kihagyásink megpecsételtük a sorsunkat. Két felkészült együttes jó mérkőzését láthattunk. A szerencsésebb csapat győzött, de ez semmit sem von le a Veszprém érdemeiből.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2023. január 27. 22:00